پنج‌شنبه 9 مرداد 1404

بدترین خشکسالی ایران در یک قرن گذشته / پای تحریم و تغییرات اقلیمی در میان است

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
بدترین خشکسالی ایران در یک قرن گذشته / پای تحریم و تغییرات اقلیمی در میان است

اقتصادنیوز: بلومبرگ بحران آبی ایران را نتیجه دهه‌ها گسترش صنعتی بدون محدودیت، تغییرات اقلیمی و تحریم‌ها دانسته است.

به گزارش اقتصانیوز، بلومبرگ در گزارشی از رویارویی ایران با یکی از بدترین خشکسالی‌های خود خبر داد و نوشت کاهش چشمگیر بارندگی سالانه، مقامات کشور را مجبور کرده است عرضه آب در سراسر کشور را محدود کنند.

براساس این گزارش که اکوایران منتشر کرده، مقامات کشور هشدار داده‌اند که عرضه آب آشامیدنی ممکن است در خطر قرار بگیرد زیرا حجم سدهای تامین‌کننده آب تهران که با جمعیت حدود 14.5 میلیون نفری، یکی از بزرگ‌ترین کلان‌شهرهای خاورمیانه به حساب می‌آید، تقریبا به نصف سطح سال گذشته کاهش یافته‌اند.

بلومبرگ به نقل از خبرگزاری ایرنا اعلام کرده است: «پایتخت ایران در حال تجربه بدترین خشکسالی در یک قرن اخیر است و ذخایر آب که تحت تاثیر سال‌ها خشکسالی و بارش‌های پایین متمادی قرار گرفته، به پایین‌ترین سطح تاریخی خود رسیده است.»

تأمین آب برای استخرهای شنا در سراسر پایتخت کاهش یافته و پر کردن استخرها از نظر قانونی ممنوع شده است.

عباس علی‌آبادی، وزیر نیرو در ایران، اعلام کرده است به غیر از یک استان، تمام 31 استان کشور در حال تجربه استرس آبی هستند، چراکه خشکسالی‌های ادامه‌دار در هر سال باعث فشار بیشتر بر زیرساخت‌های آب و برق شده است.

طبق اعلام خبرگزاری مهر، علی‌آبادی گفته است: «امیدواریم با بهبود شرایط مجبور نشویم به جیره‌بندی آب روی بیاوریم.»

ایران به‌شکل فزاینده‌ای تحت تاثیر بحران شدید آب قرار گرفته است که در نتیجه دهه‌ها گسترش صنعتی بدون ممانعت، تغییرات اقلیمی و تحریم‌ها به وجود آمده است.

طی یک سال گذشته، ایران همچنین با مشکلات تأمین سوخت مواجه شده که منجر به قطعی برق برنامه‌ریزی‌شده برای بسیاری از صنایع شده است.

همچنین بخوانید ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید