برای پیشکسوت پرکار سینمای ایران
تهران - ایرنا - این روزها که مرگ با تمام توان خود در حال جولان دادن است چندی است منوچهر شمسایی پیشکسوت پرکار سینمای ایران را نیز با خود برده است.
خیلیها در سینما، تئاتر و تلویزیون با او خاطره دارند، چرا که حضور و فعالیت در بیش از 500 اثر هنری از منوچهر شمسایی چهره تاثیرگذاری در هنر ایران به جا گذاشته بود.
اما وقتی هنوز فعالیتی در سینما و تلویزیون آن زمان ایران نداشت یعنی سال 1338 برای تحصیل به ایتالیا رفت و در دانشکده علوم اجتماعی آن کشور در رشته رادیو و تلویزیون به عنوان تهیه کننده و کارگردان مشغول تحصیل شد و همزمان با آن در رشته ضبط تئاتر تلویزیونی در رادیو و تلویزیون ایتالیا دوره کارآموزی را گذراند.
به ایران که بازگشت، تلویزیون شد آغاز کار حرفهای منوچهر در حوالی سال 1364 وقتی برای سریال امیر کبیر به کارگردانی سعید نیکپور به عنوان سرپرست نورپردازی فعالیت داشت.
هر چند این سریال جزو آثار فاخر این هنرمند به حساب نمیآید اما در ادامه سکوی پرتابی شد تا در سریال پاورچین بلوغ و نقطه قوت این هنرمند بیشتر دیده شود.
اما تا پیش از آغاز دهه 80 حضور در سریال محبوب خانه سبز در سال 75 و همکاری با بیژن بیرنگ و مسعود رسام تجربههای بسیاری بر او اندوخت.
البته آغاز دوران شکوفایی این هنرمند را بدون شک باید سالهای ابتدایی دهه 80 دانست. منوچهر در این سالها آثار مهمی در تلویزیون و سینما را نورپردازی کرد تا نبوغ خود را بیش از بیش به جامعه هنری نشان دهد.
شاید یکی از مهمترین بخشهای بیوگرافی منوچهر شمسایی فعالیت در سریال نقطه چین باشد. شمسایی در این سریال به عنوان سرپرست نورپردازی فعالیت داشته است که توانست با مهارتش، جای خود را میان اهالی فضای تلویزیون مطرح کند.
او توانست با فعالیت در دو سریال نقطه چین و پاورچین تجربه حرفهای موفقی برای خود رقم بزند و همکاری در کنار بازیگران بزرگ و باتجربهای نظیر مهران مدیری و سید جواد رضویان توانست سطح کاری او را متحول کند.
از خاطرهانگیزترین فعالیتهای او سرپرستی نورپردازی در سریال دنیای شیرین دریا و البته سریال راه سوم را به کارگردانی قاسم جعفری برعهده داشت.
از منوچهر شمسایی علاوه بر آثارش، مژده شمسایی، بازیگر سینما و تئاتر وهمسر بهرام بیضایی، به یادگار مانده. او که روز 17 اسفندماه سال 1398 وقتی مرگ در ایران جولان میداد برای همیشه چشم از جهان فرو بست.
*س_برچسبها_س*