جمعه 25 آبان 1403

برخورد قاطع در انتظار متجاوزان به اراضی ملی کرمانشاه است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
برخورد قاطع در انتظار متجاوزان به اراضی ملی کرمانشاه است

کرمانشاه - ایرنا - مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کرمانشاه با اشاره به اینکه شاهد شخم زدن اراضی ملی توسط سودجویان هستیم، گفت: بامتجاوزان به اراضی ملی به صورت قاطع برخورد می‌کنیم.

«ماشالله کولانی» روز یکشنبه به ایرنا افزود: با آغاز فصل کشت پاییزه و زمان شخم زدن زمین های کشاورزی، شاهد تجاوز عده ای سودجو به اراضی ملی هستیم.

وی گفت: در راستای متوقف کردن شخم زدن اراضی ملی منابع طبیعی با تمام توان و با گشت شبانه‌روزی مأموران یگان حفاظت به صورت محسوس و نامحسوس از اراضی ملی حراست کرده و با هرگونه تخلف براساس قانون برخورد می‌کند.

مدیرکل منابع طبیعی کرمانشاه اعلام کرد: در روزهای گذشته با 2 مورد شخم زدن اراضی ملی به منظور کاشت محصول در منطقه های دالاهو و گواور برخورد شده است و روند شناسایی و برخورد با این تخلف کماکان ادامه دارد.

احیا جنگل‌ها و مراتع کرمانشاه

کولانی در بخش دیگری از صحبت های خود با تاکید بر اینکه احیا و حفاظت از جنگل ها و مراتع در دستور کار قرار دارد، گفت: به دنبال تقویت پوشش گیاهی جنگل و مراتع با استفاده از درختان و گیاهان بومی هستیم.

وی افزود: سال گذشته 842 هزار اصله نهال درخت‌های بومی منطقه زاگرس در فضایی به مساحت سه هزار و 483 هکتار در راستای حفظ، احیا و توسعه جنگل‌کاری در سطح استان کاشته شد.

مدیرکل منابع طبیعی کرمانشاه با بیان اینکه در صورت فراهم بودن شرایط این روند امسال نیز تکرار می شود، گفت: این نهال ها شامل بلوط، بنه، ارزن، تنگرس، گلابی جنگلی، بادام تلخ، آتری پلکس و ارغوان هستند.

به گفته کولانی، همچنین 17 هزار و 300 کیلوگرم انواع بذرهای گونه های گیاهی بومی در اراضی ملی استان با کمک سازمان های مردم نهاد کاشته شد.

وی افزود: سال گذشته 559 هکتار از عرصه های منابع طبیعی استان کرمانشاه زیرکشت گونه های گیاهی رفت که امسال این آمار به سه هزار و 500 هکتار افزایش پیدا خواهد کرد.

مدیرکل منابع طبیعی کرمانشاه با بیان اینکه کشت گونه های در معرض نابودی به عنوان اولویت دنبال می‌شود، گفت: گیاهانی که امسال کشت می شود شامل گیاهان دارویی، مرتعی، خوراکی و صنعتی است.

به گفته کولانی، گیاهانی همچون کنگر، ریواس، آنغوره، پیچک، سورانه، چویر، زو، باریجه، گنور، زیره و آویشن در برنامه کشت امسال به صورت ویژه مورد توجه است.

مدیرکل منابع طبیعی و آخیز داری استان کرمانشاه کشت گیاهان در عرصه های منابع طبیعی را گامی موثر در راستای حفظ و احیا گونه های گیاهی دانست و افزود: 140 گونه گیاهی در استان وجود دارد که حفاظت از این گونه ها به صورت ویژه باید دنبال و از انقراض آنها جلوگیری شود.

کولانی، کمک به معیشت بهره‌برداران محلی و بهره‌برداری مستمر را از دیگر اهداف توسعه کشت گونه های گیاهی در عرصه های منابع طبیعی عنوان کرد.

استان کرمانشاه 2 میلیون و 499 هزار هکتار مساحت دارد که 70 درصد آن را عرصه‌های منابع طبیعی با بیش از 527 هزار هکتار جنگل و یک میلیون و 192 هزار هکتار مرتع تشکیل داده است.

این استان دارای سه منطقه حفاظت شده شامل منطقه حفاظت شده بیستون که 54 هزار هکتار است، بوزین و مرخیل در پاوه 23 هزار هکتار و قلاجه هم حدود 43 هزار هکتار است.

یک پناهگاه حیات وحش بیستون نیز در منطقه ورمنجه در جاده سنندج وجود دارد و در مجموع استان کرمانشاه دارای چهار منطقه شکار و تیراندازی ممنوع به مساحت 161 هزار هکتار است.

*س_برچسب‌ها_س*