برداشت 1400 تن وش پنبه در شهرستان درگز
سرپرست جهاد کشاورزی شهرستان درگز گفت: 1400 تن وش پنبه در شهرستان درگز تولید و تحویل کارخانه شد.
اکبر یونسی عنوان کرد: با وجود پیشینه درخشان ایران در تولید گیاه پنبه و صنایع نساجی اما اکنون تولید این گیاه بسیار مهم به دلایلی در کشور کمرونق شده است. خشکسالی باعث کاهش عملکرد این محصول شد و به همین علت عایدی که کشاورزان پنبه کار به دست آوردند، عملا جوابگوی هزینههای آنها نشده است. در سال زراعی 1400-1399 درگز 500 هکتار پنبه کشت شد که 105 هکتار آن مکانیزه بوده است. در حال حاضر به منظور افزایش عملکرد و بهرهوری این محصول ترویج کشت مکانیزه، کشت ارقام زودرس، رعایت تاریخ کشت مناسب و تغذیه گیاهی با جدیت پیگیری میشود.
وی با بیان اینکه توسعه شدید بیماری و آفات پنبه در ایران یکی از دلایل توقف کشت پنبه در کشور بود، اظهار کرد: این امر باعث شد تولید پنبه از حالت اقتصادی خارج شده و به ضرر تبدیل شود اما امروز این آسیبها از طریق مهندسی ژنتیک و تولید پنبههای تراریخته در دنیا از بین رفته است، به طوری که کشورهای تولیدکننده پنبه تراریخته مشکل آفت پنبه را ندارند.
بر اساس گزارش روابط عمومی جهاد کشاورزی شهرستان درگز یونسی گفت: به منظور شناسایی ارقام زودرس پرمحصول و سازگار با شرایط آب و هوایی شهرستان طرح مقایسه ارقام در سه سال پیاپی اجرا شد که در سال جاری هفت رقم خورشید، ساجدی، ارمغان، خرداد، شایان، ورامین و AGN کشت شد که ارقام ورامین، خورشید و AGN بالاترین عملکرد را داشته و جهت تامین بذر پنبه سال آینده این موارد مد نظر خواهد بود. همچنین اجرای پروژه تغذیه گیاهی پنبه در سطح 1.5 هکتار انجام شد که از این پروژه نیز افزایش درآمد داشتهایم.
وی گفت: طرح سوم کاربرد تنظیمکننده رشد در سطح هشت هکتار در شهرستان اجرا شد که در 1.5 هکتار 650 کیلو افزایش عملکرد داشتیم. این هورمون در کشتهای تاخیری جهت مقابله با خسارت سرمای پاییزه بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد. بازدید کشاورزان از پروژههای اجرا شده و انتقال اطلاعات به دست آمده به کشاورزان در افزایش عملکرد موثر بوده است.
انتهای پیام