بررسی عملکرد نماگرهای بازار سرمایه در هفتهای که گذشت
در این هفته کاری که گذشت، شاخص کل بورس با کاهش 2.42 درصدی در ارتفاع 2 میلیون و 19 هزار واحدی ایستاد.
در هفته کاری که به اتمام رسید، شاخص کل هم وزن با کاهش 3.57 درصدی در پله 690 هزار و 415 واحدی قرار گرفت و شاخص کل فرابورس نیز با کاهش 2.61 درصدی در تراز 25 هزار و 249 واحدی ایستاد.
کوروش آسایش، کارشناس بازار سرمایه گفت: در این هفته کاری شاخص صنعت محصولات چوبی افزایش 8.82 درصدی بیشترین رشد را در بین صنایع بورسی تجربه کرد و بعد از آن صنعت حمل و نقل در جایگاه دوم قرار گرفت. در این هفته صنعت سایر معادن نیز با کاهش 11.91 درصدی بیشترین اُفت را بین صنایع بورسی تجربه کرد.
او میگوید: مجموع ارزش معاملات خرد و حق تقدمها در این هفته کاری 17 هزار و 607 میلیارد تومان بود. جزئیات ارزش معاملات خرد روزانه به این شکل بود که شنبه 3 هزار و 698 میلیارد تومان، یکشنبه 4 هزار و 880 میلیارد تومان، دوشنبه 3 هزار و 480 میلیارد تومان، سه شنبه 2 هزار و 815 میلیارد تومان و چهارشنبه 2 هزار و 734 میلیارد تومان ارزش معاملات روی تابلو ثبت شد.
خروح 2 هزار و 581 میلیارد تومان پول افراد حقیقی از بازار سهام
به گفته او، این هفته کاری بازار هر پنج روز کاری خروج نقدینگی را شاهد بود به طوری به ترتیب شنبه، یکشنبه، دوشنبه. سه شنبه و چهارشنبه 596، 1454، 454، 11 و 66 میلیارد تومان از بازار سهام نقدینگی خارج شد و در مجموع در این هفته کاری بازار سهام شاهد خروج نقدینگی افراد حقیقی به میزان 2 هزار و 581 میلیارد تومان بود.
آسایش میگوید: میانگین سرانه خرید افراد حقیقی در این هفته کاری 20 میلیون و 500 هزار تومان و میانگین سرانه فروش آنها 24 میلیون و 900 هزار تومان بوده است.
در ادامه هم دیگر کارشناس بازار سرمایه مهدی بیات منش در خصوص اخبار حوالی بازار در این هفته کاری گفت: در این هفته رئیس کمیسیون کشاورزی از آزادسازی قیت شکر (صنف و صنعت) و پرداخت مستقیم یارانه به خانوارها خبر داده است. همچنین مجلس تخفیف 5 درصدی خوراک شرکت های پالایشگاهی و نیز تخفیف خوراک گاز طبیعی تحویلی به شرکت های پتروشیمی موجود مابه تفاوت قیمت خوراک گاز تحویلی با تکلیف مندرج در قانون هدفمندی یارانه ها، مشروط به اختصاص حداقل 40 درصد از سود خالص سالانه این شرکت ها به حساب اندوخته سرمایه ای مخصوص طرح های کیفی سازی و توسعه زنجیره ای پایین دستی صنعت آنها را تصویب کرد.
او در ادامه افزود: رئیس سازمان بورس هم اعلام کرد بحث اجباری شدن تجدید ارزیابی داراییهای شرکتهای بورسی در برنامه هفتم گنجانده نشد، اما موضوع را از طریق قانون برنامه بودجه 1403 پیگیری خواهیم کرد، تغییرات نرخ ارز، خبرهای خودرویی خودرویی و روند تکنیکالی از دیگر عوامل و اخبار اثر گذار بر روند حرکتی بازار سرمایه بود.
باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس