برزمین ماندن وعدهی ایجاد خانهی کاراتهی شیراز / بیخانمانی 17 هیئت ورزشی فارس
![برزمین ماندن وعدهی ایجاد خانهی کاراتهی شیراز / بیخانمانی 17 هیئت ورزشی فارس](https://cdn.isna.ir/d/off/fars/2020/09/26/3/61741291.jpg)
شیوع کروناویروس در حوزه ورزش بیشترین تاثیر را بر ورزشهای انفرادی نظیر کاراته، کونگفو، کشتی، بوکس و.... داشت و عملا کل فعالیتهای حضوری در این بخش را به تعطیلی کشاند. از طرفی تصمیم بر تبدیل ورزشگاه شهید آیتالله دستغیب به بیمارستان پشتیبان، اکثر هیئتهای ورزشی را متوقف و سرگردان کرد.
رئیس هیئت کاراته فارس در گفت و گو با ایسنا یکی از مهمترین خواستههای این هیئت را تحقق وعدهی احداث خانه کاراته به عنوان یک وعده بر زمین مانده دانست و در خصوص چگونگی فعالیت ورزشکاران این رشته در دوران کرونا گفت: هنوز مجوز آغاز تمرینات و مسابقات به صورت حضوری صادر نشده و ورزشکاران در منزل به صورت آنلاین با مربیانشان در ارتباط هستند.
احمد مبارکی گفت: فعالیت ها به این شکل است که مربیان به ورزشکاران برنامه ارائه میدهند و آنها در منزل برنامه را تمرین می کنند و از خودشان فیلم می گیرند و برای مربی ارسال میکنند؛ مربی کیفیت کار شاگردان را بررسی کرده و سپس به سراغ تمرین بعدی می رود. فعلا تنها کاری که می توانیم در بخش آموزش انجام دهیم همین است.
مبارکی از وضعیت کاراته فارس و جایگاه آن در سطح کشور با رضایتمندی خاصی صحبت یاد و اضافه کرد: فارس در کشور جزو هیئتهای برتر و فعال بهشمار میرود و 6 کرسی از اعضای فدراسیون کاراته متعلق به استان فارس است؛ این موضوع طی سالهای گذشته نه تنها برای هیئت کاراته که برای سایر رشتههای ورزشی هم بیسابقه بوده.
وی درباره میزان فعالیت شهرستانها در این رشته گفت: شهرستانهای فارس فعالیت خوبی در رشته کاراته دارند اما علاوه بر شیراز، شهرستانهای فسا، جهرم و مرودشت، نسبت به دیگر نقاط استان فعالیت بهتری داشتهاند.
مبارکی نسبت به تاخیر در راه اندازی خانه کاراته فارس گلایه و اضافه کرد: مسئولان قول داده بودند خانه کاراته در مجموعه ورزشی پارس ساخته شود اما علیرغم گذشت زمان زیادی از وعدهها، خانه کاراته هنوز در حد یک فونداسیون باقی مانده و این یکی از مشکلات اساسی این رشته است.
او گفت: یک هیئت ورزشی یا هر تشکیلات دیگر تا وقتی مکان مشخصی نداشته باشد، امکان فعالیت نخواهد داشت؛ اکثر ورزشکاران در رشته کاراته، در باشگاه تمرین میکنند، البته تا قبل از شیوع کرونا، هیئت یک مکان 130 مترمربعی تمرینی در مجموعه ورزشی پارس داشت که برای تیمهای منتخب استفاده میشد اما این مکان هم اکنون تعطیل است.
مبارکی موضوع دیگر را بروز مشکل در انجام فعالیت اداری عنوان و اضافه کرد: تا قبل از شیوع کرونا، 17 هیئت ورزشی در مجموعه شهید دستغیب شیراز دفتر داشتند، اما ماههاست که این دفاتر از هیئتها گرفته و به ستاد مبارزه با کروناویروس داده شده است؛ یعنی اگر مراجعه کننده یا امور اداری هم باشد که هست، جایی برای انجام کار نداریم؛ تصمیم مدیرکل سابق ورزش و جوانان فارس در واگذاری این مکان به ستاد مبارزه با کرونا، هیئتهای ورزشی را بیخانمان کرد.
رئیس هیئت کاراته فارس نسبت به وضعیت مالی این هیئت و مربیان این رشته ورزشی نیز ابراز نگرانی و خاطرنشان کرد: اداره کل ورزش و جوانان بیشتر باید به فکر هیئت ها باشد. در وضعیت کنونی که همان درآمدهای اندک هم وجود ندارد، وضعیت بسیار نابسامان شده است؛ قبلا با برگزاری کلاس و مسابقه، درآمدزایی انجام میشد که این امکان کاملا از بین رفته و نیازمند یاری هستیم. این موضوع قطعا جزو وظایف اداره کل ورزش و جوانان محسوب میشود.
او گفت: هیئتهای ورزشی هم به نوعی سازمان مردم نهاد تلقی میشوند که با توجه به فلسفه فعالیت و تاثیر آنها بر سلامت جامعه، دارای جایگاهی بالا هستند و با توجه به اینکه منابع مالی دولتی مشخص ندارند، امروز و در شرایط کنونی باید از آنها به شکل ویژه حمایت کرد. قرار بود تسهیلاتی به هیئتهای ورزشی بدهند، مبلغ تعیین شده 8 میلیون تومان به ازای هر نفر است که عملا دردی را دوا نمیکند؛ زیرا بسیاری از مربیان به شکل حرفهای فعالیت میکنند و مربیگری تنها مسیر درآمدزایی آنان است.
مبارکی با بیان اینکه فعالیت بانوان در این رشته حتی از آقایان بیشتر و بهتر بوده است، گفت: تعداد ورزشکاران بیمه شده هیئت کاراتهی فارس 14 هزار نفر بوده و علاوه بر آن 6 هزار نفر هم عضو غیررسمی محسوب میشوند، یعنی اعضایی که در سایر رشتهها یا بخشها بیمه هستند اما در کاراته فعالیت میکنند.
او که در آخرین روزهای سال 96 سکان هئیت کاراته فارس را به دست گرفته است، با ابراز رضایت از کیفیت اقدامات و برنامههای اجرا شده در این مدت، گفت: با وجود اینکه نزدیک به یکسال را به دلیل مسائل مختلف و همچنین شیوع کرونا از دست دادهایم، اما موفقیتهای هیئت بی سابقه بوده است و در همین دو سال گذشته، دو بار به عنوان هیئت برتر انتخاب شده ایم که موفقیت بزرگی برای کاراته استان فارس محسوب می شود.
به گزارش ایسنا، ورزشگاه شهید آیتالله شهید دستغیب که تنها سالن سرپوشیده استاندارد در شیراز محسوب شده و علاوه بر میزبانی مسابقات و رویدادهای مهم ورزشی، محل استقرار دفتر هیئتهای ورزشی استان فارس بود، از اسفند سال 98 و به دنبال شیوع کروناویروس، با هدف ایجاد نقاهتگاه بیماران کرونایی، در اختیار ستاد مقابله با کروناویروس استان فارس قرار گرفته است.
انتهای پیام