برنامهسازان و مجریان در دیدار با رئیس رسانه ملی چه گفتند؟
در مراسم تجلیل از برنامه سازان نوروز و ماه مبارک رمضان، برنامهسازان و مجریان حاضر به بیان دیدگاههای خود پرداختند.
در مراسم تجلیل از برنامه سازان نوروز و ماه مبارک رمضان، برنامهسازان و مجریان حاضر به بیان دیدگاههای خود پرداختند. با شماری نیز در حاشیه این مراسم درباره برنامههای ویژهای که در ایام نوروز و ماه مبارک رمضان روی آنتن داشتند گفتگو کردیم که در ادامه میآید.
استقبال خوب مردم و شاعران از «سرزمین شعر»
علیرضا قزوه، رئیس مرکز شعر، موسیقی و سرود و داور برنامه «سرزمین شعر» نیز در این مراسم با بیان اینکه بعد از سالها آرزوی شاعران برآورده و فضای اختصاصی برای آنها با مشارکت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درنظر گرفته شد گفت: شعر به خانههای مردم آمد و شبکه چهار از طرحی که ارائه داده بودیم استقبال کرد. 1500 شاعر اعلام آمادگی کرده بودند که در مسابقه شرکت کنند و در نهایت 80 شاعر در برنامه حضور یافتند. برنامه در کشورهای فارسی زبان هم دیده شد و اقبال مردمی هم داشت. تلاش میکنیم برنامه تداوم یابد.
توجه به اقوام مختلف، نقطه قوت «ایران دوستداشتنی»
فلورا سام از میزبانان برنامه «ایران دوست داشتنی» در مورد این برنامه و امتیازهای خاص آن به خبرنگار هفتهنامه صداوسیما گفت: توجه به قومیتها از جمله نکات مثبت و ویژه این برنامه است.
وی ادامه داد: این برنامه تلاش کرد بین مردم باشد. کسانی که به این برنامه دعوت شدند، در عین داشتن مهارتهای خاص، مشهور نبودند. در این برنامه شاهد حضور قومیتها با فرهنگ، تاریخ، موسیقی، صنایع دستی بودیم. امیدوارم در نشان دادن زیباییهای ایران عزیز موفق شده باشیم و این نوع به تصویر کشیدن در مخاطب تأثیر گذاشته و او را به این سمت سوق دهد که ایران خودمان از ظرفیتهای خوبی، چون گردشگری برخوردار است.
«ایران دوست داشتنی» جایش را در دل مردم باز کرد
پدارم کریمی مجری «ایران دوست داشتنی» شبکه یک گفت: این برنامه به لحاظ ساختار برنامه متفاوتی بود و با نگاهی که به آداب و رسوم و سنتهای اقوام مختلف ایران داشت، توانست پای خرده فرهنگها را به تلویزیون و در نهایت دل مردم باز کند. وی خصوصیت بارز ایران دوست داشتنی را مردمیبودن آن دانست و تصریح کرد: با برنامهریزیهای هدفمند، تصمیم بر این شد که به جای نگاه کلی به استان به سراغ شهرها و خردهفرهنگها برویم و دریچهای باشیم برای نشان دادن و در نهایت حفظ آنها.
خردهفرهنگها و موسیقی نواحی در «چهارگاه»
اسماعیل آذر، مجری برنامه سحرگاهی «چهارگاه» ماه مبارک رمضان در شبکه چهار از دیگر مهمانان این نشست بود. وی در خصوص برنامه چهارگاه گفت: در این برنامه از حضور استاد حسامالدین سراج و حسن بلخاری بهره بردیم. این برنامه تجلی وحدت و پرداختن به خردهفرهنگها بود. توجه به فرهنگ، موسیقی نواحی و هرآنچه به لطافت روح برمیگشت، از جمله خصوصیات منحصربهفرد این برنامه بود. در این برنامه شاهد حضور دانشمندان و فیلسوفان هم بودیم که نقطه قوت خوبی بود.
«شب عیدی» برنامه محترمیبود
المیرا شریفیمقدم، مجری شبکه دو با اشاره به اینکه به مدت پنج شب، برنامه «شب عیدی» را روی آنتن داشتیم گفت: بازتاب این برنامه بسیار خوب بود و بازخوردهای مثبتی از مخاطبان گرفتیم و این را شنیدم که گفتند شب عیدی، برنامه محترمیبود.
یک اتفاق شیرین در «شب عیدی»
وحید رونقی، مجری برنامه تحویل سال نو شبکه دو اظهار کرد: از اینکه در لحظات شیرین تحویل سال در کنار مردم عزیز ایران بودم خوشحالم.
وی به حضور استاد علی نصیریان در این برنامه اشاره کرد و گفت: از اتفاقات شیرین این برنامه حضور استاد نصیریان بود چرا که پاسداشت بزرگترها از سنتهای دیرینه ما ایرانیهاست.
«محفل»، برنامه قرآنی ناب و بیحاشیهای بود
حجتالاسلام قاسمیان، میزبان برنامه محفل به نمایندگی از عوامل برنامه محفل در این مراسم گفت: 250 نفر تلاش کردند و ما شش نفر دیده میشدیم. چندین ماه قبل از برنامه سوژهپردازی آغاز شده بود و هماهنگی و آمادگی قبلی خوبی برای ضبط برنامه وجود داشت.
محفل یک برنامه قرآنی ناب بدون حاشیه و اضافاتی بود و اگر نشان داد میتواند این اندازه مخاطب جذب کند از این برمیآید که مردم قرآن را دوست دارند و جذابیتهای فراوانی در آن نهفته است.
نور و صفای قرآن در «محفل»
حامد شاکرنژاد از کارشناسان برنامه محفل گفت: آنچه امسال در این برنامه چشمگیر بود، بخش بینالملل و حضور قاریان بینالملل بود. خودم به عنوان مخاطب هر موقع این برنامه را میدیدم، نور و صفای قرآن را احساس میکردم.
شاکرنژاد رسالت محفل را شادیآفرین توصیف کرد و گفت: قرآن برای همه بشریت هدایتگر و چراغ روشنیبخش است و هر کسی انسان را از تاریکیها و ظلمات خارج کند، او را خوشحال کرده است و به نظرم رسالت قرآن شاد کردن مردم است.
اهمیت حضور برنامههای معارفی در فضای بینالمللی
محمد اقدمنژاد، کارگردان «محفل» با بیان اینکه این برنامه تلاش کرده یک نشان در حوزه برنامههای معارفی و قرآنی تلویزیون باشد گفت: آنچه اکنون برای ما اهمیت دارد این است که ما در سطح بینالمللی دیده شویم و این را یک رسالت برای خودمان میدانیم که حضور حافظان و قاریان قرآن را در فضای بینالمللی گسترش دهیم. وی تلاش رسانه ملی برای تأکید بر برنامههای معارفی را ستود و اظهار کرد: پیش از این بخشی از برنامههای مذهبی و معارفی تلویزیون در ساختارهای سخنرانی و یا گفتگو محور روی آنتن میرفت، اما چند سالی است که رویکرد رسانه ملی درآمیختن ساختارهای مختلف برنامهسازی در حوزه معارفی و قرآنی است.
اقدمنژاد تصریح کرد: محفل تلاش کرد که در فصل دوم مخاطب عام را با قصهگویی و نمایش سرگرم کند، چراکه مخاطب دوست دارد فضایی صمیمی و داستانگو را تجربه کند. خوشبختانه این فضا در دیگر برنامههای معارفی هم دیده میشود و امیدوارم شاهد برنامههایی با خلاقیت بیشتر در حوزه معارفی باشیم.
اتفاق خوب تلاقی نوروز و ماه رمضان
حامد مدرس یکی از مجریان و بازیگران برنامه «سرسفره خدا» با اشاره به قدمت 9 ساله این برنامه اظهار کرد: سر سفره خدا متعلق به هیچیک از ما نیست و برنامه مخاطب است. ما پابهپای مخاطب و نیازهایش جلو آمدیم و امسال توانستیم یکی از پرمخاطبترین برنامهها برای کودکان و نوجوانان باشیم.
وی برنامهسازی برای کودکان در حوزه معارفی را کاری دشوار و حساس دانست و گفت: بچهها با دقت برنامهای که دوست دارند را دنبال میکنند، اما وقتی قرار است یک برنامه معارفی روی آنتن برود حساسیتش هم برای رسانه ملی و هم برای بچهها بیشتر میشود، چرا که باید با ابزار جذاب بازی و سرگرمی مفاهیم قرآنی را به بچهها یاد بدهیم.
این مجری کودک درباره مهمترین ویژگی این فصل از برنامه بیان کرد: از سال اول که این برنامه شروع شد، هر سال به بازیگران آن اضافه شدهاست. من، احسان مهدی و امیر سهیلی پای ثابت بودیم و امسال چهار شخصیت معلم، خاله احسان، کوثر خانم و خادم مسجد به برنامه آمدند تا فضای برنامه به حوزه نمایش نزدیکتر شود، چرا که بچهها عاشق نمایش و قصه هستند.
مدرس در ارزیابی خود از برنامههای رمضانی امسال بیان کرد: تلاقی نوروز و رمضان اتفاق خوبی بود که دست ما را در برنامهسازی باز گذاشت و توانستیم در فضای بهاری، بهار قرآن را با بچهها جشن بگیریم. من این اتفاق را در برنامههای دیگر سیما هم دیدم و تا جایی که دنبال کردم برنامههای رمضان امسال با بهجت و شادی همراه بود و این اتفاق معنی جشن و عید رمضان را کامل کرد.
بهجت و انذار در رمضان شریف
حسن سلطانی، گوینده پیشکسوت و مجری برنامه «ماه خدا» که امسال اولین تجربه تولید برنامه سحرگاهی در حرم مطهر رضوی را پشت سر گذاشته است درباره تولید این برنامه گفت: 13 سال است که مجری ویژهبرنامه سحرگاهی رمضان شبکه یک هستم و مخاطبان به حضورم عادت کردهاند و من نیز این توفیق را گرانقدر میشمارم که 30 شب در ماه رمضان با مردم گفتگو میکنم و مناجات میخوانم.
وی تولید برنامههای معارفی سیما را در سالهای اخیر موفقیتآمیز و روبه جلو توصیف کرد و افزود: رمضان امسال دو برنامه «محفل» و «زندگی پس از زندگی» را میدیدم و انتخاب این دو برنامه را نوعی راهبرد موفق برای رسانه ملی میدانم، چرا که هر دو توانستند از دو جنبه مهم با مخاطب ارتباط برقرار کنند. وی بهترین هدیهای که در ماه رمضان نصیبش شد را حضور در حرم مطهر رضوی و توفیق یک بار دیگر شب زندهداری در رمضان امسال دانست و این اتفاق رسانهای را که تعدادی از برنامههای رادیو وتلویزیون در این حرم تولید شدند را ستود.
بیان زیباییهای حقیقی
حسن بلخاری استاد زیباییشناسی که یکی از مجریان ویژهبرنامه سحرگاهی شبکه چهار سیما بود درباره برنامه «چهارگاه» گفت: تلاقی ایامی، چون ماه مبارک رمضان با ایام عید نوروز اتفاق خوشایند و بینظیری بود که فضایی را برای بیان فرهنگ و ادبیات ایران در این دو مناسبت فراهم کرد.
وی با اشاره به تجربه اجرا در برنامه «چهارگاه» افزود: من پیش از این در رسانه ملی با برنامههای گفتگو محور حضور داشتم، اما در این برنامه در کنار حسامالدین سراج استاد آواز ایرانی و حسن متین رضوانی، پژوهشگر حوزه موسیقی ایرانی نگاهی متفاوت و نو به فرهنگ بومی در حوزههای شعر، موسیقی، مناجات، ادعیه، تعزیه و... داشتیم که برای مخاطبان این شبکه اتفاق تازه و نویی بود.
این استاد زیباییشناسی روند برنامهسازی مناسبتی در رسانه ملی را موفق دانست و اظهار داشت: برنامههایی از این دست فضا را برای بیان موضوعات هنری فراهم کرده و نگاهی متفاوت و جذاب را به حوزههای هنری میبخشد. برنامههای معارفی میتوانند با بیان زیباییهای حقیقی روحنواز و چشمنواز باشند.
باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری رادیو تلویزیون