چهارشنبه 7 آذر 1403

بسیاری از ماماها با مشکل استخدام مواجه هستند / سازمان‌های بیمه‌گر همکاری نمی‌کنند

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
بسیاری از ماماها با مشکل استخدام مواجه هستند / سازمان‌های بیمه‌گر همکاری نمی‌کنند

مشکل استخدام نیروهای مامایی در بیمارستان‌های و عدم همکاری سازمان‌های بیمه‌گر از مهمترین مشکلات ماماها است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح قزوین؛ ماماها فرشتگانی هستند که در مدت 9 ماه پابه‌پای مادران باردار در کنار آنها هستند تا با تولد نوزاد، شیرینی این انتظار را به کام پدران و مادران بچشانند و در این مسیر از هیچ کمکی دریغ نمی‌کنند.

شغل مامایی هرچند شغل سختی است اما شیرینی‌های خاص خودش را دارد؛ این را در همان ابتدای گفت‌وگویم با مامایی متوجه می‌شوم که از سالیان گذشته تجربه فعالیت در رشته مامایی را دارد.

فریبا شهبازی با سابقه چندین ساله هم‌اکنون مسئول بخش زایمان بیمارستان کوثر قزوین است که با شیوع کرونا روزهای سختی را در کنار همکارانش گذرانده است.

وی در گفت‌وگو با خبرنگار صبح قزوین؛ در توضیح سختی‌های شغل مامایی اظهار می‌کند: در همان روزهای نخست شیوع کرونا برای ارائه خدمات به مادران و نوزادان بسیج شده و روزهای سختی را پشت سرگذاشتیم.

ظرفیت پذیرش در رشته مامایی محدود است

کارشناس مامایی می‌گوید: کار با مادر و نوزاد آن هم در شرایط سختی مانند کرونا مشکل است چراکه باید به امورات دو نفر رسیدگی کنیم و با وجود اینکه پابه‌پای کادر درمان و سایر رشته‌های پزشکی از ارائه خدمات دریغ نکردیم اما کمتر مورد توجه مسئولان قرار گرفتیم.

شهبازی با اشاره به مشکلات استخدام رشته مامایی اذعان می‌کند: این رشته سختی‌های بسیاری دارد و ظرفیت پذیرش آن محدود است به طوری که تعداد قابل توجهی از همکاران ما با سابقه چندین ساله در شغل مامایی هنوز به صورت قراردادی یا شرکتی فعالیت می‌کنند و این یکی از مشکلات جدی است که از متولیان امر انتظار داریم ظرفیت جذب این رشته را بالا ببرند.

این مامای قزوینی با اشاره به تشویق مادران برای زایمان طبیعی تصریح می‌کند: مهم‌ترین سیاست ما در این زمینه، توجه به منویات مقام معظم رهبری مبنی بر فرزندآوری و افزایش نسل جوان در آینده است و از این موضوع به خوبی استقبال کرده ایم.

عدم قرارداد سازمان‌های بیمه گر عمده مشکل رشته مامایی

شهبازی می‌گوید: در تشویق مادران برای زایمان نوع طبیعی آن مد نظر است؛ مادران با آگاهی و کسب اطلاعات در این حوزه می‌توانند بر ترس ناشی از زایمان طبیعی غلبه کنند.

کارشناس مامایی در پایان یادآور می‌شود: زمانی که مادران از مشکلات و عوارض زایمان سزارین آگاهی داشته باشند قطعا برای زایمان طبیعی با کادر مراکز درمانی همکاری بهتری خواهند داشت.

مینا بهرامی متولد سال 59 از دیگر کارشناسان مامایی استان قزوین با سابقه 17 سال خدمت است که در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت صبح قزوین؛ می‌گوید: عمده‌ترین مشکل ماماها در کل کشور و به تبع آن در استان قزوین مربوط به عدم قرارداد سازمان‌های بیمه‌گر است که چنین شرایطی موجب ارائه تعرفه‌های این رشته به صورت آزاد به مادران باردار و کاهش بار مراجعه آنها به ماماهای بخش خصوصی می‌شود.

وی که استخدام رسمی دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین است، تصریح می‌کند: همکاران قراردادی با عدم امنیت شغلی روبه‌رو هستند. بهرامی ادامه می‌دهد: رشته مامایی فعالیتی پرمسئولیت و پر استرس است که البته شیرینی‌های خاص خود را دارد.

کارشناس مادران معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین درباره اهمیت ارتباط بین ماما و پزشک متخصص ادامه می‌دهد: ماماها در روند زایمان مادران از جمله تشویق آنها به زایمان طبیعی و مراقبت‌های دوران بارداری، ارائه آموزش‌های بهداشتی قبل ازدواج و دوران بارداری نقش دارند.

بهرامی اذعان می‌کند: در مراقبت پیش از بارداری توسط ماماها اگر مادر روال طبیعی داشته باشد ماما فعالیت مادر را مدیریت می‌کند اما در صورتی که شرایط جسمی مادران در شرایط ویژه باشد نیز مراقبت‌ها تخصصی‌تر شده و براساس سیستم ارجاع، پرونده به متخصص مربوطه ارجاع داده می‌شود.

وی درباره تفکیک رشته مامایی از دانشکده‌های پزشکی تصریح می‌کند: هرچند این موضوع در حال حاضر در استان مطرح نیست اما در مجموع می‌توان گفت تفکیک این دو از هم بر کیفیت آموزش‌ها تاثیرگذار است.

بهرامی ضمن تشریح وضعیت استخدام رشته مامایی در استان قزوین ابراز می‌کند: پذیرش و استخدام در این رشته مانند سایر رشته‌ها محدود است و بسیاری از همکاران ما که به صورت پزشک خانواده به صورت قرادادی فعالیت می‌کنند استخدام رسمی نیستند.

از ظرفیت ماماهای همراه استفاده شود

این ماما درباره سختی کار مامایی می‌گوید: بخشی از سختی‌ها مربوط به مادران بارداری است که پرخطر هستند و با پزشک مربوطه همکاری نکرده و با درمان خود مخالفت می‌کنند.

وی می‌گوید: یکی از درخواست‌های ماماها این است که انجام زایمان طبیعی به آنها سپرده شود و متخصصان زنان هم در امر زایمان سزارین دخیل باشند.

بهرامی تصریح می‌کند: استفاده از ظرفیت مامای همراه تقویت و این اجازه به ماماها داده شود که در بیمارستان مادر را همراهی و زایمان را انجام دهند تا زمینه زایمان ایمن در مادران فراهم شود.

انتهای پیام /

بسیاری از ماماها با مشکل استخدام مواجه هستند / سازمان‌های بیمه‌گر همکاری نمی‌کنند 2
بسیاری از ماماها با مشکل استخدام مواجه هستند / سازمان‌های بیمه‌گر همکاری نمی‌کنند 3