یک‌شنبه 4 آذر 1403

بلاروس؛ فرود اجباری هواپیمای عبوری و بازداشت خبرنگار مخالف

وب‌گاه عصر ایران مشاهده در مرجع
بلاروس؛ فرود اجباری هواپیمای عبوری و بازداشت خبرنگار مخالف

این خبرنگار بلاروسی 26 ساله، "رومن بروتاسویچ" نام دارد و بنیانگذار رسانه "نکستا" و سردبیر سابق آن است. این رسانه، خبرهای مخالفان و اعتراضات بلاروس را پوشش می داد.

دولت بلاروس با دروغ گویی و اجبار یک هواپیمای مسافری به فرود اضطراری، یک خبرنگار مخالف را بازداشت کرد.

به گزارش عصرایران، این اقدام با محکومیت کشورهای اروپایی و آمریکا روبه رو شد.

یک هواپیما از یونان به سمت لیتوانی در حال عبور از آسمان بلاروس بود که ناگهان با ادعای بمب گذاری در هواپیما، نیروی هوایی بلاروس این هواپیمای مسافری را در پایتخت این کشور (مینسک) مجبور به فرود کرد. اما بعد از فرود، یک خبرنگار که سوار هواپیما بود؛ بازداشت شد.

همچنین مشخص شد ادعای بمب گذاری، دروغ بوده است. ناتو با محکومیت این اقدام، خواستار تحقیق بین المللی در این باره شد. اتحادیه اروپا به دنبال تحریم های جدید علیه بلاروس است.

این خبرنگار مدیریت یک کانال تلگرامی را برعهده داشت که خبرهای مربوط به مخالفان در بلاروس را پوشش می داد.

بلاروس بعد از انتخابات ریاست جمهوری در سال گذشته، با اعتراضات گسترده ای روبه رو شد. دولت بلاروس با سرکوب اعتراضات و بازداشت مخالفان، توانست موج مخالفت ها را کنترل کند. سرکوب اعتراضات بلاروس 4 کشته برجای گذاشت. در این انتخابات الکساندر لوکشانکو دوباره پیروز شد اما مخالفان می گویند تقلب شده است. او از سال 1994 تاکنون رئیس جمهور بلاروس است.

این خبرنگار بلاروسی، "رومن بروتاسویچ" نام دارد و بنیانگذار رسانه "نکستا" و سردبیر سابق آن است. این رسانه، خبرهای مخالفان و اعتراضات بلاروس را پوشش می داد. این رسانه در سال 2015 تاسیس شد و توانست به برگزاری تجمع های گسترده ای در سراسر بلاروس کمک کند. این رسانه همچنین عکس و فیلم های زیادی از اعتراضات و اقدامات سرکوب گرایانه و خشونت پلیس و نیروهای امنیتی بلاروس علیه معترضین منتشر می کرد.

بعد از بازداشت این خبرنگار، هواپیما به مسیر خود به سمت لیتوانی ادامه داد. اتحادیه اروپا این اقدام را "رفتار غیرمسوولانه" توصیف کردند. نخست وزیر لهستان هم این اتفاق را "اقدام تروریستی یک دولت" دانست.

گفته شده است نیروهای امنیتی بلاروس در هواپیما حضور داشتند و هنگام ورود هواپیما به آسمان بلاروس مدعی شدند در هواپیما بمب گذاری شده است.

قبل از این سازمان اطلاعاتی امنیتی بلاروس، این خبرنگار 26 ساله را در فهرست افراد تروریستی قرار داده بود.

کاندیدای مخالف در انتخابات قبلی ریاست جمهوری بلاروس که نتیجه را قبول نکرده و به کشور همسایه (لیتوانی) فرار کرده است هشدار داد که این خبرنگار ممکن است با حکم اعدام روبه رو شود.

بلاروس تنها کشور اروپایی است که همچنان حکم اعدام را اجرا می کند.

فرانسه، ایرلند، بریتانیا و آلمان از جمله کشورهایی بودند که به شدت به این موضوع اعتراض کردند.

بیشتر بخوانید: کدام کشورهای اروپایی برای خبرنگاران خطرناک‌اند؟ انگلیس 22 مقام جهان را در ارتباط با مفاسد اقتصادی تحریم کرد سوء قصد ناکام به جان رئیس جمهوری بلاروس لینک کوتاه: asriran.com/003IPj
بلاروس؛ فرود اجباری هواپیمای عبوری و بازداشت خبرنگار مخالف 2