چهارشنبه 7 آذر 1403

بنیاد ملی نخبگان به دنبال کیفیت‌بخشی به دایره نخبگانی است

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
بنیاد ملی نخبگان به دنبال کیفیت‌بخشی به دایره نخبگانی است

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با اشاره به رویکرد جدید بنیاد ملی نخبگان در شناسایی جامعه نخبگانی تصریح کرد: در دور جدید به جای شناسایی خوداظهارانه، نخبگان به صورت فعال شناسایی می‌شوند که مهمترین نتیجه آن، کیفیت‌بخشی به دایره نخبگانی است.

- اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، سید سلمان سیدافقهی؛ قائم مقام بنیاد ملی نخبگان در دیداری با آیت‌الله علیرضا اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه کشور با اشاره به سیر تحولی این بنیاد، گفت: سند راهبردی کشور در امور نخبگان مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی و یکی از اسناد بالادستی کشور است که حضرت آقا نیز مکرراً به اجرایی‌سازی و البته به‌روزرسانی آن تاکید دارند.

وی افزود: بنیاد ملی نخبگان وظیفه اجرایی‌سازی سند راهبردی کشور در امور نخبگان را دارد؛ این یعنی بنیاد باید به عنوان نهاد تنظیم‌گر، زمینه را برای اجرای این سند توسط نهادها و دستگاه‌های مختلف و حتی حوزه علمیه فراهم کند تا کشور بتواند از حداکثر ظرفیت نخبگان خود بهره ببرد.

سیدافقهی ادامه داد: غفلت از رسالت تنظیم‌گری سبب شد بنیاد ملی نخبگان در سال‌های متمادی تنها نقش حمایتی خود را ایفا کند و همین غفلت از ایجاد حوزه‌های اثربخشی، آسیب‌های زیادی به همراه داشت.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان اضافه کرد: این بنیاد در دور جدید چند موضوع تحولی را به طور موازی پیگیری می‌کند که یکی از مهمترین آنها توسعه فضای نخبگانی به دیگر ساعت‌های نخبگی اعم از مدیریت کارآفرینی و غیره است؛ به خصوص اینکه بنیاد ملی نخبگان در طول حیات خود بیشتر روی نخبگان علمی و دانشگاهی و به طور خاص در حوزه‌های فنی مهندسی متمرکز بوده و از دیگر حوزه‌ها غفلت شده است.

سیدافقهی ادامه داد: رویکرد بعدی، تجمیع آیین‌نامه‌های مختلف بنیاد ملی نخبگان و تصویب و اجرای آیین‌نامه مسیر نخبگانی به عنوان یک کلان آیین‌نامه است. در این آیین‌نامه نگاه فرایندی وجود دارد و نخبگی یک مفهوم پیوسته است که در آن در هر ایستگاهی، نخبگی قائل به حفظ تراز نخبگانی است. به بیان دیگر در مسیر نخبگانی ماهیت شدن به رسمیت شناخته می‌شود.

وی با اشاره به رویکرد جدید بنیاد ملی نخبگان در شناسایی جامعه نخبگانی تصریح کرد: در دور جدید به جای شناسایی خوداظهارانه، نخبگان به صورت فعال شناسایی می‌شوند که مهمترین نتیجه آن، کیفیت‌بخشی به دایره نخبگانی است. در همین راستا، در ابتدای سال برای 5000 نفر از جامعه نخبگانی پیامک ارسال شد.

نقش مهم اساتید راهبر در مسیر نخبگانی

قائم مقام رئیس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به نقش مهم اساتید راهبر در مسیر نخبگانی، یادآور شد: در تمام این مسیر، استاد به عنوان محور فعالیت‌های نخبگانی و حمایت از مستعدان برتر حضور جدی و نقشی پررنگ دارد.

وی با اشاره به لزوم ایجاد ارتباط هدفمند بین حوزه و دانشگاه، بر ضرورت تقویت ارتباط نخبگان علوم انسانی دانشگاه با نخبگان حوزوی تاکید کرد و یادآور شد: این مهم، گامی بلند به سمت وحدت حوزه و دانشگاه به عنوان یکی از تاکیدات امام راحل است. علاوه بر آن تحقق این امر سبب کاربردی‌شدن علوم انسانی خواهد شد؛ موضوعی که خوشبختانه حوزه علمیه نیز بر آن تاکید جدی دارد.

لزوم مشارکت حوزویان در حل مسائل کشور در لایه اندیشه‌ورزی

وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه امروزه حوزه علمیه به دنبال حل مسائل کشور در حوزه‌های علوم انسانی فرهنگی و اقتصادی است. به همین دلیل ارتباط با دانشگاه می‌توانند تاثیر بسزایی در تحقق اهداف تعیین شده داشته باشد. در این مسیر بنیاد ملی نخبگان نیز به عنوان نهاد تنظیم‌گر آماده هرگونه همکاری است.

سید افقهی با اشاره به اجرای گفتاورد ملی نخبگان حول 5 کلان‌مسئله کشور، اظهار داشت: این برنامه بستر بسیار مناسبی برای مشارکت حوزویان در حل مسائل کشور در لایه اندیشه‌ورزی است.

مدرسه آفرینش‌های علمی؛ محلی برای تلفیق علوم طبیعی و علوم دینی

وی با اشاره به ایجاد مدرسه آفرینش‌های علمی ذیل بنیاد ملی نخبگان، یادآور شد: این برنامه فعلاً با تصدی‌گری بنیاد ملی نخبگان اجرا می‌شود و مخاطب آن افرادی هستند که هم از توان فلسفی و فکری بالایی بهره‌مند هستند و هم به لحاظ علمی در زمره مستعدان برتر قرار می‌گیرند. در این برنامه، تلاش می‌شود افراد علاوه بر علم طبیعی و مباحث تجربی، در حوزه علوم دینی نیز آموزش‌های لازم را ببینند و به افرادی اثرگذار و اثربخش تبدیل شوند. در واقع مدرسه آفرینش‌های علمی، محلی برای تلفیق علوم طبیعی و علوم دینی است.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با اشاره به ضرورت تعامل حوزه علمیه و نخبگان دانشگاهی، یادآور شد: این امر نقش بسزایی در رفع برخی چالش‌های موجود دارد.