بهار هرمزگان در زمستان ایران
با ورود به فصل زمستان، اختلاف دما بین سردترین و گرم ترین شهر ایران بین 20تا30 درجه در نوسان است. این اختلاف دما که در طول فصل زمستان بارها تکرار میشود، نشان دهنده استقرار هوای سرد در نیمه مرکزی و شمالی و هوای معتدل و بهاری در نیمه جنوبی کشوراست. فصل زمستان که بیشتر مناطق کشور برفی و سفر به این مناطق رونق چندانی ندارد، بهترین زمان سفر به جنوب و هرمزگان گردی است.
نوار ساحلی، خورهای بین المللی، جنگلهای منحصر به فرد حرا، مناطق آزاد قشم و کیش، جزایر زیبای هزار رنگ هرمز، هندورابی، لارک، بوموسی، شیدور و دیدن شیطنت و بازی گوشیهای دلفین ها در مسیر جزیره هنگام و تخم ریزی لاک پشت های پوزه عقابی در شیب دراز قشم و خرید از مجتمع های تجاری بندرعباس، قشم و کیش، بندر تاریخی کنگ، شهر بندری کوهستک، باغات انبه میناب، باغات لیموی رودان، آثار باستانی بستک و بندرلنگه، سواحل زیبای پارسیان، مناطق بکر بشاگرد، دیدنی های جاسک و منطقه حفاظتشده کوه گنو، گنبد های نمکی، سواحل مهتابی سیریک، دره ستارگان قشم، حمام گلهداری و قلعه پرتغالی ها بخشی از مناظر طبیعی و تاریخی هرمزگان است.
فصل سفر به جزایر و بنادرهرمزگان
عباس رئیسی، معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان هرمزگان با بیان اینکه فصل گردشگری هرمزگان از نیمه دوم سال به تدریج آغاز شده و در زمستان و تعطیلات نوروز به اوج میرسد، در خصوص تعداد اماکن گردشگری هرمزگان می گوید: در شهرها و جزایر استان (به جز مناطق آزاد)، 137 اماکن اقامتی با ظرفیت 2166 اتاق و 6148 تخت برای پذیرایی از گردشگران آماده شده است.
او به دنیای اقتصاد می گوید: استان هرمزگان دارای 48 اقامتگاه بومگردی و4 اقامتگاه سنتی در شهرهای پارسیان، سیریک، بندرخمیر و جزیره هرمز است و تا پایان سال1403 در صورت اتمام فرآیند اخذ مجوز4 اقامتگاه بومگردی و یک اقامتگاه سنتی با ظرفیت 30 نفر در بندرعباس به اقامتگاه های استان اضافه می شود.
او حمایت از سرمایه گذاران موقت برای راه اندازی کسب و کارهای نو گردشگری با کیفیت بالا، برگزاری همایش ها و سمینارها و جشنواره ها در ماه های پیش رو و استفاده از ظرفیت استان برای گردشگران و پر کردن ظرفیت اقامتی در فصول دیگر، استفاده از توان، تجربه و ظرفیت راهنمایان گردشگری و دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی استان، ارائه خدمات با کیفیت بالا به گردشگران ورودی، برگزاری رویدادهای گردشگری و شرکت در نمایشگاه های بین المللی و استانی برای رونق و توسعه گردشگری را از برنامه های این اداره کل برای جذب گردشگر می داند.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان هرمزگان پیش بینی می کند: از ابتدای امسال تا پایان اسفند سال جاری حدود 5 میلیون و 500 هزار نفر به این استان سفر و از جاذبه های دیدنی و منحصربهفرد آن بازدید کنند.
قشم درانتظار میلیون ها گردشگر
در سالهای اخیر و به دنبال استقبال بسیار گسترده گردشگران برای سفر به قشم اقدامات خوبی برای مدیریت این حجم از مسافر انجام شده است. از ابتدای امسال تاکنون 2میلیون گردشگر به جزیره قشم سفر کردند که طبق پیش بینی های صورت گرفته این شمار به 5 میلیون نفر تا پایان سال خواهد رسید. آب و هوای خوب و بهاری در شرایطی که اقصی نقاط کشورمان در سرما به سر می برند، وجود بیش از20 بازار و مجتمع تجاری و تفریحی بسیار بزرگ، جاذبه های طبیعی، تفریحات دریایی، جنگل های زیبای حرا، جزایر ناز از مهمترین جاذبه های گردشگری قشم است که همه ساله در پاییز، زمستان و تعطیلات نوروز گردشگران بسیاری را به سوی خود جذب می کند.
ابراهیم رستم گورانی، مدیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم در این زمینه از آمادگی منطقه آزاد قشم برای میزبانی از گردشگران و مسافران در ماه های پیش رو خبر می دهد.
او می گوید: در شمال و جنوب جزیره، 11 اسکله گردشگری و تفریحی برای خدمات رسانی به گردشگران تجهیز شده اند. همچنین 19 کمپ پارک در سراسر جزیره برای اسکان موقت گردشگران آماده شده و 100 چشمه سرویس بهداشتی جدید در این کمپ پارک ها نصب خواهد شد.
به گفته او، بیش از 84 هتل، هتل آپارتمان و مهمان پذیر با ظرفیت 12هزار تخت و 130 اقامتگاه بومگردی در روستاهای جزیره با ظرفیت 4هزار تخت برای پذیرایی از گردشگران آماده شده است. همچنین بیش از 300 تاسیسات گردشگری جزیره جهانی قشم آمادگی پذیرایی از گردشگران را دارند. او معتقد است: اقامتگاه های بوم گردی فرصت خوبی برای آشنایی گردشگران با فرهنگ و آداب تاریخی و ظرفیت های طبیعی جزیره به وجود آورده و به ایجاد اقتصاد پایدار در روستاها نیز کمک می کند. خوشبختانه با مشارکت جامعه محلی اقامتگاه های خوب و استانداردی در جزیره راهاندازی شده است.
گورانی با بیان اینکه در نیمه نخست امسال بیش از 2 میلیون گردشگر به این جزیره سفر کرده اند، پیش بینی می کند تا پایان سال این رقم به بیش از 5 میلیون نفر افزایش پیدا کند.
وی همچنین از فعالیت 35 آژانس مسافرتی و 150 راهنمای گردشگری در جزیره خبر می دهد. او می گوید: این آژانس ها نیز آموزش های تخصصی لازم را دیده اند و گردشگرانی که قصد دارند با تور به جزیره سفر کنند میتوانند از خدمات آژانسهای مسافرتی بهره ببرند.
«بوموسی» مقصدجدیدگردشگری
مرتضی احتشام، فرماندار شهرستان بوموسی نیز در خصوص تسهیل سفر به این جزیره می گوید: حضور در جزیره بوموسی برای تمام هموطنان بدون اخذ هرگونه استعلام امکان پذیر است. پیش از این برای سفر به جزیره بوموسی باید مجوز فرمانداری اخذ می شد، اما دیگر نیاز به دریافت مجوز نیست و هموطنان برای تهیه بلیت این پرواز ها می توانند به فرودگاه بندرعباس مراجعه کنند.
وی گفت: اکنون هفت پرواز در هفته از بندرعباس به جزیره بوموسی برقرار است. وی گفت: در هفته دو بار در روز های یکشنبه و چهارشنبه نیز امکان سفر دریایی از بندرشهید حقانی بندرعباس به بوموسی برای هموطنان وجود دارد.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری جزیره بوموسی نیز پیش بینی می کند: روزانه صد گردشگر با سفر به جزیره بوموسی از زیبایی های این جزیره دیدن کنند. قاسم بارگاهی ادامه می دهد: سواحل بکر، آکواریوم طبیعی و غواصی تنها بخشی از جاذبه های گردشگری بوموسی است. حلقه دور جزیره، شناگاه غدیر، کوه مرغی و زیستگاه پرندگان از دیگر مکان های گردشگری در این جزیره است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری جزیره بوموسی می گوید: جزیره بوموسی در خانه های بومگردی و خانه های مسافر روزانه ظرفیت پذیرش 120 گردشگر دارد.
هندورابی زیرسایه کیش
در میان مقاصد گردشگری جنوب و سفر به استان هرمزگان نمی توان از جزیره کیش گذشت. این جزیره با بیش از 2میلیون بازدیدکننده داخلی و خارجی در سال، یکی از مهم ترین مقاصد گردشگری ایران است. این جزیره با امکاناتی نظیر هتل های لوکس، مراکز خرید مدرن و تفریحات آبی، آماده استقبال از گردشگران است. با خنک شدن هوا و بهبود وضعیت پروازها، گردشگرانی که نگین خلیجفارس را به عنوان مقصد گردشگری خود انتخاب می کنند، رو به افزایش است به طوری که درصد اشغال هتلها در روزهای گذشته به 74درصد رسید. مسوولان منطقه آزادکیش در تلاش هستند با افزایش مسیر های پروازی و دریایی زمینه حضور هرچه بیشتر گردشگران را در این جزیره فراهم کنند.52 هتل با ظرفیت 18 هزار نفر روز تخت در جزیره کیش به مسافران خدمات رسانی می کنند. هتل های کیش با 6هزار اتاق و 30هزار تخت امکانات و خدمات مناسبی را برای پذیرایی از گردشگران داخلی و خارجی فراهم کرده اند.
سیدرضا صالحی امیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز در سفر اخیر خود به این جزیره گفته؛ جزیره کیش جزو 5 شهر دارای ظرفیت های بزرگ گردشگری در کشور است. در جزیره هندورابی نیز که ظرفیتی ارزشمند برای جزیره کیش محسوب می شود با سرمایه گذاری حدود 3هزار میلیارد تومانی اقدامات بسیار خوبی در حال انجام است و آینده بسیار خوبی برای این منطقه رقم می خورد.
محمد کبیری، مدیرعامل جدید سازمان منطقه آزاد کیش نیز توسعه زیرساختهای گردشگری و تسهیل سفرهای دریایی و هوایی و ارائه خدمات ایمن و مطلوب در بنادرچارک و آفتاب و فرودگاه جزیره را از محورهای اصلی حوزه گردشگری این مدیریت می داند.
هرمز، جزیره هزاررنگ
جزیره زیبای هرمز در یک دهه اخیر مقصد گردشگران و تورهای گردشگری شده است. این جزیره با خاک های رنگارنگ و مناظر بی نظیر، یکی از شگفتی های طبیعی ایران است که می تواند گردشگران زیادی را جذب کند، با این حال، هرمز هنوز از نظر زیرساخت های گردشگری در سطح بسیار پایینی قرار دارد. نبود امکانات اقامتی مناسب، دسترسی محدود به خدمات رفاهی و تبلیغات کم در سطح بین المللی، از موانع اصلی در توسعه گردشگری این منطقه به شمار می رود. این در حالی است که افزایش آگاهی جهانی نسبت به این جزیره می تواند تاثیر مثبتی در جلب توجه گردشگران داشته باشد. ارائه تورهای طبیعت گردی و فعالیت های اکوتوریسم نیز می تواند جذابیت این جزیره را افزایش دهد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرمزگان نیز از ساماندهی واحدهای اقامتی و بومگردی برای ارائه خدمات اسکان به گردشگران و مسافران، در جزیره هرمز خبر می دهد.
محمد محسنی می گوید: به دلیل وجود جاذبه های طبیعی منحصربه فرد در هرمز، هرساله به ویژه در فصل زمستان و ایام نوروز گردشگران داخلی و خارجی بسیاری به این جزیره سفر می کنند و همواره با خیل عظیمی از تقاضا برای اسکان در این جزیره روبهرو هستیم. او تاکید می کند: مردم تنها از مراکز اقامتی مجاز دارای مجوز از وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استفاده کرده و تورهای گردشگری را نیز از دفاتر خدمات مسافرتی مجاز تهیه کنند.