بیشترین تعداد مراکز فنی و حرفهای متعلق به کدام استان است؟
نتایج یک پژوهش نشان میدهد که تعداد مراکز و مربیان آموزش فنی وحرفهای در سال 1399 نسبت به سال قبل از آن کاهش داشته است.
به گزارش ایسنا، مراکز آموزش سازمان فنی و حرفهای شامل مراکز دولتی و غیر دولتی هستند؛ مراکز آموزش دولتی و مراکز آموزش غیردولتی یا آموزشگاههای فنی و حرفهای آزاد به منظور آموزش و ارتقای مهارت و دانش فنی نیروی کار و سایر متقاضیان راه اندازی شده و شامل حداقل چهار کارگاه آموزش عملی و کلاس آموزش تئوری، فضای اداری و سایر امکانات هستند.
به توانایی آموخته شدهای که با استفاده از آن فرد قابلیت جذب در بازار کار را پیدا کند و یا به فعالیت خود در بازارکار ادامه دهد، مهارت گفته میشود. مهارت آموز نیز فردی است که برابر مقررات سازمان آموزش فنی و حرفهای در یکی از دورههای آموزشی فنی و حرفهای به منظور فراگیری مهارت شرکت میکند.
بر اساس گزارش مرکز آمار و اطلاعات راهبردی وزارت کار، در سال 1399 تعداد کل مراکز سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور برابر 11 هزار و 278 مرکز بوده که نسبت به سال قبل از آن 13.4 درصد کاهش داشته است. دلیل وجود این امر میتواند تداوم بیماری کرونا و تعطیلی بسیاری از آموزشگاهها و مراکز آموزشی باشد.
همچنین تعداد مربیان رسمی و پیمانی در کل مراکز (دولتی و غیردولتی) سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور جمعا 27 هزار و 56 نفر بوده است که این رقم نسبت به سال گذشته 13.9 درصد کاهش را نشان میدهد.
از این تعداد 5170 نفر در بخش دولتی و 21 هزار و 886 نفر در بخش غیر دولتی مشغول کار بودند و 34.4 درصد را مردان و 65.6 درصد را زنان تشکیل دادهاند.
نتایج این گزارش حاکی از آن است که استان تهران با 1725 مرکز و 3773 مربی دارای بیشترین تعداد مرکز آموزش و مربی فنی و حرفهای بوده است.
تعداد کل آموزشهای برگزار شده این سازمان در سال 1399 یک میلیون و 128 هزار و 464 نفر دوره بوده که نسبت به سال قبل کاهش 37.8 درصدی را نشان میدهد.
در کل کشور استان تهران با 129 هزار و 183 نفر دوره بیشترین و استان خراسان شمالی با 11 هزار و 135 نفر دوره کمترین میزان آموزش برگزار شده را طی سال 1399 به خود اختصاص دادند.
به گزارش ایسنا، برابر آمارها 45 درصد متقاضیان و مراجعهکنندگان به واحدهای آموزش فنی و حرفهای، فارغ التحصیلان دانشگاهی هستند. بیتردید آموزشهای فنی و حرفهای نقش مهمی در اشتغالزایی افراد جویای کار دارد و بازنگری در ارائه آموزشهای مهارتی و متناسب سازی این آموزشها با نیاز بازار کار در جذب جوانان و کارجویان به بازار کار موثر است.
انتهای پیام