جمعه 9 آذر 1403

بیش از 223 هزار تن چغندرقند از مزارع میاندوآب برداشت می‌شود

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
بیش از 223 هزار تن چغندرقند از مزارع میاندوآب برداشت می‌شود

مهاباد - ایرنا - مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب گفت: امسال سه هزار و 847 هکتار از زمین‌های زراعی این شهرستان به کشت چغندرقند اختصاص یافته که پیش‌بینی می‌شود 223 هزار و 126 تن محصول از آن برداشت شود.

علی دیانتی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در خصوص روند تحویل محصول چغندرقند، اظهار داشت: در راستای تحقق سیاست‌های ستاد احیای دریاچه ارومیه با توسعه و ترویج تکنیک‌های جدید آبیاری و با رویکرد کاهش مصرف آب در کشت این محصول، تغییر آرایش کشت «جوی و پشته 60×40» در سطح 490 هکتار و استفاده از نوار آبیاری نواری تی‌تیپ در سطح 30 هکتار از مزارع چغندرقند این شهرستان اجرا شده‌است.

وی افزود: همچنین کشت چغندرقند به صورت نشایی در سطح 15 هکتار و استفاده از ارقام مقاوم به خشکی که در حد قابل توجهی مصرف آب در تولید این محصول را کاهش می‌دهد، از دیگر اقدامات در جهت کاهش مصرف آب است.

مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب بیان کرد: هماهنگی‌های لازم با کارخانه‌های قند آذربایجان‌غربی و این شهرستان در خصوص تسریع در تحویل محصول چغندرقند جهت آزادسازی اراضی زیر کشت این محصول و پرداخت به موقع مطالبات چغندرکاران انجام گرفته است.

دیانتی گفت: تحویل چغندرقند به کارخانه قند به قیمت 6 هزار و 520 ریال (با کرایه حمل) به ازای هر کیلوگرم با عیار 16 درصد، از تاریخ بیست و پنجم شهریور آغاز شده و مهندسان ناظر کشاورزی جهت نظارت و کنترل بر تعیین افت و عیارسنجی چغندرقند از تاریخ شروع دوره بهره‌برداری این محصول در کارخانه قند میاندوآب حضور دارند.

مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب در خصوص مسایل و مشکلات تولید چغندرقند گفت: نرخ خرید تضمینی چغندر قند با توجه به هزینه‌های تولید آن پایین بوده و همچنین عدم دسترسی کشاورزان مناطق پایین دست به آبیاری با کانال موجب تنش رطوبتی در محصول چغندر قند و کاهش عملکرد شده است.

امسال با افزایش هشت هزار هکتار سطح زیر کشت چغندرقند بیش بینی می‌شود بیش از 2 میلیون تن از این محصول در سطح آذربایجان‌غربی برداشت شود؛ 34 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان در سال زراعی جاری زیر کشت چغندرقند رفته است که این میزان سال قبل 26 هزار هکتار بود.

هم اکنون پنج کارخانه قند در استان آذربایجان غربی در شهرهای پیرانشهر، ارومیه، خوی، نقده و میاندوآب فعال است.

کارخانه قند میاندوآب در سال 1313 با ظرفیت جذب 350 تن چغندر در روز تاسیس شد و در سال 1394 ظرفیت آن به هزار و 800 تن ارتقا پیدا کرد اما این کارخانه اکنون با ظرفیت جذب سه هزار و 200 تن چغندرقند در روز به عنوان یکی از قدیمی‌ترین و بزرگترین کارخانه‌های قند آذربایجان‌غربی و کشور فعالیت دارد.

محصول چغندر قند یکی از محصولات استراتژیک تولیدی آذربایجان‌غربی است.

*س_برچسب‌ها_س*