جمعه 2 مرداد 1405

بیش از 54هزار تن شکر در کشت‌وصنعت امیرکبیر خوزستان تولید شد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
بیش از 54هزار تن شکر در کشت‌وصنعت امیرکبیر خوزستان تولید شد

اهواز - ایرنا - مدیرعامل شرکت کشت و صنعت نیشکر امیرکبیر خوزستان گفت: با پایان دوره عملیات برداشت نیشکر، 54هزار و 370 تن شکرخام در این مجتمع بزرگ صنعتی تولید شد.

عملیات برداشت محصول نیشکر در کشت و صنعت امیرکبیر از اوایل فصل پاییز شروع و تا 100روز کاری ادامه داشت و در نهایت کار برداشت یازدهم فروردین ماه امسال به پایان رسید. محمد فتحی مکوند روزچهارشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: شکر تولیدی در این شرکت از برداشت 558هزار تن نیشکر از سطح هشت هزار و 870هکتار اراضی زیر کشت به دست آمد.

به گفته وی امسال تولید شکرخام در این واحد نیشکری به علت پیامدهای ناشی از سیلاب بهار سال گذشته و خشکسالی تابستان سال 1397با کاهش رو به رو بوده ولی در دوره بهره برداری آینده، تولید شکردر این واحد صنعتی به نحو قابل ملاحظه‌ای افزایش خواهد یافت.

وی گفت: امسال حدود 29 درصد از مزارع نیشکر به صورت سبز برداشت شد که از لحاظ زیست محیطی اهمیت ویژه‌ای دارد.

هدف گذاری تصفیه 175هزار تن شکر خام

مدیرعامل شرکت کشت و صنعت نیشکر امیرکبیر از هدف گذاری تصفیه 175هزار تن شکر خام در این شرکت خبر داد. فتحی مکوند افزود: عملیات تصفیه محصول شکر خام متعلق به این شرکت، واحدهای نیشکری همجوار و بخشی نیز از شکر خام وارداتی است که تا اوایل پاییز که شروع بهره برداری جدید خواهد بود ادامه می‌یابد. کشت و صنعت نیشکر امیرکبیر یکی از طرح‌های هفت گانه شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی است که در کیلومتر 45 جاده اهواز - خرمشهر و در بخش اسماعیلیه از توابع شهرستان اهواز واقع شده است. عملیات اجرایی طرح‌های هفت گانه نیشکر خوزستان شامل کشت و صنعت امیرکبیر، دعبل خزاعی، حکیم فارابی، امام خمینی (ره)، سلمان فارسی، دهخدا، میرزاکوچک خان با ظرفیت اسمی تولید سالانه 700هزار شکر از اوایل دهه 70 شروع شد و از سال 1380 یکی پس از دیگری وارد چرخه تولید شدند. به گزارش ایرنا سیلاب بهار سال 1398 حدود نیمی از مجموع 84هزار هکتار زمین های نیشکر طرح های هفت گانه نیشکری خوزستان را به زیرآب برد و حدود 50هزار میلیارد ریال به این واحدها خسارت زد. طبق برنامه قرار است تولید شکر در طرح‌های هفت‌گانه پس از بازسازی خسارات سیلاب و بهسازی مزارع نیشکر، تا سه سال آینده به تولید پایدار 650هزار تن شکر در سال برسد. استان خوزستان در مجموع به تنهایی حدود 40درصد نیاز کشور به شکر را تولید می کند. نیاز سالانه کشور به شکر حدود 2.2 میلیون تن است که از این میزان 1.4میلیون تن در واحدهای نیشکری و چغندی کشور تولید می‌شود. خوزستان مهد کشت و تولید نیشکر در خاورمیانه محسوب می شود. کشت و صنعت های نیشکر هفت تپه و کارون در شمال خوزستان از واحدهای قدیمی تولید شکر در کشور هستند که سابقه پنج دهه فعالیت تولیدی دارند.

*س_برچسب‌ها_س*