بیش از 60 هزار و 721 هکتار طرح آبخیزداری در همدان اجرا شد
![بیش از 60 هزار و 721 هکتار طرح آبخیزداری در همدان اجرا شد](https://img9.irna.ir/d/r2/2020/04/14/4/157072769.jpg)
همدان - ایرنا - مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان گفت: بیش از 60 هزار 721 هکتار طرح آبخیزداری و آبخوانداری از سال 92 تاکنون در این استان اجرا شده که بهترین رهآورد اجرای این طرحها کنترل سیل و رسوب بوده است.
اسفندیار خزائی روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: میزان مرمت عملیات مکانیکی در حوزه آبخیزداری 747 متر مکعب رسیده است و در دولت تدبیر و امید 41 هزار و 633 مترمعکب بند «گابیونی»، 12 هزار و 724 مترمکعب بند خشکهچین، 29 هزار و 93 مترمکعب بند سنگی - ملاتی و 71 هزار و 824 متر مکعب بند خاکی ایجاد شده است.
وی افزود: مهمترین مزیتهای اجرای طرح و عملیات آبخیزداری در استان جلوگیری از هدر رفت آب، فرسایش خاک، کنترل آبهای جاری و سیلابها و نفوذ آنها به خاک و تقویت سفرههای آب زیرزمینی است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان اظهار داشت: از سال 84 یعنی آغاز اجرای طرحهای آبخیزداری تاکنون بیش از 23 هزار سازه بزرگ و کوچک آبخیزداری و آبخوانداری در این استان ساخته شده که این میزان سازه در کشور کمنظیر است.
خزائی اضافه کرد: با انجام اقدامات آبخیزداری از خشک شدن قنات و چشمههای موجود و در نتیجه مهاجرتهای بیرویه آبخیزنشینان و روستائیان جلوگیری میشود.
وی افزود: با توجه به اهمیت حفظ آب و خاک، می توان با بکارگیری روشهای ساده نسبت به حفظ و نگهداری پوشش گیاهی مراتع و جنگلها تلاش و از تخریب مراتع و قطع درختان جلوگیری کرد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان گفت: استفاده بیرویه از منابع طبیعی سبب وقوع خشکسالیهای پیدرپی و سیل و خسارات حاصل از آنها شده و هر ساله مقدار زیادی از خاکهای با ارزش کشور از دسترس خارج میشود، خاکی که برای به وجود آمدن یک سانتیمتر مکعب آن 300 تا 500 سال وقت لازم است.
خزائی با بیان اینکه آبخیزداری به عنوان علم حفاظت از آب و خاک میتواند مناسبترین راه حل برای کاهش خسارات به منابع طبیعی باشد تاکید کرد: فعالیتهای آبخیزداری سبب حفظ منابع ارزشمند حیاتی شده و آبهای روان به جای تبخیر و تبدیل شدن به سیل و تخریب زمین های کشاورزی، به آرامی در زمین نفوذ میکند.
وی بیان کرد: آبخیزداری به همه فعالیتهای صورت گرفته در محدوده یک حوزه آبخیز گفته میشود که سبب حفظ آب و خاک و در نتیجه کاهش وقوع سیل و آثار ناشی از خشکسالی و کم آبی و همچنین موجب کاهش میزان فرسایش و تخریب خاک میشود و مدیریت پایدار سرزمین با اجرای طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری محقق میشود.
*س_برچسبها_س*