بیش از 9 هزار پرونده برای دریافت تسهیلات به بانکهای کردستان ارجاع شد
سنندج - ایرنا - مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی کردستان با اشاره به اینکه 9 هزار و 109 نفر آسیبدیده از کردنا برای دریافت بیمه بیکاری ثبتنام کردهاند، اظهار داشت: تاکنون 120 میلیارد تومان طرح در قالب 9 هزار و 229 پرونده برای دریافت تسهیلات این بخش به بانکهای استان معرفی شدهاند.
به گزارش ایرنا، برهان صلواتی عصر یکشنبه در شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی استان کردستان افزود: تاکنون حدود 60 میلیارد تومان تسهیلات حمایتی به مشاغل آسیبدیده از کرونا در قالب پنج هزار و 490 پرونده پرداخت شده که پروندههای سازمان صنعت، معدن و تجارت با 20 میلیارد تومان، بیشترین پرداختیها است. وی اظهار داشت: بانک ملی با 17 میلیارد تومان رتبه اول را در بین بانکهای استان از لحاظ پرداخت تسهیلات به مشاغل آسیبدیده از کرونا دارد و بانکهای ملت و تجارت در رتبه های بعدی قرار دارند ضمن اینکه 60 میلیارد تومان تسهیلات دیگر نیز برای پرداخت در دستور کار قرار گرفته است.
پرداخت 20 میلیارد تومان تسهیلات به واحدهای تولیدی آسیبدیده از کرونا رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان هم در این نشست با بیان اینکه از همان ابتدای شیوع کرونا به عنوان پشتیبان دانشگاه علوم پزشکی وارد عمل شدیم، گفت: پنج واحد تولیدی در زمینه تولید مایع ضدعفونی راهاندازی شد و در سطح کشور ارزانترین محلول را برای مردم تامین و تولید کردیم و این روند همچنان ادامه دارد. محمد درهوزمی با اشاره به اینکه تاکنون یک میلیون بطر مایع ضدعفونی دست در استان تولید شده است، یادآور شد: پروانه فعالیت پنج واحد تولید انواع شوینده نیز صادر و اکنون نیز در حال تولید این محلولها هستند ضمن اینکه هفت واحد تولیدی ماسک هم راهاندازی شد که چهار واحد دارای پروانه بهرهبرداری و سه واحد نیز در حال دریافت پروانه هستند. وی با بیان اینکه در طول 6 ماه گذشته، 38 هزار بازرسی از واحدهای صنفی در بخش توزیع لوازم بهداشتی انجام و یک هزار و 750 واحد صنفی متخلف پلمب شدند، تاکید کرد: واحدهای صنعتی و معدنی در مجموع 4.5 میلیارد تومان به دانشگاه علوم پزشکی و مردم آسیبدیده از کرونا کمک کردند. رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان با بیان اینکه مانع کار هیچ واحد تولیدی نشده و تلاش ما سرپا نگه داشتن آنهاست، افزود: تاکنون هیچ واحد تولیدی بدلیل شیوع کرونا تعطیل نشده ضمن اینکه حدود 33 میلیارد تومان تسهیلات مورد درخواست متقاضیان به بانکها معرفی شده که 20 میلیارد تومان آن در قالب 2 هزار و 798 پرونده پرداخت شده است.
کمک 5 میلیارد ریالی به خانوارهای آسیبدیده از کرونا حسینی رییس اتاق بازرگانی سنندج هم به انجام اقدامات مادی و معنوی در پنج مرحله در بحث کرونا در استان کردستان اشاره کرد و گفت: توزیع 15 میلیارد ریال اقلام و تجهیزات پزشکی، 2 هزار و 300 عدد ماسک، تهیه پک بهداشتی و محلول ضدعفونی، توزیع یک هزار و 500 بسته بهداشتی میان نیازمندان، تحویل 450 میلیون تومان دستکش و ماسک برای دانشگاه علوم پزشکی و توزیع 500 میلیون تومان لوازم بهداشتی بین یک هزار و 500 خانوار از جمله اقدامات این نهاد از ابتدای شیوع کرونا تاکنون بوده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان هم با اشاره به اینکه واحدهای مرغداری، تولید گوشت، شیر و گلخانهها از کرونا بسیار متضرر شدند، افزود: 221 پرونده برای دریافت تسهیلات حمایتی تشکیل که 26 طرح انصراف و در نهایت 195 طرح با درخواست 11 میلیارد و 256 میلیون تومان تسهیلات به بانکها معرفی شدند. محمدفرید سپری با اشاره به پرداخت چهار میلیارد و 564 میلیون تومان تسهیلات به 84 واحد تولیدی، یادآور شد: ببشتر به واحدهای شاغل محور کمک شده درصورتیکه خسارتهای زیادی به واحدهای تولیدی وارد شده است که انگیزه متقاضیان برای تشکیل پرونده را کاهش داده است. سیدصلاح قریشی مدیرکل تامین اجتماعی کردستان هم به اقداماتی از جمله توقف اخد اثر انگشت در خدمات بیمهای، پرداخت 50 درصد غرامت به بیمه شدگان، امهال حق بیمه اسفند پارسال، فروردین و اردیبهشت امسال و جلوگیری از نقل و انتقال پرونده به صورت فیزیکی اشاره کرد و گفت: 13 هزار نفر آسیبدیده از کرونا برای دریافت بیمه بیکاری ثبتنام کردند که تاکنون بیمه بیکاری چهار هزار و 500 نفر آنان پرداخت شده است. فاروق کیخسروی عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی سنندج هم با بیان اینکه کرونا آسیب زیادی به اقتصاد و صنعت استان وارد کرده است، پیشنهاد داد ستاد احیای واحدهای زیاندیده از کرونا با حضور نمایندگان تامالاختیار دستگاههای مختلف در اتاق بازرگانی تشکیل و در قالب کمیتههای ویژه، مسائل واحدهای صنفی و تولیدی احصا و برای رفع آن اقدام شود.
*س_برچسبها_س*