بیگی نژاد مطرح کرد: ماجرای اعتراض ظریف به سیاست های زنگنه در مکاتبه با شورای عالی امنیت ملی
عضو کمیسیون انرژی مجلس ضمن اشاره به تیرگی روابط ایران و ترکمنستان در دولت قبل، روایتی از مکاتبه محمدجواد ظریف با شورای عالی امنیت ملی و ابراز گلایه وی از رویکرد وزارت نفت در برخورد با ترکمنستان در قضیه گاز بیان کرد.
هادی بیگی نژاد عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، درباره ماجرای گلایه محمدجواد ظریف از بیژن زنگنه در موضوع گاز ترکمنستان گفت: ماجرای گاز ترکمنستان از چند بابت برای ایران مهم بود. یکی اینکه مشکل افت فشار گاز را در شهرستان های واقع در شمال شرقی کشور در زمستان مرتفع می کرد و از سوی دیگر زمینه را برای گسترش روابط تجاری میان ایران و ترکمنستان فراهم می ساخت.
نگاهی به واردات گاز از ترکمنستان؛ منافع کسب شده و چالشهای رفع شدهوی افزود: بنابراین یکی از ضرباتی که رفتار وزارت نفت در دولت سابق و شخص آقای زنگنه در برخورد با ترکمنستان به کشور وارد کرد، همین مسئله عدم جبران افت فشار در مناطقی شمالی و شمال شرقی کشور در زمستان بود که مصداق بارز آن را در زمستان سال گذشته در تربت جام و برخی دیگر از شهرستان های آن منطقه شاهد بودیم.
عضو کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به تلاش های دولت ترکمنستان برای همکاری اقتصادی و تجاری با ایران در دولت روحانی خاطرنشان کرد: ترکمنستان در زمان دولت قبل چند بار تلاش کرد تا به روش های مختلف ارتباط تجاری و اقتصادی خود با ایران را حفظ کند. به طور مثال مسئولان این کشور پس از آنکه دیدند ایران از نظر مالی برای پرداخت هزینه های گاز دچار مشکل شده پیشنهاد دادند که ایران در ازای گاز وارداتی از این کشور، کالا به ترکمنستان بدهد که در جواب به آنها گفته شد تولیدات ایران به میزانی نیست که امکان صادرات وجود داشته باشد. ترکمن ها پس از آن پیشنهاد ساخت راه و صادرات خدمات فنی مهندسی را به ایران دادند که متاسفانه باز هم از سوی مسئولان دولت وقت مورد بی توجهی قرار گرفت.
بیگی نژاد با بیان اینکه متاسفانه آقای زنگنه و کلیت دولت در زمان ریاست جمهوری آقای روحانی کاری کرد که رابطه اقتصادی و سیاسی ایران و ترکمنستان به شدت تحت شعاع قرار گرفت، گفت: این وضعیت به گونه ای بود که حتی صدای آقای ظریف را هم درآورده بود و ایشان در یکی از مکاتباتی که با شورای عالی امنیت ملی داشت گفته بود "در حالی که وزارت خارجی با تلاش زیاد برای محصولات ایرانی مشتری پیدا می کند ولی آقای زنگنه آن مشتری ها را می پراند".
وی در ادامه با اشاره به احیای روابط اقتصادی ایران و ترکمنستان در دولت سیزدهم عنوان کرد: این روند با روی کار آمدن دولت سیزدهم و تغییر رویکردها در سیاست خارجی به شکل قابل توجهی اصلاح شد و در همان ماه های اول دولت آقای رئیسی سوآپ گازی بین ایران، ترکمنستان و آذربایجان احیا شد و در مرحله بعدی نیز بدهی ناشی از واردات گاز از ترکمنستان نیز اخیراً به طور کامل به این کشور پرداخت شد و در گام سوم نیز بر اساس توافق روسای جمهور دو کشور مقرر شد تا حجم تجارت گازی و اقتصادی به شکل قابل توجهی افزایش پیدا کند.