بی اعتنایی اهل سنت به حکم عید عبدالحمید / تجزیه تجزیهطلبان پس از دعوای منافقین با سلطنتطلبان
اختلافات عمیق میان اپوزیسیون که اخیرا بار دیگر علنی شده، پدیدهای جدید نیست. آنها یکدیگر را دیکتاتور، تجزیهطلب و جنایتکار خطاب میکنند و در تجمعات خارج از کشور نیز بارها کارشان به کتککاری کشیده است.
سرویس سیاست مشرق -در میان انبوهی از گزارشها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل بانام «ویژههای مشرق» شمارا در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامههای کشور قرار میدهیم.
در این ویژهنامه، نگاهی به آخرین مواضع جناحهای سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته میشود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافتهای مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید.
*******
روزنامههای امروز دوشنبه 4 اردیبهشت 1402 در حالی چاپ و منتشر شد که بیاینات رهبر انقلاب در نماز عید سعید فطر و نیز در دیدار کارگزاران نظام و سفرای کشورهای اسلامی؛ رفراندوم میلیونی مردم در عید فطر و آخرین فرآیند قیمتگذاری خودرو در صفحات نخست روزنامههای امروز برجسته شده است.
بیانات رهبر معظم انقلاب در خطبههای نماز عید فطر مورد توجه تمامی روزنامهها قرار گرفته است، روزنامه ایران در سرمقاله خود درباره توصیه معظمله درباره پرهیز از حاشیهها نوشته است:
این مردم را باید قدر دانست و بر صدر نشاند تا مسیر تمدنی ایران اسلامی در دوران گذار به نظم جدید جهانی با هوشمندی و صلابت طی شود. بیانات اخیر رهبر انقلاب در نماز عید فطر از همین رهگذر نیازمند تأمل و توجه ویژه است. «آقا» مثل همیشه دستِ دشمن را خواندند و در خنثی کردن راهبرد بدخواهان مردم ایران، «همکاری»، «همدلی» و «هم افزایی» سه قوه را یک راهبرد بسیار مهم و اساسی برای حل مشکلات و پیشرفت کشور اعلام کردند و فرمودند: «اگر قوای مقننه، مجریه و قضائیه بهطور کامل همکاری کنند، کارها به هیچ وجه گره نمیخورد که خودِ مسئولان و مدیران این قوا میدانند که این همکاری و همافزایی چگونه ایجاد میشود.» و در امتداد این راهبرد بر خودداری مردم و مسئولان از درگیر شدن و سرگرم شدن به حاشیهها تأکید کردند؛ چراکه به تعبیر معظم له، «حاشیهها همیشه ساخته و پرداخته دست دشمن نیست بلکه گاهی از روی غفلت یا عوامل دیگر و با انگیزههای گوناگون، حاشیههایی در اطراف یک کار یا یک شخص ایجاد میشود که مردم باید بیاعتنا باشند و مسئولان هم بدون توجه به حواشی، تلاش خود را بر کارهای مهم و مشکلگشا متمرکز کنند.» بنابراین در شرایط حساسی که در پیچ جدیدی از مناسبات بینالمللی هستیم و نقش ایران در آن غیرقابل انکار است، حاشیهسازیها - خواسته یا ناخواسته - قابل پذیرش نیست.
اهل سنت به حکم عید عبدالحمید اعتنا نکردند!
روز جمعه در حالی که مردم ایران و پاکستان روزه بودند، عبدالحمید اسماعیلزهی، امام جمعه اهل سنت زاهدان عید فطر اعلام کرد و او به همراه جمعی از حامیانش به اقامه نماز عید در روز آخر ماه مبارک رمضان پرداختند.
روزنامه جوان در ستون اخبار ویژه خود نوشته است:
بیبیسی فارسی، یکی از رسانههای حامی عبدالحمید تیتر زد که «رمضان؛ دفتر خامنهای میگوید فردا عید فطر است، استانهای سنینشین امروز نماز عید خواندند». این تیتر، اما دروغ بود و نه تنها استانهای سنی نشین ایران در تعیین زمان عید فطر تابع عبدالحمید نبودند، حتی در همان استان سیستان و بلوچستان هم اهل سنت، همراه با سایر مردم ایران، روز شنبه را عید گرفتند، اخبار و فیلمهای مربوطه هم موجود است. از استان گلستان تا استان کردستان و نیز مناطق سنینشین آذربایجان شرقی، روز جمعه را همراه سایر هموطنان خود روزه گرفتند و شنبه نماز عید فطر خواندند. امام جمعه اهل سنت چابهار از جمله افرادی بود که عید را روز شنبه دانست. همین اقدام او و همراهی نکردنش با عبدالحمید باعث شد موجی از توهینها از سوی افراطیون حامی عبدالحمید خطاب به او بیان شود.
جوان در ادامه نوشته است:
این اقدام با واکنش امام جمعه اهل سنت چابهار مواجه شد. مولوی عبدالرحمن ملازهی در خطبههای نماز عید فطر اهل سنت چابهار گفت: «برخی از اهل سنت در برخی از مناطق روز گذشته را عید فطر اعلام کردند و با توجه به رویت هلال ماه در غروب جمعه یکم اردیبهشتماه در ایران اسلامی امروز بهعنوان روز عید سعید فطر اعلام کردیم و حتی پاکستان نیز امروز را عید اعلام کرده است.
مدیران روحانی متهم شدند
روزنامه اصلاحطلب هممیهن گزارشی از جزئیات صدور کیفرخواست علیه مسئولان دولت قبل بهدلیل اهمال در اجرای قانون هوایپاک منتشر کرده و از قول یک منبع آگاه یک خبر جالب را منتشر کرده است:
این روزنامه نوشته است:
برای چند مسئول که به تکالیف قانونی خود درباره اجرای قانون هوایپاک عمل نکردند، کیفرخواست صادر شده است؛ برخی مدیران وزارت نیرو، وزارت نفت، سازمان ملی استاندارد ایران، شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران و سازمان حفاظت محیطزیست. اکنون یک منبع آگاه خبر داد که یکی از معاونان سابق سازمان حفاظت محیطزیست هم در این ماجرا مقصر شناخته شده است. تحقیقات و بررسیهای کارشناسان کمیسیون اصل نود مجلس نشان میدهد که «عدم تدوین و ابلاغ استاندارد کیفی تجهیزات کاهشدهنده آلایندگی وسایل نقلیه»، «عدم اجرای ماده 23 آئیننامه فنی در زمینه کنترل و کاهش آلودگی هوا پیرامون کنترل آلودگی گازهای خروجی نیروگاههای مازوتسوز ازطریق نصب تجهیزات دیاکسیدگوگرد»، «عدم تدوین و تصویب استاندارد اجباری سوخت و تولید و عرضه سوخت با استاندارد مصوب» و «عدم ابلاغ شیوهنامه تشخیص و شناسایی واحدهای صنعتی مشمول انتقال موضوع ماده 2 آئیننامه اجرایی ماده 14 قانون هوای پاک»، ازجمله مهمترین موارد قصور متهمان پرونده بوده است.
محاکمه مدیران روحاین به دلیل اهمال کاری در حالی مطرح شده است که سال گذشته یکی از نمایندگان مجلس اعلام کرد که برخی افراد که در دولت گذشته در سطح معاون وزیر و رؤسای سازمانهای مهم کشوری مسؤولیت داشتهاند، به بهانه آلودگی هوای تهران دو سه ماه است به ژنو و وین رفته و آنجا ساکن شدهاند و جالب است از همان جا درباره مسائل کشور مصاحبه و تئوریپردازی میکنند!
صفآرایی موافقان و مخالفان استیضاح یک وزیر در مجلس
مجلس بار دیگر تصمیم گرفته تا وزیر صنعت، معدن و تجارت را به صحن بکشاند و رضا فاطمی امین را استیضاح کند. این ماجرا مورد توجه روزنامه اعتماد قرار گرفته و نوشته است:
هر چند آبان ماه گذشته استیضاح فاطمی امین در مجلس یازدهم رای نیاورد و او به کارش بازگشت، اما نمایندگان اینبار باتوجه به آشفتگی بازار خودرو و تورم روزافزون، تحت فشار افکار عمومی قرار دارند و احتمالا این دفعه کار برای فاطمی امین به راحتی 6 ماه گذشته نباشد. این استیضاح هم مانند هر استیضاح دیگر، مخالف و موافقانی در صحن دارد. لطفالله سیاهکلی نماینده قزوین در مجلس گفته است که استیضاح وزیر صمت سر موقع خودش انجام میشود. این طرح اعلام وصول شده و خدشهناپذیر است و استیضاح حتما برگزار خواهد شد.» این عضو کمیسیون صنایع مجلس ادامه داده که «اگر بخواهند استیضاح برگزار نشود، باید وزیر صمت یا خودش استعفا دهد یا دولت او را برکنار کند و جایگزین وزیر اعلام شود.»
او تعداد امضاهای پای طرح استیضاح وزیر صمت را «بیش از 43-42 امضا» اعلام کرده و گفته «پس از اعلام وصول هم نمیشود امضاها را پس گرفت.» سیاهکلی با بیان اینکه «استیضاح حتما به معنای حذف وزیر نیست»، افزود: «در جریان استیضاح وزیر توضیحاتش را ارایه میکند و نمایندگان هستند که تصمیم میگیرند وزیر بماند یا برکنار شود.» او با اشاره به استیضاح قبلی فاطمی امین گفت که «مجلس اینبار آمادگی دارد تا به استیضاح رای مثبت دهد و وزیر صمت تغییر کند.» این نماینده مجلس یازدهم با تاکید بر اینکه «دولت بهطور معمول تلاش میکند تا وزیرش را نگه دارد و وی را حفظ کند» او تاکید کرده «کار نمایندگان این است که در مقابل مسوولانی که کار خود را به درستی انجام نمیدهند و کمکاری و ضعیف عمل میکنند، از حقوق مردم دفاع کنند و برای احقاق حق وکلای خود تلاش کنند. کار مردم به هر شکل نباید روی زمین بماند و باید از تضییع حق مردم جلوگیری شود.»
تجزیه تجزیهطلبان!
دعوای نماینده رجوی با فرزند دیکتاتوری پهلوی، کاریکاتور اپوزیسیون را پاره کرد، شامگاه جمعه حامد اسماعیلیون یکی از اعضای ائتلاف یا گروه موسوم به «همبستگی» از حضور در این ائتلاف کنارهگیری کرد. کمی پیش از او نیز نازنین بنیادی - که اصلیترین نقشآفرینیاش ارائه خدمات مختلف به تام کروز بوده است - با دیاکتیو کردن حساب توییترش، تلویحا از این ائتلاف جدا شده بود. به جز رضا پهلوی که به صورت شخصی دورهگردی را با سفر به سرزمینهای اشغالی آغاز کرد، سایر اعضا فاقد علائم حیاتی هستند.
روزنامه فرهیختگان درباره حذف اسماعیلیون نوشته است:
اختلافات عمیق میان اپوزیسیون که اخیرا بار دیگر علنی شده، پدیدهای جدید نیست. آنها یکدیگر را دیکتاتور، تجزیهطلب و جنایتکار خطاب میکنند و در تجمعات خارج از کشور نیز بارها کارشان به کتککاری کشیده است. اختلافات تمامیتخواهانه بین حامد اسماعیلیون و رضا پهلوی نیز خبر جدیدی نیست. اسماعیلیون که رسما به دادخواهی منافقین اعتراف کرده قبل از انتشار منشور موسوم به همبستگی هنگامی که رضا پهلوی را در یکی از مراسم میبیند با اینکه هر دو در صف اول برنامه نشستهاند، خودش را به ندیدن میزند تا مبادا آنطور که خودش میگوید شائبه همسویی با پهلوی تنش ایجاد کند.
در ادامه این گزارش آمده است:
تنها موضوعی که این گروه بر سر آن متحد بود، نه به جمهوری اسلامی بود. خارج از آن، اعضا در هیچچیز متحد نبودهاند. این ائتلاف ملغمهای از تناقض و تفاوت بود. بهعنوان نمونه آنها از سویی ادعای مخالفت با تجزیه ایران را مطرح میکردند اما در همین هم متحد نبودند و در یک سوی ائتلاف عبدالله مهتدی را داشتند که حضورش به معنای پایان ایران یکپارچه بود.
روزنامه وطن امروز هم نوشته است که حامد اسماعیلیون هم از سیرک موسوم به منشور همبستگی خارج شد.
روزهای پایانی آبانماه سال قبل بود که مسیح علینژاد و حامد اسماعیلیون از چهرههای اصلی جریان ضدایرانی خارج از کشور، با حضور در کنفرانس امنیت بینالمللی هالیفاکس کانادا، به صحبت در ارتباط با آشوبهایی که با اسم رمز زن، زندگی، آزادی در حال انجام بود پرداختند.اخیرا برخی دیگر از چهرههای ضدایرانی با افشاگری نسبت به محتوای گفتوگوهای علینژاد و اسماعیلیون با غربیها، از اهداف ضدایرانی آنها پرده برداشتند. بنا بر گزارشهایی که در این رابطه وجود دارد، حامد اسماعیلیون که با موجسواری، به مقام و منزلتی در میان اپوزیسیون دست یافت به همراه مسیح علینژاد به کانادا رفتند تا غربیها را ترغیب به انجام جنگ مسلحانه علیه ایران کنند.