سه‌شنبه 11 آذر 1404

بی‌تدبیری و بی‌توجهی مسئولان باعث ایجاد مشکلات خوزستان و نارضایتی مردم شد / مشکل تا چند روز آینده حل می‌شود

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
بی‌تدبیری و بی‌توجهی مسئولان باعث ایجاد مشکلات خوزستان و نارضایتی مردم شد / مشکل تا چند روز آینده حل می‌شود

نایب رئیس کمیسیون کشاورزی آب و منابع طبیعی با تاکید بر اینکه بی‌تدبیری در منابع آبی خوزستان در باعث به وجودآمدن مشکلات و تنش‌های اجتماعی در این استان شد، گفت: باید با پیش‌بینی‌ها از تکرار چنین مشکلاتی جلوگیری شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع‌رسانی راه دانا؛ کارشناسان بر این باورند که مشکلات به وجود آمده در خوزستان به سیاست‌های اشتباه مدیریتی در سال‌های گذشته بازمی‌گردد که موجب شده آب کمتری از سدهای بالادست این استان به خوزستان و مراتع کشاورزی برسد. فعالان محیط زیست معتقدند دو سال پیش اگر اجازه می‌دادند هورالعظیم پر شود، امروز این مشکل پیش نمی‌آمد، و با حماقت مدیریتی روبه‌رو هستیم، و اسم این بحران را باید خشکسالی مدیریتی گذاشت و تصمیمات سازمان محیط زیست یعنی آقای کلانتری را مقصر مشکلات پیش‌آمده می‌دانند. لذا نیاز است در شرایط کنونی مسئولان و متولیان دولتی با واقع‌بینی در رابطه با حل مشکل در شرایط کنونی اقدام کنند و ضعف مدیریتی در چند سال اخیر را با حرکت به سمت حکمرانی مؤثر آب تغییر دهند و از کارهای بدون پشتوانه فکری بپرهیزند. مردم خوزستان، امروز از وعده‌های توخالی و شعارهای تدبیر و امیدی‌ها دلگیرند. از وعده‌های مکرر رفع بی‌آبی توسط استاندار سابق تا شعارهایی برای بهبود معیشت مردم توسط روحانی و جهانگیری که هرگز محقق نشده و باعث شده مردم به وعده‌ها بی‌اعتماد باشند.

رهبر انقلاب هم با بیان اینکه در روزهای اخیر یکی از نگرانی‌های واقعا دردآور، مسئله آب خوزستان و مشکلات مردم بود، گفتند: اگر توصیه‌های متعدد قبلی درباره آب خوزستان و فاضلاب اهواز مورد توجه قرار می‌گرفت مسلما این وضع ایجاد نمی‌شد که مردم وفادار خوزستان را با وجود این‌همه امکانات و استعدادهای طبیعی و کارخانجات در استان، ناراضی و ناراحت کند.

ایشان خاطرنشان کردند: مردم ناراحتی خود را بروز دادند اما هیچ گله‌ای از آنها نمی‌توان داشت چراکه مسئله آب آن‌هم در آن آب‌وهوای گرم خوزستان مسئله کوچکی نیست. بی‌تدبیری در منابع آبی باعث به وجودآمدن تنش‌های اجتماعی در خوزستان شد محمدجواد عسکری نایب‌رئیس کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار راه دانا؛ درباره مشکلات به وجود آمده در خوزستان اظهار کرد: منبع درآمد مردم خوزستان با توجه به وجود فضای جلگه‌ای از دامپروری به خصوص پرورش گاومیش تأمین می‌شود و این منبع درآمد مردم برگرفته از فضای آبی منطقه است که با کمال تأسف با بی‌تدبیری در منابع آبی این استان در مقطعی آب پایین‌دستی سدهای خوزستان قطع شد که باعث به وجودآمدن تنش‌های اجتماعی در این منطقه شد.

وی ادامه داد: با وجود فضای موجود و دارا بودن یک‌سوم منابع آبی کشور در خوزستان، با مدیریت صحیح می‌شد از این‌گونه مشکلات جلوگیری کرد که با کم‌لطفی و بی‌توجهی مدیران اجرایی این مدیریت اعمال نشد و زمینه نارضایتی مردم به وجود آمد.

مشکل آب خوزستان تا چند روز آینده حل می‌شود

این نماینده مردم در مجلس تاکید کرد: کمیسیون کشاورزی مجلس به دنبال این است که با هماهنگی و برگزاری جلسات با متولیان دستگاه‌های وزارت نیرو هر چه سریع‌تر نسبت به آزادسازی آب پایین دست اقدام شود تا مشکل مردم در این زمینه مرتفع گردد.

نایب‌رئیس کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس اظهار امیدواری کرد که با هماهنگی‌های انجام شده در روزهای آینده مشکل خوزستان حل شود و گفت: باید سعی شود با پیش‌بینی‌های بعمل آمده از تکرار چنین مشکلاتی جلوگیری شده و حمایت از کشاورزان و دامداران در حوزه کشاورزی و دامپروری در استان خوزستان، رو به بهبود برود.

انتهای پیام / ط