تأثیر برمذاکرات و تجربهنگاری؛ دو روی سکه صوت ظریف
علاوه بر هدف تاثیرگذاری انتشار صوت ظریف بر مذاکرات و انتخابات، میتوان گفت که این مانور رسانهای قصد داشت چنین القا کند که دیپلماسی رسمی میخواست کاری کند اما دیپلماسی «میدان» اجازه نداد!
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح توس؛ «خطای بزرگی است که از مسئول جمهوری اسلامی، از مسئولان جمهوری اسلامی این خطا سر بزند. بعضی اوقات هم حرفهایی از بعضی صادر میشود که نشاندهنده این است که قانون اساسی را کانه قبول ندارند... باید کاری کنند که ریزشها نزدیک به صفر بشود»
عبارت فوق بخشی از بیانات رهبر معظم انقلاب در روز 12 اردیبهشت در نوزدهمین روز از ماه مبارک رمضان و به مناسبت ایام شهادت امیرالمؤمنین (ع)، روز کارگر و روز معلم است.
مقام معظم رهبری، نسبت به هرگونه سوء استفاده دشمن از چنین فضایی هشدار دادند و فرمودند: «رسانه های دشمن و مخالف جمهوری اسلامی این حرف ها را پخش کردند. بعضی از این حرفها تکرار حرفهای دشمنان ما و آمریکاست».
به دنبال فرمایشات مقام معظم رهبری، محمد جواد ظریف در پیامی که از صفحه اینستاگرام او منتشر شد عنوان کرد: «بسیار متأسفم که برخی نقطه نظرات شخصی که صرفا برای انتقال صادقانه تجربیات! و بدون قصدی برای انتشار بیان شده بود... اسباب تکدر خاطر شریف مقام معظم رهبری را فراهم آورد»!
در متن منتشره آقای ظریف چند مورد قابل بررسی وجود دارد؛
اول، اگر اصل بر این است که «سیاست خارجی باید موضوع وفاق و انسجام ملی» باشد چه ضرورتی به ضبط آن فایل صوتی حضرتعالی داشت؟
دوم، آیا این فایل صوتی بیان «نقطه نظرات شخصی» است؟ چنین برداشتی از یک دیپلمات صحنه، بسیار بعید است که چنین تعبیری از مسائل سیاسی در بعد داخلی و منطقه ای و بین المللی داشته باشد.
سوم، آیا این فایل صوتی «انتقال صادقانه تجربیات» شما بوده است؟ تا آنجا که بازخوردها و پسامدهای این فایل صوتی نشان می دهد، تعبیر صحیح این اقدام، راپورت دادن به آنسوی آبی ها بوده و به طور خاص آمریکا، تا چنین القا کند که دیپلماسی رسمی می خواست کاری کند اما دیپلماسی «میدان» اجازه نداد!
چهارم، آیا «تکدر خاطر» مقام معظم رهبری باعث تکدر شما شد که این پیام را برای رهبری بنویسید؟ علاوه بر گرا دادن به دشمن، مردم را در آستانه انتخابات مایوس و دلسرد کردید؛ طوری که رهبری در بیانات خودشان فرمودند: «نباید مردم را دلسرد کرد از انتخابات. هیچ چیز دیگری جای انتخابات را برای کشور و استحکام پایههای اقتدار کشور نمیگیرد».
ما چندین اغتشاش بزرگ را پشت سر گذاشته ایم. پیامدهای هر اغتشاشی در آینده، بسا بسا متفاوت تر از اغتشاشات قبلی خواهد بود. تاکنون این میزان سابقه نداشته که جوانان این میهن در اثر القائات دشمن و منافقین تا این حد عاصی و هنجار شکن باشند.
منافقین به بهره برداری سریع و آنی از اتفاقات کشور مشهور هستند لذا هر حادثه و هر تحول نامطلوبی در جامعه را ابتدا باید امنیتی دید؛ مگر این که عکس آن ثابت شود. بی دلیل نبود که رهبر انقلاب در قسمت دیگری از بیانات خود در همین سخنرانی فرمودند: «گاهی هم مثل سال88 اغتشاش راه میاندازند، اغتشاش ایجاد کردنها جرم است... در کمتر زمانی، جوانها و نوجوانهای ما اینطور مورد تهدید و تهاجم فکری و اخلاقی قرار داشتند...».
در پایان، هیچگاه نباید وقایع دی 96 و آبان و آذر 98 را فراموش کرد که چطور منافقین، یعنی رأس اصلی مثلث، در کمترین زمان، اسباب کار را برای آتش زدن خرمن نظام فراهم کردند. حال، از روی بازخوردهای موضوع فایل صوتی در جامعه، می توان در یافت که آنچه مسلم است، این فایل صوتی نه یک بمب صوتی، بلکه بمبی با ظرفیت انفجار و انتحار است که ضربه به کل نظام و تاثیرگذاری بر روی مذاکرات و انتخابات سوی خوش خیم قضیه است.
عباس منصوری، کارشناس مسائل سیاسی
انتهای پیام /