یک‌شنبه 4 آذر 1403

تئاتر هم مانند سینما احتیاج به تشکیل کمیته ای در ایام شیوع کرونا دارد

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
تئاتر هم مانند سینما احتیاج به تشکیل کمیته ای در ایام شیوع کرونا دارد

رئیس انجمن صنفی تماشاخانه‌های خصوصی ایران از زیان بیش از 2 میلیاردی تماشاخانه‌های خصوصی تئاتر در پی شیوع ویروس کرونا خبر داد.

- اخبار فرهنگی -

به گزارش باشگاه خبرنگاران پویا، نخستین هم‌اندیشی مجازی مدیران تماشاخانه‌های خصوصی با موضوع بررسی مشکلات و اثرات شیوع ویروس کرونا در تعطیلی تولید و اجرای تئاتر از ساعت 21 روز چهارم فروردین در فضای اینستاگرام برگزار شد.

شاهین چگینی رئیس انجمن صنفی تماشاخانه‌های خصوصی ایران در جریان این نشست گفت: پس از محاسبات اولیه جلساتی با شهرام کرمی مدیر سابق اداره کل هنرهای نمایشی داشتیم و توانستیم مصوبه‌ای را در ستاد کرونا به تأیید برسانیم‌.

وی بیان کرد: در جریان این مصوبه مقرر شد تا به تماشاخانه‌های خصوصی به میزان یک یا دو ماه اجاره سالن پرداخت شود که رقم ناچیزی برای سالن‌دارها محسوب می‌شد اما این مصوبه تنها مربوط به تماشاخانه‌ها می‌شود و گروه‌های نمایشی و هنرمندان که از این وضعیت متضرر شده‌اند، سهمی از آن نمی‌برند که این امر به دلیل فقدان نظام صنفی است.

چگینی با اشاره به اینکه اهالی تئاتر، جامعه‌ای بزرگ، گسترده و پراکنده هستند، افزود: ویروس کرونا نشان داد که نظام صنفی قوی در هنرهای نمایشی نداریم، مطالبه گری در مسیر درستی اتفاق نمی‌افتد و خانه تئاتر هم مطالبه اعتراضی مناسب و قابل اجرایی ندارد؛ هر بخشی از تئاتر باید دارای انجمن صنفی باشد و رئسای آنها نیز شورایی را تشکیل دهند تا بتوانند به خوبی مطالبه گری کنند.

وی درباره میزان آسیب به تماشاخانه‌های خصوصی تئاتر گفت: 16 تماشاخانه عضو انجمن تماشاخانه‌های خصوصی دو هزار و 800 صندلی دارند که 50 درصد خدمات تئاتر را شامل می‌شود؛ میزان دقیق خسارت وارد آمده در اسفند ماه دو میلیارد و 651 میلیون تومان است؛ این رقم، اجاره سالن، حقوق 170 پرسنل و دو هزار و 431 هنرمند را شامل می‌شود.

چگینی با تاکید بر اینکه نامه‌هایی ارسال کرده‌ایم اما پاسخی به آنها داده نشده است گفت: اگر حمایتی از سمت دولت انجام نشود نه تنها سالن‌ها متحمل زیان شده بلکه این آسیب زنجیروار منتقل می‌شود و بخش‌های دیگر را نیز درگیر خواهد کرد.

داوود نامور مدیر تماشاخانه نوفل لوشاتو نیز با بیان اینکه اجاره سالن‌ها مشمول رقم بالایی است عنوان کرد: اگر این وضعیت ادامه پیدا کند زیان قابل توجهی را شامل میشود.

وی افزود: تاکنون تماسی با ما گرفته نشده و حتی حالی از ما پرسیده نشده و برای ضد عفونی کردن سالن‌ها نیز پیگیری خاصی از سمت مسئولین صورت نگرفته است.

مهدی کوهیان رئیس شورای داوری انجمن صنفی تماشاخانه‌های ایران نیز با بیان اینکه کرونا ویروسی است که همه جهان را درگیر خود کرده، گفت: تنها تئاتر ما نیست که در حال دست و پنجه کردن با این بیماری است؛ بلکه تمام هنرمندان تئاتر در سراسر دنیا دچار این مشکل شده‌اند.

وی افزود: با تداوم این شرایط، ادامه مسیر در بخش خصوصی هموار نیست و با مشکلات بسیاری مواجه هستیم؛ در برنامه ششم توسعه قوانینی درباره ایجاد امنیت شغلی برای اصحاب فرهنگ و هنر و ایجاد صندوق بیمه بیکاری وجود دارد که تاکنون اجرایی نشده و لزوم پیگیری‌های بیشتر در این زمینه محسوس است.

وی خاطرنشان کرد: ما نیز همانند سینما به کمیته‌ای برای پیگیری مطالبات خود نیاز داریم تا در قالب مذاکرات جدی به راهکار مناسبی دست پیدا کنیم.

پیام تبریک «قادر آشنا» به مناسبت روز ملی هنرهای نمایشی پیام تسلیت انجمن تئاتر بسیج هنرمندان به نصرالله قادری دبیر جدید جشنواره بین‌المللی تئاتر دانشگاهی مشخص شد راه‌اندازی پویش «تئاتر تعطیل نیست» برای مبارزه با کرونا دبیر جشنواره تئاتر مقاومت منصوب شد

انتهای پیام /