تابع: درباره ریاست پولادگر در کمتیه پارالمپیک اطلاعی ندارم / شهریاری: رئیس کمیته پارالمپیک آسیا به ایران می آید
دبیر اجرایی کمیته ملی پارالمپیک گفت: من از شما میشنوم که سیدمحمد پولادگر شانس اصلی ریاست کمیته است و در این زمینه اطلاعی ندارم.
به گزارش خبرنگار ورزشی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محمد تابع دبیر اجرایی کمیته ملی پارالمپیک در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به مجمع پیش رو اظهار داشت: مجمع آتی ما، انتخاباتی است و تاریخ آن با توجه به مصوبه مجمع عمومی، 22 آذرماه خواهد بود. مراحل ارسال دعوتنامهها و ثبتنام نامزدها از تاریخ مشخص اعلام و انجام خواهد شد که با توجه به اساسنامه، 45 روز زودتر از انتخابات ما ارسال دعوتنامه را خواهیم داشت. آئیننامهای برای بحث انتخابات در هیات اجرایی تدوین شده و در جلسه هفته آتی به تصویب میرسد تا اجرائیات انتخابات مصوب شود.
وی افزود: از اوایل آبانماه بحث اجرایی انتخابات صورت خواهد گرفت. در آئیننامه تدوین شده طبق دستورجلسه هیات اجرایی، گروه 4نفرهای برای تدوین آئیننامه انتخاباتی تعیین شده و این کار صورت گرفته که منتظر نقطهنظرات همکاران هستیم و سپس تاریخهای دقیق را اعلام میکنیم. در اساسنامه اجباری برای حضور نماینده از شورای پارالمپیک آسیا یا هر نهادی در مجمع نداریم.
دبیر اجرایی کمیته ملی پارالمپیک در پاسخ به پرسش خبرنگار دانا درباره ورود به انتخابات آذرماه تصریح داشت: در حال حاضر هیچ تصمیمی برای شرکت در انتخابات ریاست کمیته ملی پارالمپیک ندارم. قاعدتاً هر چیزی را حساس کنیم، تنش خواهد داشت اما بعید میدانم این انتخابات حاشیه یا تنشی داشته باشد و همهچیز طبق برنامه و آئیننامه پیش خواهد رفت؛ البته هر انتخاباتی رقابت و حساسیت برای نامزدها خواهد داشت. من هم الان میشنوم که سیدمحمد پولادگر شانس اصلی ریاست کمیته است، اطلاعی ندارم.
تابع درباره جزئیات انتخابات و اساسنامه پارالمپیک بیان کرد: اساسنامه ما با کمیته ملی المپیک تفاوتی دارد؛ این که انتخاب برخی از افراد به هیات اجرایی منوط شده و نیازی به تشکیل کمیسیون داوران، مربیان یا ورزشکاران نیست. طبق بند اساسنامه پیش میرویم. اعضای ایرانی مجامع بینالمللی، 5 نفر از خبرگان ورزشی با انتخاب هیات اجرایی، نمایندگان رشتههای ورزشی عضو در IPC، روسای فدراسیونهای ورزشی، رئیس آکادمی و... داخل اساسنامه بیان شده. مربیها و داورها و ورزشکاران زن و مرد مدالآور هم در مجمع حق رای دارند.
وی درباره اینکه آیا جدایی خسرویوفا فعالیت کمیته پارالمپیک را با مشکل روبرو نخواهد کرد، گفت: شیوه مدیریتی محمود خسرویوفا در ورزش مثالزدنی بوده و هست. این تغییر مدیریت احتمال بروز مشکلات را هم دارد و تغییر در هر سازمانی، ایدهها و تفکرات متفاوت مدیریتی را داشته باشد؛ چه کندی چه پیشرفت. بعید میدانم کسی بتواند مانند خسرویوفا این کمیته را مدیریت کند. او سابقه طولانی در ورزش معلولان داشته و کارشناس خبرهای هست. امیدواریم پارالمپیک این روند روبهجلو را همچنان داشته باشد. او پارالمپیک را تنها نخواهد گذاشت.
تابع در ادامه درباره روز ملی پارالمپیک گفت: روز ملی پارالمپیک 24 مهرماه است که داخل تقویم ملی هم ثبت شده. 2 سال گذشته به علت شیوع بیماری کرونا گستردگی نداشتیم و محدودتر این مراسم را برگزار کردیم. در شرایط کنونی تصمیم بر این شده که در مجموعه ورزشی آزادی و استادیوم 12 هزار نفری امسال به مانند سالهای گذشته مراسم جشن این روز را داشته باشیم. حدود 7000 نفر از دانشآموزان و ورزشکاران معلول در این جشن شرکت میکنند و برنامههای متنوعی در این باره داریم. مهمان خارجی هم داریم و این دوره با پیام رئیس IPC اندرو پارسونز این مراسم برگزار میشود و مهمان ویژهاش هم راشد، رئیسکمیته آسیایی پارالمپیک است.
دبیر اجرایی کمیته پارالمپیک درباره طرح استعدادیابی کمیته گفت: طرح استعدادیابی که برای معلولین برگزار میشود، متفاوت است. روز پارالمپیک بهانهای است که خانوادهها به جشنی دعوت شوند تا رشتههای ورزشی را ببینند و باخبر شوند. این آشنایی یعنی ورود با بحث استعدادشناسی از سوی خانواده. این گام اول ماست که البته در مدارس استثنایی رخ میدهد. در گام بعدی کارشناسی صورت گرفته و قاعده استعدادیابی به این مرحله ختم نمیشود. جشن مرحله ورود است و میشود از آن به استعداد رسید. باید به افراد فنی برسیم که به درد چه رشتهای میخورند. ما باید این علاقه را ایجاد کنیم که به نتیجه برسد. باید درنظر بگیریم پارادوومیدانی، والیبال نشسته یا هر رشتهای چگونه است و حمایت برای استعدادیابی صورت بگیرد. همه استانها الان میز پاراوزنهبرداری هست و داریم برای رشتههای دیگر کار میکنیم. تجهیزاتمان تولید ملی است و نزدیک به برندهای جهانی. اینها زمینهساز حضور ورزشکاران و تشکیل تیمها میشوند. شاید یکی از مدالآوران طلای ما در پارالمپیک شاید به مدال برنز و نقره پاراآسیایی برسند، چون کلاسها تغییر کرده و شاید کلاسهای جدید باعث افزایش تعداد مدالی در سایر رشتهها شوند. روز پارالمپیک مبنایی برای آشنایی با ورزش است.
تابع در ادامه درباره انتخاب سرمربیان تیم ملی ملی پارالمپیکی صحبت کرد و گفت: آئیننامه برای انتخاب سرمربی تیمهای ملی داریم و برای هر بازیهای پارالمپیک با پاراآسیایی، شرایطی را میبینیم که مربی انتخاب شود. این از طریق فدراسیونها به ما اعلام میشود و ما بررسی میکنیم که اگر منطبق با آئیننامه باشد، حکم مربیگری را بدهیم ولی برای سایر رقابتها این فدراسیونها هستند که مربی انتخاب کنند. سعی میشود با آئیننامههای ما انطباقی وجود داشته باشد و این مشکلات در همه رشتهها هست.
وی درباره انتخاب مربی اختصاصی برای برخی از ورزشکاران گفت: مصوبهای را داریم که 3 ورزشکار با توجه به افتخارات ویژه دیده شوند؛ سیامند رحمان، ساره جوانمردی و زهرا نعمتی که میشود برایشان از مربی خارجی هم به شرط هماهنگی بهره گرفت. این اتفاق رخ میدهد و اگر فدراسیونها در تکاپو هستند که به کادرفنی ایدهآل برسند، این اتفاق رخ میدهد. به این خواهیم رسید و بدون حاشیه با انطباق بر آئیننامه پیش میرویم. شاید یکسری ناهماهنگیها هست، نعمتی پس از پارالمپیک توکیو هنوز تصمیمی برای حضور در پاراآسیایی نگرفته و شاید این تصمیم تغییر کند.
شهریاری: ماجد راشد 23 مهرماه وارد ایران میشود
در ادامه حسین شهریاری دبیر مراسم روز ملی پارالمپیک، درباره این مراسم عنوان داشت: این دوره از مراسم، 15امین دوره است. ابتکار برگزاری این جشن، با آغاز کار از سال 1382 با همت فدراسیون ورزشهای جانبازان و معلولین بوده که در توسعه ورزش همگانی رخ داده. شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال 1397 یک روز را به عنوان روز ملی پارالمپیک در تقویم گنجاندند. در سال 1400 توسط رئیسجمهوری فعدی این روز هم تایید شده و یک دستورالعمل کلی به تمام نهادهای ذیربط ابلاغ شده و به عنوان یک قانون است. 27 سازمان و 13 فدراسیون عضو ستاد برگزاری این مراسم هستند و تمام توجیهات هم صورت گرفته.
وی افزود: طی این سالها سازمانها با کمیته ملی پارالمپیک هماهنگی و تعامل داشتهاند. خیلی از وزارتخانهها پای کار آمدهاند و استانها هم در برگزاری جشن دخیل هستند. 2 ستاد طراحی کردهایم؛ یکی اصلی متشکل از سازمانها و نهادها و دیگری فرعی که متشکل از کمیتههای اجرایی است. NGOها را هم داریم. چند هدف داریم؛ ایجاد نشاط و شادابی، ارتقای توانمندیهای افراد، خروج جامعه از انزوا، ایجاد خودباوری و امید، توسعه فکری و ایجاد باور ما میتوانیم.
دبیر مراسم روز ملی پارالمپیک با اشاره به طرح استعدادیابی بیان کرد: نیاز به پشتوانهسازی برای این ورزش قهرمانی هستیم و فعالیتهای استعدادیابی را هم در این مراسمات گنجاندهایم. در این هفته پارالمپیک 30 برنامه در کشور داریم و از 18 مهرماه آغاز میشود. 20 ایستگاه ورزش همگانی هم طراحی شده که بچهها با آمادگی و تفریحی در آن شرکت کنند.
وی ادامه داد: در سال 1398 یک جشنواره به دنبال این برنامه در استان خراسان اجرا کردیم و به اعتراف 17 استان، نفراتی که برای عرصه ورزش قهرمانی در ردههای پایه و پائین اضافه شدهاند، تماماً جدید بوده. ما همین را میخواهیم و کار قهرمانی که فیالبداهه نیست. باید این افراد رویشان 7، 8 سال کار شود که به سن قهرمانی ملی برسند. دوره اول کار با 2800 نفر شروع شده و در سال 98 ما 54000 نفر در کل کشور داشتیم. در سایه این فعالیت جمعی استعدادیابی جمعی خواهیم داشت. گام اول قهرمانی، استعدادیابی است که در کلاسهای اولیه استانی شکل میگیرد. تجمیع اینها در روز ملی پارالمپیک است و اتفاقات مقدماتی هم دارد. باید این مسئله با حمایتها گسترش پیدا کند تا به توسعه ورزش جانبازان و معلولین بیانجامد.
شهریاری با اشاره به حضور رئیس کمیته پارالمپیک آسیا در ایران گفت: ماجد راشد ضمن گروهی 4 نفره به ایران میآید و 23 مهرماه وارد ایران میشوند تا 3 روز در ایران باشند. جاهایی برای بازدید وی درنظر گرفته شده و جلساتی با رئیس کمیته ملی پارالمپیک و وزیر ورزش و جوانان هم هست. پیشبینی شده از کمپ ملی فدراسیون ورزشهای جانبازان و معلولین هم درنظر گرفته شده.
بیشتر بخوانید: