تاخیر در روند بهبود اقتصاد جهان با سویه جدید امیکرون
به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران ، نقش آمریکا و چین بر اقتصاد جهانی هک شده است: این دو کشور با هم 40درصد از تولید ناخالص داخلی جهان را بر اساس نرخ ارز بازار در دست دارند. با این حال این دو غول اقتصادی تمایل دارند تا اقتصادهای دیگر را به روشهای متفاوتی تحت تاثیر قرار دهند. برای بسیاری از اقتصادهای در حال ظهور، رشد قوی اقتصادی در آمریکا یک شمشیر دو لبه است. با توجه به نقش مهم دلار و اوراق قرضه خزانهداری در سیستم مالی جهانی، تاثیر انبساطی مخارج خانوارهای آمریکایی، اغلب تحت الشعاع سیاستهای پولی قرار میگیرد. سیاستهای پولی سختگیرانهتر آمریکا اغلب با کاهش اشتهای ریسک پذیری جهانی همراه است. جریان سرمایه به سمت بازارهای نوظهور رو به کاهش است. تقویت دلار، جریانهای تجاری را به دلیل نقش چاپ دلار در صورتحساب تجاری کاهش میدهد.
تاثیر چین بر جهان اما سرراستتر است. این کشور، با اختلاف زیادی بزرگترین مصرف کننده آلومینیوم، زغال سنگ، پنبه و دانه سویا و وارد کننده عمده کالاهای مختلف است. زمانی که مشکلی برای چین ایجاد میشود، صادرکنندگان در سراسر جهان درد آن را احساس میکنند.
سال آینده نخستین باری نخواهد بود که اقتصادها مجبور میشوند در مسیرهای پیش بینی نشده بین این دو خطر حرکت کنند. در اواسط دهه 2010، بازارهای نوظهور آسیب پذیر با تقویت شاخص دلار تحت فشار قرار گرفتند، چرا که فدرال رزرو از حمایت پولی ارائه شده در طول بحران مالی جهانی عقب نشینی کرد؛ در حالی که یک دور بد مدیریت شده آزادسازی بازارهای مالی و انقباض اعتبار باعث رکود در چین شد. رشد بازارهای نوظهور به استثنای چین، از 5.3 درصد در سال 2011 تنها به 3.2 درصد در سال 2015 رسید.