پنج‌شنبه 2 اسفند 1403

تامین اعتبار فوری برای جبران خسارات سیل کرمان

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
تامین اعتبار فوری برای جبران خسارات سیل کرمان

نماینده مردم کرمان و راور در نامه‌ای به رئیس جمهور خواستار تامین اعتبار فوری جبران خسارت، بازسازی اماکن مسکونی، تأسیسات زیربنایی و بخش کشاورزی مردم سیل‌زده جنوب کرمان شد.

به گزارش ایسنا محمد رضا پورابراهیمی در این نامه آورده است: از اوایل هفته جاری و با ورود سامانه بارشی جدید به استان کرمان منجر به بارندگی بی سابقه در ارتفاعات جنوب استان کرمان شد که طی 24 ساعت در برخی نقاط بارندگی بیش از 200 میلیمتر گزارش گردید.

در ادامه این نامه آمده است: تا کنون حدود 25 هزار نفر و بیش از 6 هزار خانه درگیر سیل در جنوب استان کرمان شدند که از این تعداد بیش از 3هزار خانه در رودبار جنوب قرار دارند که امکان امدادرسانی زمینی به آنها به‌دلیل باتلاقی بودن منطقه در بسیاری از روستاها مقدور نیست و در برخی از مناطق غیرممکن است، نماینده مردم کرمان و راور تصریح کرد: برآورد ها حاکی از آن است تا کنون در مجموع حدود 330 روستا در استان کرمان تحت تأثیر سیل قرار گرفته‌اند که بیش از 290 روستا در شهرستان رودبار جنوب درگیر سیل‌اند و راه آنها مسدود است، 80 روستای کوهستانی در این منطقه به‌دلیل قطع ارتباط، آب و نان ندارند چرا که هیچ راه ارتباطی برای دسترسی به آنها نیست و امدادرسانی هوایی نیز به‌دلیل شرایط جوی مقدور نبوده است.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: 13 روستای حاشیه تالاب جازموریان در بدترین حالت ممکن قرار دارد در بخش جازموریان بیش از 90 درصد روستاها درگیر سیل هستند در بعضی از روستاها تخریب 100درصدی مزارع کشاورزی صورت گرفته و تمامی خانه‌های روستاهای جنوبی شهر زهکلوت بر اثر سیل دچار آبگرفتگی 100درصدی شده اند خسارت جدی به لوازم منازل، دام‌ها، مزارع و خودروهای مردم در این مناطق وارد شده است.

پورابراهیمی ادامه داد: با توجه به بارندگی شدید چند روز گذشته در این مناطق منجر به مسدود شدن راه و محورهای مواصلاتی زیادی در استان کرمان به‌ویژه راه‌های روستایی در جنوب و شرق استان کرمان شده است.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس اضافه کرد: تعداد زیادی از روستاهای استان در محاصره سیلاب قرار گرفتند و ورود سیلاب به شهرها، روستاها و منازل مردم باعث تخلیه برخی از این مناطق و اسکان اضطراری مردم در مکان‌های امن شد

پورابراهیمی تصریح کرد: همه این اتفاقات در شرایطی بود که استان کرمان هنوز تحت تأثیر تبعات سیل دو هفته قبل قرار دارد میزان خسارت سیل 10 روز قبل جنوب کرمان دو هزار و 200 میلیارد تومان برآورد شده است اما خسارات سیل مجدد در هفته جاری به مراتب بالاتر عنوان شده است. وی عنوان کرد: در برآورد های اولیه خسارت 200 میلیارد تومانی به راه‌های جنوب استان کرمان وارده شده است این میزان خسارت را باید به خسارت سیلابهای ابتدای دیماه هم اضافه کرد که حجم زیادی خسارت به مجموعه زیرساختهای راه و حمل و نقل جنوب استان وارد شده است که بایستی برای ترمیم و بازسازی آن اعتبارات ویژه ملی در نظر گرفته شود.

پورابراهیمی در ادامه این نامه با اشاره به شرایط بحرانی و گستردگی منطقه تحت تاثیر سیلاب و حجم بالای خسارت‌ها در جنوب و شرق استان کرمان و همچنین محرومیت این مناطق افزود: از دولت مردمی و انقلابی جنابعالی تقاضا دارم برای جبران خسارت وارد شده به مردم شریف، قدردان و خدوم زحمتکش جنوب استان کرمان که در بدترین شرایط به سر می برند اقدام عاجل صورت گیرد

وی در پایان این نامه خاطرنشان کرد: امید است با دستور ویژه جنابعالی به دستگاهای امداد رسانی و اجرایی کشور جهت ارائه خدمات اولیه مورد نیاز مردم سیل زده جنوب کرمان و همچنین با تامین اعتبار فوری برای جبران خسارت و بازسازی اماکن مسکونی و تاسیسات زیربنای و بخش کشاورزی تا حدودی التیام بخش دردهای مردم محروم این مناطق باشیم.

انتهای پیام

تامین اعتبار فوری برای جبران خسارات سیل کرمان 2
تامین اعتبار فوری برای جبران خسارات سیل کرمان 3