شنبه 3 آذر 1403

تاکید رئیس جمهور بر جلوگیری از هرگونه افزایش بی‌رویه قیمت‌ها

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
تاکید رئیس جمهور بر جلوگیری از هرگونه افزایش بی‌رویه قیمت‌ها

رئیس‌جمهور با بیان اینکه مخاطب اصلی سخنان رهبر معظم انقلاب دولت بوده، لذا جذب حداکثری مشارکت مردم از الزامات تحقق شعار سال دانست و گفت: همه مسئولان موظفند برنامه اجرایی تحقق شعار سال را ارائه کنند.

به گزارش مشرق، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی بعد از ظهر امروز (یکشنبه، 5 فروردین) در اولین جلسه هیأت دولت در سال 1403، تقارن ماه مبارک رمضان با آغاز سال نو و بهار طبیعت را فرصتی ارزنده برای ایجاد تحول فردی و اجتماعی و حرکت به سمت تعالی و کمال دانست و با اشاره به شعار سال افزود: آنچه امسال تحت عنوان جهش تولید مطرح شده، با رشد تولید تفاوت داشته و یک گام فراتر از آن است.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه مخاطب اصلی سخنان رهبر معظم انقلاب در تحقق جهش تولید دولت است، بررسی راهکارهای جهش تولید و نیز جذب حداکثری مشارکت مردم از طریق میدان دادن به بخش خصوصی را از الزامات تحقق شعار سال دانست و افزود: همه مسئولان مرتبط موظفند برنامه اجرایی دقیق و کارشناسی شده تحقق شعار سال را با لحاظ وظایف و مأموریت‌های زیر مجموعه‌های خود، تدوین و ارائه کنند.

رئیسی همچنین تهیه پیوست رسانه‌ای برای برنامه‌های اجرایی را ضروری دانست و از رسانه‌ها و مسئولان اطلاع‌رسانی دستگاه‌های مختلف خواست، جاذبه‌های مشارکت در تحقق جهش تولید را در بخش‌های مختلف برای مردم تبیین کنند.

رئیس‌جمهور با تأکید بر ضرورت واگذاری تصدی‌گری‌های دولتی به مردم، وظیفه اصلی دولت را هدایت، نظارت و حمایت دانست و تصریح کرد: بخش‌های اقتصادی دولت باید برای حمایت و توانمندسازی بخش خصوصی پس از مشارکت آن‌ها در پروسه جهش تولید نیز برنامه دقیق داشته باشند.

رئیسی در ادامه با اشاره به تأکید رهبر معظم انقلاب اسلامی بر ضرورت افزایش بهره‌وری، از مسئولان دستگاه‌های دولتی خواست به ارتقای بهره‌وری در دولت مردمی و رسیدن به شاخص 3.5 اکتفا نکرده و برای بالابردن بیش از پیش بهره‌وری برنامه‌ریزی و اقدام کنند.

رئیس‌جمهور ضمن قدردانی از حمایت‌های مستمر رهبر معظم انقلاب اسلامی نسبت به دولت مردمی، به گلایه ایشان از مشکلات معیشتی مردم اشاره وتصریح کرد: همانطور که رهبری معظم هم فرمودند این مشکلات همچون غباری مانع از دیده شدن خدمات و تلاش‌های دولت می‌شود، بنابراین تلاش مضاعف همه مدیران دولت برای بهبود وضعیت معیشت جامعه امری ضروری است.

رئیسی در ادامه به موضوع مهم نظارت بر روند قیمت‌گذاری و جلوگیری از هرگونه افزایش بی‌رویه قیمت‌ها پرداخت و با ناکافی دانستن تعیین قیمت صرفا براساس شیوه عرضه و تقاضا افزود: در شرایطی که سوداگری و دخالت دشمن برای ایجاد اخلال در بازار وجود دارد، نظارت دولت در مواقع لازم برای احقاق حقوق مردم ضروری است.

رئیس‌جمهور با تأکید بر ضرورت بررسی تغییر قیمت کالاها در ستاد تنظیم بازار، مسئولان این ستاد را مکلف کرد در این زمینه به شکلی تصمیم‌گیری کنند که به هیچکدام از طرفین تولیدکننده و مصرف‌کننده اجحاف نشود.

رئیسی در پایان سخنانش با ضروری دانستن حفظ و تقویت وحدت و انسجام در بخش‌های مختلف جامعه از جمله در دولت و مجلس و قوه‌قضائیه و دیگر دستگاه‌ها و ارگان‌ها و همچنین در عرصه عمومی جامعه، از همه مسئولان خواست در تمام اقدامات خود این ضرورت را لحاظ کنند.

در جلسه امروز هیأت دولت، وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز با بیان اینکه با وجود تنگناهای بودجه‌ای، در سال 1402 پرداخت‌های عمرانی دولت با حدود 20 درصد رشد نسبت به سال قبل به 302 همت رسید که بالاترین میزان تخصیص منابع عمرانی است، از رسیدن سهم درآمدهای پایدار غیرنفتی به 75 درصد کل درآمدهای دولت خبر داد که نشان از کاهش وابستگی بودجه به نفت در راستای مقاوم‌سازی اقتصادی است.

همچنین رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه سال 1402 را با سختی، اما توأم با آرامش پشت سر گذاشتیم، از تحقق 95 درصدی سر جمع منابع درآمدی بودجه سال گذشته خبر داد.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز از رشد چشمگیر مرجعیت علمی و نیز دانشمندان یک و 2 درصد کشور خبر داد و اظهار کرد: در سال 1402 مستندات علمی بین‌المللی کشور افزایش چشمگیری داشت و مجلات تحت نمایه بین‌المللی کشور در مجموع در 2 سال گذشته رشد 60 درصدی داشته‌اند.

زلفی‌گل، از مشارکت 35 درصدی محققان بین‌المللی در تولید کتاب‌های بین‌المللی و نیز دیپلماسی علمی کشور خبر داد و افزود: مجلات برخط جمهوری اسلامی ایران به رتبه ششم و مجلات زبان فارسی نیز از رتبه 11 به رتبه نهم در عرصه جهانی ارتقا یافته‌اند.

وزیر علوم همچنین از عرضه بیش از هزار محصول جدید دانش‌بنیان در نمایشگاه ایران ساخت و افزایش قابل توجه مشاغل و قراردادهای دانش‌بنیان با بخش صنعت در سال گذشته خبر داد و گفت: در سال گذشته همچنین 75 اقدام بزرگ برای اولین بار در تاریخ علمی کشور انجام شده که تأسیس معاونت فناوری و نوآوری، تأسیس صندوق عالی علوم، تحقیقات و فناوری، تأسیس سامانه نظام ایده‌ها و نیازها و تأسیس سامانه جریان اقتصادی نوین برخی از مصادیق آن هستند.