تاکید سفیر کشورمان در بلاروس بر تعمیق و گسترش همکاریهای اقتصادی دو کشور
سفیر ایران در بلاروس گفت: امسال سی امین سالگرد برقراری روابط سیاسی دو کشور است و برنامههای مشترکی از جانب هر دو کشور تدارک دیده شده است.
علیرضا صانعی سفیر کشورمان در گفتوگویی در پاسخ به این پرسش که «لطفاً اولین برداشت خود را از بلاروس به ما بفرمایید. آیا تا کنون مکان مورد علاقهای در مینسک پیدا کرده اید؟ چه چیزی شما را بیشتر در مینسک شگفت زده کرده است؟ آیا شباهتهایی بین مردم بلاروس و ایران مشاهده کرده اید؟»، گفت: من حدود سه ماه هست که به بلاروس آمدم و این مدت محدودی است با این حال دریافتم که مردم بلاروس خونگرم، مهربان و آرام هستند. شهر مینسک هم همینطور است، من در شهرهای بزرگی مثل تهران، توکیو و همینطور مسکو زندگی کرده ام و با مشکلات آنها نظیر ترافیک، آلودگی هوا و شلوغی به خوبی آشنا هستم. کوچک بودن مینسک از این نظر به نوعی امتیاز است، چون این مشکلات را ندارد. آرامش این شهر برای من نکته جالب و مهمی بود. اگر بخواهم از شباهتهای مردم دو کشور بگویم، شاید مهمترین آنها خونگرمی و عاطفی بودن مردم دو کشور و البته فرهنگ و پیشینه تاریخی دو کشور است.
وی همچنین درباره این که «آینده مینسک و تهران را چگونه میبینید؟ چه کارهایی در زمینه همکاری بین دو کشور در دستور کار است؟»، اظهار کرد: امسال سی امین سالگرد برقرای روابط سیاسی بین دو کشور است و برنامههای مشترکی به همین منظور از جانب هر دو کشور تدارک دیده شده است. آینده روابط را بسیار مثبت میبینم. ما در حوزه سیاسی در گذشته و حال حاضر با دولت بلاروس روابط خوبی داشته و داریم.
سفیر کشورمان در مینسک خاطر نشان کرد: اما، متاسفانه در حوزه همکاریهای اقتصادی، روابط دو کشور متناسب با ظرفیتها گسترش پیدا نکرده است. رهبران دو کشور مهمترین اولویت در روابط دو جانبه را همکاریهای اقتصادی عنوان کرده اند و من به عنوان سفیر جمهوری اسلامی ایران در بلاروس، اولویت اصلی خود را توسعه روابط در حوزه اقتصادی میدانم. امروز نیز آقای لوکاشنکو در مراسم تسلیم استوارنامه، اشاره مهمی به این موضوع کرده و گفتند: هر دو کشور از تحریمهای ظالمانه رنج میبرند. این دیپلمات کشورمان تصریح کرد: من میخواهم به این نکته اشاره کنم که یکی از زمینههای همکاری ما میتواند استفاده از تجارب ایران در زمینه مقابله با تحریمها باشد. ما حدود 40 سال است که تحت شدیدترین تحریمهای غرب قرار گرفته ایم. ما در دوره هشت سال دفاع مقدس، حتی برای تامین اقلام ساده نظامی و حتی سیم خاردار مشکل داشتیم و به ما نمیفروختند. اما اکنون با همت و تلاش جوانان کشور و در نتیجه مقاومت مردم به تکنولوژیهای پیشرفتهای در حوزههای هسته ای، موشکی، بیو تکنولوژی و نانوتکنولوژی و. دست یافته ایم.
وی تاکید کرد: معتقدم ظرفیتهای زیادی برای توسعه روابط در دو کشور وجود دارد، البته مشکلاتی هست از جمله این مشکلات میتوان به عدم شناخت مردم و تجار از این ظرفیتها اشاره کرد، بنابراین یکی از اولویتهای ما در سفارت این است که به کمک دولت بلاروس این ظرفیتها را به طرفین معرفی کرده و از این طریق جهشی در روابط دو کشور ایجاد کنیم. بنده آینده روابط دو کشور در حوزه اقتصادی را روشن و مثبت میبینم و از همه توان خود برای توسعه روابط سیاسی و اقتصادی بین دو کشور استفاده خواهم کرد. انتهای پیام
باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی سیاست خارجی