تبادل هیاتهای علمائی و دینی ایران و جمهوری آذربایجان برای توسعه فعالیتهای دینی
در دیدارقربانعلی پورمرجان رایزن فرهنگی کشورمان در باکو با مبارز قربانلی رییس کمیته دولتی در امور تشکلهای دینی جمهوری آذربایجان، طرفین به چند پیشنهاد به صورت مشترک در حوزه همکاریهای دینی تاکید شد.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در این دیدار مبارز قربانلی رییس کمیته دولتی در امور تشکلهای دینی جمهوری آذربایجان با اشاره به ترویج اسلام هراسی از سوی کشورهای غربی، گفت: متاسفانه ریشه خشونتها، تکفیریها و افراطیها که عمدتا در جهان غرب و کشورهای اروپایی بوده است ولی با اتهام جهان اسلام به افراطی گری، اسلام هراسی را در کشورهای مختلف ترویج و تبلیغ میکنند.
وی افزود: متاسفانه با توجه به وجود اشتراکات مستحکم در جهان اسلام و برگزاری کنفرانسهای متعدد در مورد وحدت، بر اختلافات بیش از حد دمیده میشود و این موضوع اتحاد کشورهای اسلامی و جهان اسلام را به تاخیر و خطر میاندازد.
مبارز قربانلی گفت: در حالی که دو جنگ جهانی در اروپا رخ داد و میلیونها انسان در این جنگها کشته شدند، این کشورها بعد از پایان جنگ به اتحاد رسیدند و در سایه این اتحاد ساختار اقتصادی، نظامی و سیاسی محکمی را به وجود آوردند که توسعه و پیشرفت امروز آنها نتیجه این اتحاد بوده است. وظیفه اصلی ما نیز در جهان اسلام با کنارگذاشتن اختلافات، دستیابی به صلح، اتحاد و یکپارچگی می باشد.
مبارز قربانلی از آمادگی این کمیته در راستای توسعه روابط دینی و علمی دو کشور و همچنین تبادل اساتید و دانشجویان مراکز آموزشی جمهوری اسلامی ایران با دانشگاه الهیات جمهوری آذربایجان که زیرمجموعه کمیته دولتی میباشد خبر داد.
درادامه این دیدار پورمرجان، تبادل هیاتهای علمائی و دینی بین دو کشور را مورد تاکید قرار داد و از تجربه تشکیل کمیته علمایی مشترک با برخی از کشورها که مسئولیت پیگیری امور دینی را دارند گفت که این ایده از طرف رییس کمیته دولتی در امور تشکلهای دینی جمهوری آذربایجان مورد استقبال قرار گرفت و پیشنهاد نمود که در دیدار با شیخالاسلام الله شکور پاشازاده هم این موضوع طرح شود چون یک موضوع مهمی است و حتی میتواند با حضور چندین کشور این اتفاق بیافتد.
رایزن فرهنگی کشورمان ادامه داد: در دنیای اسلام متاسفانه کشورها با اتفاقات کوچک نباید خود را درگیر سازند و به موضوعات مهمتری باید بیاندیشند.
وی به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص تمدن نوین اسلامی اشاره کرد که کشورهای اسلامی بایستی در این موضوع نقش ایفا کنند و این از موضوعات مهم در جهان اسلام است.
در این دیدار فعالیتهای چاپی متقابل در حوزه مقالات اساتید و علمای دینی دو کشور در مجلات ایران و آذربایجان مطرح شد که در نتیجه طرفین به صورت مشترک پیگیر این موضوع خواهند شد.
مبارز قربانلی رییس کمیته دولتی در امور تشکلهای دینی جمهوری آذربایجان که منصوب رییس جمهور این کشور است، کلیه امور مربوط به مسائل دینی، تشکلها و سازمانهای مردم نهاد که در حوزههای دینی فعالیت میکنند و صدور مجوزهای لازم را هماهنگی و مدیریت میکند.
رییس کمیته دولتی در امور تشکلهای دینی جمهوری آذربایجان درادامه سخنان خود افزود: تمدن نوین اسلامی از موضوعات بسیار مهمی است و ما هم چند برنامه برای این کار داشته ایم و گفتگوهای تمدنی و فرهنگی را در سطح بالا برگزار کردهایم ولی کارهای علمی مشترک در این زمینه ضروری است. کشور ما یک کشور باز و به لحاظ اداری غیردینی است ولی 95 درصد آن را مسلمانان تشکیل میدهند و مابقی متعلق به بقیه ادیان است. در بین مسلمانان هم همزیستی بسیار خوبی وجوددارد و اختلافی احساس نمیشود.
مبارز قربانلی از پیشنهادات رایزن فرهنگی تشکر کرد و به دانشگاه الهیات آذربایجان اشاره کرد که در حوزه علمی میتوانیم از مسیر این دانشگاه همکاریهای خوبی داشته باشیم.
پورمرجان به همراه مبارز قربانلی از برخی تابلوهای مربوط به مساجد در داخل ساختمان کمیته امور دینی بازدید کرد.
انتهای پیام