تجلیل از بازمانده نسل سلمان و قیصر / تازهترین کتاب اسرافیلی رونمایی شد
مراسم پاسداشت مقام ادبی حسین اسرافیلی به همراه رونمایی از تازهترین کتاب او با عنوان «تمرین توفان» با حضور جمعی از شاعران رونمایی شد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، مراسم پاسداشت مقام ادبی حسین اسرافیلی، شاعر پیشکسوت، همراه با رونمایی از تازهترین اثر این شاعر شب گذشته با حضور جمعی از شاعران، خوشنویسان و دیگر هنرمندان کشورهای فارسیزبان ایران، افغانستان، هندوستان، تاجیکستان و پاکستان به صورت مجازی برگزار شد. در این مراسم که اجرای آن را سیدمسعود علوی برعهده داشت، همچنین از تازهترین کتاب این شاعر با عنوان «تمرین توفان» رونمایی شد.
علیرضا قزوه، مدیر دفتر شعر و موسیقی صدا و سیما، در این جلسه با اشاره به ویژگیهای اشعار اسرافیلی گفت: حسین اسرافیلی از شاعران پیشکسوت انقلاب است که به دو زبان فارسی و آذری شعر میسراید. در شعر او حماسه حضوری پررنگ دارد. اسرافیلی در سرایش شعر در قالبهای متنوع تواناست. او به مضامین حماسی، دفاع مقدس و آیینی توجهی جدی دارد.
سیدمسعود علوی، شاعر، دیگر سخنران این مراسم بود. او با اشاره به انتشار تازهترین اثر اسرافیلی گفت: شعر انقلاب بازگشت رشد و بالندگی در گستره ی پر از طراوت ادبیات غنی پارسی در دامنه مضامین بلند انسانی و الهی است. این دست از اشعار، رستاخیزی است ادبی که قیام و بازگشت دوباره روح معنویت در کالبد این جسم فرهنگی است که از محورهای اصلی آن میتوان به ادبیات جنگ و دفاع مقدس اشاره داشت.
وی ادامه داد: حسین اسرافیلی از پیشکسوتان عرصه شعر انقلاب و از بنیانگذاران ادبیات دفاع مقدس است که با زبان و بیانی حماسی و معنوی و با مرکب شعر و ادبیات مضامین والای الهی و معرفتی را به نسلهای مختلف نقلاب اسلامی منتقل کرده است.
علوی به برخی از ویژگیهای مجموعه جدید اسرافیلی اشاره و اضافه کرد: کتاب «تمرین توفان» با تعداد 118 صفحه و در قطع رقعی در مؤسسه فرهنگی هنری شاعران پارسیزبان به چاپ رسیده است که شامل 35 غزل و شش چهار پاره با نامهای «پاره بهشت»، «گفتوگو با شهیدان»، «سایهسار امنیت»،«فلسطین زخمی»، «سیوستان» و «پاسدار فردا» است.
رضا اسماعیلی، شاعر و منتقد ادبی، نیز در ادامه با بیان اینکه حسین اسرافیلی بوی گمشده مولانا را میدهد، گمشدهای که در این روز و روزگار با چراغ باید دنبالش گشت، ادامه داد: او علاوه بر اینکه هنرمند و شاعری بزرگ و صاحبنام است، دوست و برادری مشفق و خیرخواه است. مهم تر اینکه او از بازماندگان نسل سلمان و قیصر و حسینی است. بوی نجابت سلمان، مهربانی و لطافت قیصر، و مرام و جوانمردی حسینی را میدهد. نجابت و اصالت از ویژگی های ذاتی او است.
این شاعر یادآور شد: اسرافیلی از آدم های زلالی است که به قول سهراب میشود دانه های دلش را دید. در کنار او، حس آدمی را دارم که در هوایی آفتابی، در کنار یک ساحل آرام قدم میزند. بودن با او به راستی به آدم آرامش میدهد. این از صفات مردان خداست.
حمیده پارسافر، شاعر، هم در ادامه ضمن تبریک زاد روز میلاد مولا علی علیه السلام گفت: حسین اسرافیلی ِ ادیب، شاعر و خوشنویس، آنقدر مهربان و متواضع و دوستداشتنی است که هنگام نوشتن این سطرها هم دلتنگ زیارت دوباره و دیدن چهره پدرانه و مهربانشان هستم. آثار ارزشمندشان «تولد در میدان»، «آتش در خیمهها»، «در سایه ذوالفقار»، «عبور از صاعقه»، «مردان آتشنهاد»، «گزیده ادبیات معاصر شماره 5»، «آتش در گلو»، «آیینههای شعلهور» و... همواره مورد مطالعه و علاقه اهالی شعر و ادب فارسی بوده و خواهد بود. با استاد اسرافیلی عزیز، سالهای پیش به واسطه کتابها و اشعار پر سوز و گداز دفاع مقدس و عاشورایی او آشنا شدم و همواره جزو خوانندگان آثار فاخر و ارزشمندش بودهام. نسل ما و نسلهای بعد از ما مدیون تلاشهای این شاعر و هنرمند تمامعیار و خدمات ارزنده او به زبان و ادبیات فارسی هستیم.
اسرافیلی: پسر خالهها و پسر عمهها را مدیر فرهنگی میکنندفاطمه نانیزاد، از دیگر شاعران در این جمع نیز با بیان اینکه حسین اسرافیلی برای من ادب و ادبیات مصور پارسای پارسی را جلوهگری کرده است، گفت: مردی که استحکام کلمه و کلامش دریچهای پیش رویمان میگشاید که میتوانیم افقهای روشن ادبیات را بیهیچ تکلفی به تماشا بنشینیم. شعرهای غیور و دردآشنای اسرافیلی از جمله آثار ارزشمند و ارجمندی است که ادبیات انقلاب را دوام و قوام بخشیده و نسل بالنده امروز را وامدار خویش ساخته است. خداوند متعال را شاکرم در روزگاری در هوای ادبیات تنفس میکنم که توفیق داشتم وجود مبارک استاد اسرافیلی را درک کنم.
کتاب «تمرین توفان»، در بردارنده مجموعه سرودههایی از اسرافیلی در موضوعات و قالبهای مختلف است که از سوی مؤسسه شاعران پارسیزبان منتشر شده است. سرودهای که در ادامه منتشر میشود، از جمله اشعار این مجموعه است:
با یاد شهدا
نیستان تا نیستان آتشی در سینهها پیداست عطش میبارد از چشمم، نگاهم خیره بر صحراست
من و این سوز تنهایی، من و درد و شکیبایی تو اینجا با منی اما نگاهم سخت نابیناست
تو را میجویم از هر جا تو را میبویم از هر باغ دلم در آتش سوزان، نگاهم سیل خون پالاست
زمان سرگشته میگردد، زمین بر خویش میلرزد صدا در کوه میپیچد ز توفانی که ناپیداست
کسی در پشت این آبی، مهیا کرده اسبش را که میبینم ردایش را، ز پشت ابرها پیداست
کسی میگفت او در دشت عباس، آب در مشکش میان خط و خون هر صبح و شب، سقای سنگرهاست
و میدیدند بین قبر مفقودین که میگردد به روی شال پیشانیاش خط سرخ یا زهراست
کسی میآید از آن دورها، عین یقین است این زمین را وارث آخر زمان را حجت یکتاست
کسی از مشرق شیعه به برق تیغ او آتش به پوشش رایت طوفان، به مشتش پیچش دریاست
و من هر صبح آدینه به سمت کعبه میگردم نگاهم منتظر، جانم به آمنا و صدقناست
شاعران و خوشنویسانی همچون علیرضا قزوه، حسین اسرافیلی، رضا اسماعیلی، عبدالرحیم سعیدی راد، سید مسعود علوی، سید حکیم بینش، مسعود ربانی، محمد علی یوسفی، مهدی باقرخان، بلرام شکلا، نغمه مستشار نظامی، مهسا ایمانی، سید کبری حسینی بلخی، صبا فیروزی، زیبا فلاحی، حمیده پارسافر، و فاطمه ناظری در این نشست حضور داشتند.