تجهیزات قوی و نیروی انسانی توانمند نیاز اساسی در مواجهه با بحران است
تهران - ایرنا - رییس سازمان پزشکی قانونی کشور با تأکید بر لزوم آمادگی برای مقابله با بحران ها گفت: امکانات و تجهیزات قوی و توانمندسازی نیروی انسانی نیاز اساسی ما در مواجهه با بحران ها است به نحوی که تیم ها با آمادگی کافی و امکانات مناسب به آسیب دیدگان ارائه خدمت کنند.
به گزارش ایرنا از اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل سازمان پزشکی قانونی کشور، عباس مسجدی صبح امروز (دوشنبه) در دوره آموزشی "مدیریت اجساد در حوادث دسته جمعی" که به صورت ویدئوکنفرانس و با شرکت مسئولان مدیریت بحران استان ها برگزار شد، افزود: مردم در بحران ها یا خود آسیب دیده اند و یا عزیزانشان، بنابراین پزشکی قانونی به عنوان یک دستگاه خدمت رسان باید در بالاترین حد آمادگی در برخورد با این افراد و برای ارائه خدمت به آنان قرار داشته باشد.
وی تصریح کرد: تکریم ارباب رجوع و برخورد مناسب با افراد آسیب دیده از ضروریاتی است که باید مورد توجه تیم های بحران سازمان قرار گیرد. هرچند وظیفه پزشکی قانونی در بحران ها مدیریت اجساد و تعیین هویت قربانیان است اما نوع برخورد و حضور ما و توجه به ابعاد روانی موضوع نیز بسیار حائز اهمیت است.
مسجدی با اشاره به اینکه بحران ها یک وقفه ناگهانی و جدی در کارکرد جامعه ایجاد می کند، اظهار داشت: اصطلاح "ساک به دست بودن" در بحران ها به معنی اقدام سریع و ورود به موقع به صحنه، مد نظر تیم های بحران باشد به بیان دیگر در صورت بروز هر بحران یا بلایی تیم های بحران پزشکی قانونی باید در اسرع وقت در محل وقوع حادثه حضور یافته و به وظیفه خود عمل کنند.
رییس سازمان پزشکی قانونی کشور حضور مسئولان مدیریت بحران استان ها در ستادهای بحران استان را یک ضرورت عنوان کرد که باید به عنوان وظیفه جدی به آن نگاه شود.
وی همچنین بر اعمال نظارت دقیق بر عملکرد تیم های بحران، شفاف و روشن بودن عملکرد و استفاده از ظرفیت های مردمی در حوادث شدید تأکید کرد و گفت: پزشکی قانونی باید با برنامه ریزی دقیق و آمادگی صد درصدی به عنوان یک دستگاه حاکمیتی به شکل جدی در بحران ها وارد شود.
وی بر اطلاع رسانی درست و ارائه آمار صحیح در بحران ها نیز اشاره کرد و افزود: در بسیاری موارد ارائه آمار و اطلاعات نادرست و غیرمسئولانه مشکلاتی را به همراه داشته است بنابراین هرگونه ارائه آمار و اطلاعات باید با هماهنگی و به شکل درست انجام شود.
200 هزار کشته در بلایای یک قرن اخیر کشور
مسجدی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه ایران دهمین کشور بلاخیز دنیا است، خاطرنشان کرد: از 40 بلای طبیعی 31 مورد در ایران تجربه شده است که همین موضوع نشان می دهد ایران کشوری بلا خیز و به شدت در معرض بروز حوادث طبیعی است.
وی ادامه داد: در یک قرن گذشته 200 هزار نفر در بلایای طبیعی در کشور کشته شدند که 76 درصد آنان در اثر وقوع زلزله، شش درصد بر اثر سیل و مابقی در دیگر بلایا جان خود را از دست داده اند. همچنین از 800 شهر کشور تنها سه درصد در خطر زلزله قرار ندارند و 50 درصد شهر ها نیز در معرض وقوع سیل قرار دارند.
رییس سازمان پزشکی قانونی کشور در پایان اظهارداشت: سالانه به طور متوسط یکهزار و 100 میلیارد ریال برای بحران ها و حوادث هزینه می شود که اگر همین مبلغ در حوزه پیشگیری هزینه شود، سلامت و آسایش هموطنان تأمین خواهد شد.
*س_برچسبها_س*