پنج‌شنبه 8 آذر 1403

تجهیز 99 درصد بیمارستان‌های آذربایجان‌شرقی به دستگاه بی‌خطرسازی پسماند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
تجهیز 99 درصد بیمارستان‌های آذربایجان‌شرقی به دستگاه بی‌خطرسازی پسماند

تبریز - ایرنا - مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان‌شرقی گفت: 99 درصد از بیمارستان‌های استان مجهز به دستگاه امحا و بی‌خطرسازی برای پسماندهای پزشکی است.

حمید قاسمی، روز دوشنبه در آستانه دورم اردیبهشت روز زمین پاک در گفت و گو با ایرنا افزود: این استان در خصوص مدیریت پسماندهای پزشکی نسبت به خیلی از استان های کشور وضعیت بهتری داشته و از 4 تا 5 سال قبل موضوع مدیریت پسماندهای پزشکی با راه اندازی 3 شرکت بخش خصوصی در این زمینه انجام شده و این کار در بیمارستان ها در حال اجراست.

وی اظهار داشت: با هماهنگی دانشگاه علوم پزشکی، معاونت پیشگیری دادگستری، استانداری آذربایجان شرقی و اداره کل حفاظت محیط زیست مدیریت پسماندهای پزشکی نیز در مطب های پزشکان از سوی سازمان نظام پزشکی اجرا شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه پسماندهای انسانی همواره آلوده کننده زمین است، گفت: اقدامات زیست محیطی مانند دفن پسماندها تا حدودی از آلودگی زمین جلوگیری می کند ولی این اقدامات کافی نبوده بلکه نیاز به انجام اقدامات بیشتر به ویژه از سوی شهرداری ها مانند فنس کشی و دفن اصولی پسماندها و ارایه طرح جامع مدیریت پسماند در هر شهرستان وجود دارد.

قاسمی، با اشاره به اینکه اغلب واحدهای صنعتی و معدنی استان به لحاظ نوع فعالیت آن ها دارای برخی اثرات منفی است، ادامه داد: با ابلاغ برخی ضوابط مانند احداث تصفیه خانه، اجرای فیلتراسیون و توسعه فضای سبز آن ها را ملزم به رعایت مسائل زیست محیطی کرده ایم تا آن ها کمترین تاثیر منفی را برای محیط ایجاد کنند.

تراز دریاچه ارومیه به یک هزار و 271 متر و 75 سانتی متر رسید

مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی با اشاره به بهبود وضعیت دریاچه ارومیه در پی اقدامات ستاد احیا با همکاری ارگان های ذیربط و بارش های اخیر، گفت: در پی این اقدامات و رسیدن آب به پیکره دریاچه تراز آن تا 30 فروردین امسال به یک هزار و 271 متر و 75 سانتی متر رسید.

قاسمی، افزود: در زمان کنونی سطح تراز دریاچه ارومیه با سطح تراز 10 سال گذشته این دریاچه برابری می کند و نسبت به سطح تراز مدت مشابه سال گذشته حدود 30 سانتی متر و نسبت به سال آبی (اول مهر 98) 45 سانتی متر بالاتر است و با آب شدن برف ها و ورود آن ها از طریق آب های جاری به پیکره دریاچه سطح تراز آن افزایش خواهد یافت.

وی با اشاره به اینکه در 4، 5 سال گذشته نیز این میزان بارش های سالانه وجود داشت، یادآوری کرد: در آن سال ها به علت نبود مدیریت منابع و عدم لایروبی رودخانه ها این آب ها به پیکره دریاچه نمی رسید، یادآوری کرد: در زمان کنونی در سال آبی 89 - 99 حدود 291 میلی متر تا 30 فروردین امسال بارش روی داده است که نسبت به میانگین 11 ساله حدود 6 درصد و نسبت به میانگین 51 ساله 11 درصد افزایش نشان می دهد.

مجموع روزهای پاک و قابل قبول در تبریز طی سال گذشته 334 روز بود

مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان‌شرقی با اشاره به موفقیت های ایجاد شده در ارتباط با کاهش آلودگی هوای استان، گفت: اجرای طرح lez، بازسازی و نوسازی ناوگان عمومی، بالا بردن کیفیت سوخت و افزایش فضای سبز از عوامل تاثیر گذار در کاهش آلودگی و بهبود کیفیت هوای استان و تبریز بود.

قاسمی، ادامه داد: این اقدامات باعث شد تا در سال 98 مجموع روزهای پاک و قابل قبول در تبریز به 334 روز، روزهای ناسالم برای گروه های حساس به 30 روز و روزهای ناسالم برای تمام گروه ها فقط به یک روز برسد.

*س_برچسب‌ها_س*