دوشنبه 24 شهریور 1404

تخلیه 8 میلیون تن کالای اساسی در بندر امام از ابتدای 1404

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
تخلیه 8 میلیون تن کالای اساسی در بندر امام از ابتدای 1404

سازمان بنادر و دریانوردی اعلام کرد: از ابتدای سال 1404 تاکنون 8 میلیون تن کالای اساسی در بندر امام خمینی (ره) تخلیه شده است و موجودی کالای اساسی در انبارها به 1.8 میلیون تن کاهش یافته است.

سازمان بنادر و دریانوردی اعلام کرد: از ابتدای سال 1404 تاکنون 8 میلیون تن کالای اساسی در بندر امام خمینی (ره) تخلیه شده است و موجودی کالای اساسی در انبارها به 1.8 میلیون تن کاهش یافته است.

به گزارش خبرگزاری مهر، سازمان بنادر و دریانوردی اعلام کرد: از ابتدای سال 1404 تاکنون هشت میلیون تن کالای اساسی شامل نهاده‌های دامی در بندر امام خمینی (ره) تخلیه شده است که بخش عمده این کالاها به مقاصد مختلف در سراسر کشور ارسال شده است. این میزان تخلیه با رشد چشمگیر نسبت به سال گذشته، جریان روان ورود و خروج کالا را در بزرگ‌ترین بندر تخصصی کالای اساسی کشور تضمین کرده است.

کاهش موجودی کالاهای اساسی بندر امام به یک‌میلیون و 800 هزار تن

براساس این گزارش، موجودی کالای اساسی در انبارهای بندر امام خمینی (ره) هم‌اکنون یک میلیون و 800 هزار تن است که در مقایسه با مدت مشابه سال 1403 و موجودی حدود دو میلیون و 800 هزار تن، بیانگر بهبود محسوس روند عملیات تخلیه و بارگیری است. این موفقیت نتیجه تلاش برای انتقال سریع کالا از کشتی به انبار و سپس ارسال آن به نقاط مختلف کشور در کوتاه‌ترین زمان ممکن عنوان شده است.

رشد 18 درصدی واردات کالای اساسی

انتظار می‌رود این روند در شش‌ماهه دوم سال نیز ادامه یافته و رشد حداقل 18 درصدی واردات کالاهای اساسی نسبت به سال گذشته تداوم داشته باشد. همچنین تأکید شده است که اسکله‌ها و تجهیزات بندر در بهترین شرایط عملیاتی قرار دارند و هیچ محدودیتی برای ارائه خدمات تا پایان سال 1404 وجود نخواهد داشت.

در مقطع جنگ 12 روزه اخیر نیز، با واگذاری مسئولیت قرارگاه صادرات و واردات دریایی به اداره کل بنادر و دریانوردی استان خوزستان، همه دستگاه‌های اجرایی استان با همکاری همدلانه زمینه تخلیه سریع کالاهای اساسی را فراهم کردند. در این مدت، حمل ریلی روزانه به بیش از 100 واگن بارگیری رسید.

رکورد بارگیری 3100 کامیون در یک روز در اوج جنگ 12 روزه

در بخش حمل جاده‌ای نیز میانگین بارگیری کامیون‌ها از 1500 دستگاه پیش از جنگ به 2500 کامیون در روز افزایش یافت و حتی رکورد 3100 کامیون در یک روز به ثبت رسید. این عملکرد در حالی رقم خورد که محدودیت‌ها و نگرانی‌های خاص آن دوره وجود داشت اما عملیات بدون وقفه و با نظم مطلوب انجام شد.

پس از پایان جنگ نیز روند روان تخلیه و بارگیری در بندر امام خمینی (ره) تداوم یافته است. سیاست اداره کل بنادر، کاهش ماندگاری کالا در بندر و انتقال سریع به بازار مصرف عنوان شده و آمادگی کامل تجهیزات و نیروی انسانی، رمز موفقیت و استمرار این روند در ماه‌های آینده خواهد بود.