تداوم صدرنشینی «گیلان» و جایگاه لرزانتر «قم» در قعر جدول واکسیناسیون!
دور از انتظار نیست که در هفتههای آتی قم به قعر جدول واکسیناسیون علیه کووید 19 در کشورمان تکیه بزند! اتفاقی که میتواند زمینه ساز بروز موج بعدی کرونا در کشورمان از این استان باشد، آن هم در شرایطی که نام این استان از روز اول به کرونا گره خورد و موجبات ناراحتی شمار زیادی از شهروندان این استان را فراهم آورد. اتفاقی که ظاهرا تا تکرار نشود، وضعیت واکسیناسیون قم تغییر نخواهد کرد!
شمار واکسنهای تزریق شده در کشورمان در حالی از مرز یکصد و یک میلیون دوز گذشت که کماکان گیلان وضعیت وخیم واکسیناسیون در برخی استانها ادامه دارد؛ استانهایی از جمله قم که در شاهراه ارتباطی شمار زیادی از استانها قرار دارد و میتواند زمینه ساز شیوع ویروس در مناطق وسیعی از کشور شود.
به گزارش «تابناک»؛ بر اساس آمار تفکیکی واکسیناسیون علیه کووید 19 در استانهای کشورمان، تا ساعاتی پیش، بالغ بر 101 میلیون دوز انواع واکسن به گروههای مختلف واجد شرایط تزریق شده است که از این میزان، بالغ بر 56 میلیون دوز اول بوده و بیش از 44 میلیون دوز دوم، با این یادآوری که تزریق دو دوز به معنای تکمیل واکسیناسیون است و بر این اساس، بالغ بر 44 میلیون نفر از جامعه هدف واکسیناسیون در کشورمان، کاملا علیه کرونا واکسینه شده اند.
تزریق واکسن به 44 میلیون و 144 هزار و 593 نفر از 67 میلیون و 790 هزار و 848 هزار نفر، یعنی رسیدن نرخ واکسیناسیون در کشورمان به بیش از 65 درصد. عددی قابل توجه که قطعا در روزهای آتی افزایش خواهد یافت چراکه بالغ بر 83 درصد جامعه هدف واکسیناسیون در کشورمان یک دوز واکسن را دریافت کرده اند و بخشی از ایشان در روزها و هفتههای آتی برای دریافت دوز دوم مراجعه خواهند کرد.
آمار تفکیکی واکسیناسیون در استانهای مختلف - برای دیدن تصویر در ابعاد بزرگتر، روی آن کلیک کنید
این در حالی است که دقت در آمارهای تفکیکی، نشان از وضعیت متفاوت واکسیناسیون در استانهای مختلف کشورمان دارد به گونهای که اگر آمارها را بر اساس تزریق دوز اول واکسن در هر استان مرتب کنیم، استقبال از برنامه ملی واکسیناسیون علیه کووید 19 در استان گیلان 90 درصد است و در استان قم، 67 درصد. اختلافی که نشانگر وجود مشکلاتی جدی است، به ویژه اگر بدانیم در 23 استان از 31 استان کشورمان، بالغ بر 80 درصد جامعه هدف دوز اول واکسن را دریافت کرده اند.
البته این تنها قم نیست که وضعیت وخیمی دارد و افزون بر آن، در کردستان، سیستان و بلوچستان و حتی البرز و خوزستان، اوضاع واکسیناسیون نامطلوب به نظر میرسد، اما اختلاف قم با میانگین کشور به شدت زیاد و چشمگیر است و قرارگیری آن در شاهراه ارتباطی چندین استان و از همه مهم تر، تجمع جمعیتش در یک شهر، مواردی هستند که برای نگرانی از روند واکسیناسیون در این خطه کافی به نظر میرسد.
وضعیت قم زمانی تامل برانگیزتر به نظر میرسد که بدانیم این استان در نمودار تکمیل واکسیناسیون در کشورمان هم جایگاه مطلوبی ندارد و در قعر جدول، در جایگاه یکی مانده به آخر تکیه زده است و تنها سیستان و بلوچستان است که وضعیت وخیم تری از این استان دارد. این در حالی است که اگر به روند تغییرات واکسیناسیون در استانهای مختلف کشورمان در هفتههای گذشته دقت کنیم، پی خواهیم برد سیستان و بلوچستان در حال نزدیک شدن به قم است!
بدین ترتیب دور از انتظار نیست که در هفتههای آتی قم به قعر جدول واکسیناسیون علیه کووید 19 در کشورمان تکیه بزند! اتفاقی که میتواند زمینه ساز بروز موج بعدی کرونا در کشورمان از این استان باشد، آن هم در شرایطی که نام این استان از روز اول به کرونا گره خورد و موجبات ناراحتی شمار زیادی از شهروندان این استان را فراهم آورد. اتفاقی که ظاهرا تا تکرار نشود، وضعیت واکسیناسیون قم تغییر نخواهد کرد!