دوشنبه 26 شهریور 1403

تراز تجاری گمرک قشم اعلام شد + جزئیات

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
تراز تجاری گمرک قشم اعلام شد + جزئیات

اقتصادنیوز: مدیر گمرک سازمان منطقه آزاد قشم از رسیدن تراز تجاری این گمرک به رقم مثبت 350 میلیون و 936 هزار و 860 دلار خبر داد.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، امیر علی داود روز شنبه اظهار کرد: تراز تجاری یاد شده به بازه زمانی 17 ماهه (اول فروردین 1402 تا پایان مرداد 1403) از محل عملکرد صادرات نسبت به واردات از مبدا گمرک سازمان منطقه آزاد قشم مربوط می‌شود.

وی ادامه داد: تراز تجاری سال گذشته گمرک قشم به 313 میلیون و 319 هزار و 437 دلار رسیده بود و 37 میلیون و 617 هزار و 423 دلار هم به تراز تجاری پنج ماهه اول امسال این گمرک مربوط می‌شود.

مدیر گمرک سازمان منطقه آزاد قشم توضیح داد: در این بازه زمانی ارزش دلاری صادرات مجدد کالا از قشم به 113 میلیون و 224 هزار و 760 دلار رسید که بیش از 105 میلیون دلار آن به سال گذشته و افزون بر هفت میلیون و 549 هزار دلار دیگر آن هم مربوط به پنج ماهه اول امسال است.

داود اضافه کرد: درآمد حاصل از عوارض کالاهای صادرات مجدد از قشم در طول 17 ماه یاد شده به بیش از 58 میلیارد و 758 میلیون و 454 هزار ریال رسیده است.

جزیره زیبای قشم مشرف به تنگه هرمز و مجرای ورودی به خلیج فارس و دریای عمان است.

این جزیره که بزرگ ترین جزیره خلیج فارس است، به دلیل مجاورت با اقیانوس هند، وجود منابع نفت و گاز و واحدهای پتروشیمی و پالایشگاهی و تجهیزات فرا ساحلی و برخورداری از تسهیلات بندری برای کشتی های بزرگ (در رده پاناماکس) یکی از استراتژیک ترین جزایر ایران و خلیج فارس است که به دلیل خدمات سوخت رسانی به کشتی های عبوری از آبراهه بین المللی و پارک های انرژی و زیست - فناوری آن شهرتی جهانی دارد.

از سوی دیگر، ویژگی های طبیعی و تاریخی این جزیره، باعث شده قشم به یکی از مقاصد گردشگری اصلی در ایران تبدیل شود.

منطقه آزاد تجاری - صنعتی قشم، حدود 300 کیلومتر مربع از این جزیره را شامل می شود. این منطقه به دلیل قرارگیری در نقطه ای کلیدی از کریدور ترانزیتی شمال - جنوب، دسترسی به کریدور پروازهای بین المللی شرق - غرب و تسهیلات بندری آن، که به نوعی مکمل بندر شهید رجایی است، نقش پررنگی در تجارت و بازرگانی جهانی دارد.

اهداف و محورهای اصلی فعالیت های این منطقه آزاد تجاری - صنعتی شامل توسعه و گسترش صنعت ترانزیت و حمل و نقل، گسترش تجارت و خدمات تجاری، صنایع انرژی بر، صنایع بیوتکنولوژیک و منابع دریایی، صنایع گردشگری، شیلات و صید صنعتی، خدمات پشتیبان نفت و پارک های انرژی است.

همچنین بخوانید ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید