چهارشنبه 7 آذر 1403

تراژدی انسانی در فوتبال اندونزی؛ کشته شدن 129 هوادار و زخمی شدن 180 نفر + فیلم

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
تراژدی انسانی در فوتبال اندونزی؛ کشته شدن 129 هوادار و زخمی شدن 180 نفر + فیلم

در جریان یک بازی فوتبال در لیگ دسته اول اندونزی 129 نفر جان خود را از دست دادند.

- اخبار ورزشی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، تیم‌های فوتبال آرما و پرسبایا شب گذشته (شنبه) در چارچوب هفته یازدهم لیگ دسته اول فوتبال باشگاهی اندونزی به مصاف هم رفتند و در نهایت این تیم پرسبایا بود که موفق شد میزبانش را با نتیجه 3 بر 2 شکست دهد. در پایان این دیدار که در شهر مالانگ واقع در شرق جاوه شرقی برگزار می‌شد، هواداران دو تیم با هم درگیر شدند که این درگیری پایان خوشی نداشت و یک تراژدی انسانی را رقم زد.

شبکه تلویزیونی «سی‌اِن‌اِن» گزارش داد؛ به گفته پلیس پس از وقوع هرج و مرج و خشونت در بازی شب گذشته دو تیم میانه جدولی آرما و پرسبایا، حداقل 129 نفر کشته و 180 نفر زخمی شدند. نیکو آفینتا رئیس پلیس جاوه شرقی در یک کنفرانس مطبوعاتی پس از این رویداد تلخ گفت که پس از سوت پایان این دیدار هواداران تیم بازنده (آرما) به زمین مسابقه هجوم آوردند و پلیس برای متفرق کردن آنها از گاز اشک‌آور استفاده کرد که باعث ازدحام جمعیت و منجر به خفگی تعدادی از آنها شد. وی در بخشی از این کنفرانس مطلوعاتی گفت: «پیش از هر چیز، شورش رخ داد. هرج و مرج شده بود. هوادارانی که وارد زمین شدند، شروع به حمله به افسران پلیس و آسیب رساندن به ماشین‌های نیروهای پلیس کردند».

رئیس پلیس جاوه شرقی اشاره کرد که دو مأمور پلیس در بین کشته‌شدگان این حادثه تلخ هستند و 180 نفر نیز مجروح شده‌اند. او گفت این هواداران قصد فرار از زمین از درهای خروجی ورزشگاه را داشتند که زیر دست و پا ماندند که منجر به مرگ تعدای از آنها بر اثر خفگی شد.

ویدئوهایی در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک گذاشته شده که نشان می‌دهد هوادارانی که لباس‌های قرمز و آبی به تن دارند به زمین هجوم می‌آورند و با نیروهای امنیتی اندونزی که به نظر می‌رسد لباس ضدشورش به تن دارند، درگیر می‌شوند.

در فیلم‌های منتشرشده دودی در زمین دیده می‌شود که ظاهراً گاز اشک‌آوری است که پلیس برای متفرق کردن هواداران مورد استفاده فرار داده است. مقامات مربوطه گفته‌اند که بسیاری از این هواداران به دلیل کمبود اکسیژن و تنگی‌نفس در بیمارستان‌های مجاور محل برگزاری این بازی بستری شده‌اند.

زین‌الدین امالی وزیر ورزش و جوانان اندونزی در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی «سی‌اِن‌اِن» اندونزی گفت که خواستار تحقیقات کامل درباره این فاجعه شده است تا مسببان این حادثه تلخ مشخص شود. او گفت که با رئیس پلیس ملی و رئیس فدراسیون فوتبال اندونزی هماهنگ می‌کند و خود مستقیماً به ورزشگاه مدنظر برای بررسی این حادثه خواهد رفت.

در حالی که مسؤلان مربوطه هنوز تعداد حاضران در ورزشگاه را در بازی شب گذشته تأیید نکرده‌اند، فیلم‌ها و تصاویر منتشر شده توسط هواداران نشان می‌دهد که سکوهای ورزشگاه 42 هزار و 500 نفری کانجوروهان مملو از تماشاگر بوده است.

پیش از این هم در مسابقات فوتبال در اندونزی مشکلاتی رخ داده بود و گاهی اوقات در بازی تیم‌هایی که رقابت سنتی با هم دارند، خشونت بین هواداران دیده شده بود. فدراسیون فوتبال اندونزی بازی‌های هفته آینده را به دلیل این فاجعه مرگبار به حالت تعلیق درآورد و باشگاه آرما را از میزبانی بازی‌هایش تا پایان فصل جاری محروم کرد.

«سی‌اِن‌اِن» در این خصوص با فدراسیون جهانی فوتبال (فیفا) تماس گرفته اما پاسخی دریافت نکرده است. باشگاه پرسبایا هم با انتشار بیانیه‌ای درگذشت تعدادی از هواداران در این بازی را تسلیت گفته است. بر اساس گزارش‌های منتشرشده انتظار می‌رود فیفا، فدراسیون فوتبال اندونزی را نقره‌داغ کند.

شکایت روسیه از سرمربی اوکراین به فیفا

این کشور آسیای جنوب شرقی قرار است میزبان جام جهانی فوتبال زیر 20 سال در سال 2023 باشد. آنها همچنین یکی از سه کشوری هستند که پس از کنار کشیدن چین از میزبانی جام ملت‌های آسیا 2023، برای گرفتن میزبانی این رقابت‌ها تلاش می‌کنند.

انتقادها در مورد نحوه برخورد پلیس در پایان بازی شب گذشته افزایش یافته است. در بیانیه‌ای که گروه ناظر دیده‌بان پلیس اندونزی (IPW) امروز (یکشنبه) منتشر کرد، خواستار پاسخگویی و برکناری رئیس پلیس مالانگ شده است. در بخشی از این بیانیه آمده است: «این بدترین اتفاق در فوتبال اندونزی است. رئیس پلیس باید شرمسار باشد و استعفا دهد. تعداد کشته‌شدگان باید به‌طور کامل بررسی شود و رئیس جمهور نیز باید به این حادثه توجه کند».

ورونیکا کومان مدافع حقوق بشر تبعیدی اندونزی از عفو بین‌الملل، استفاده پلیس از گاز اشک‌آور را محکوم کرد. او گفت: «این مورد از سوء‌استفاده پلیس از گاز اشک‌آور غیرقانونی است و به منزله شکنجه است. استفاده از گاز اشک‌آور در جنگ غیرقانونی است، اما چرا استفاده از گاز اشک‌آور در اندونزی همچنان مجاز است؟».

در فیلم زیر بخش‌هایی از این حادثه تلخ را می‌بینید:

تراژدی انسانی در فوتبال اندونزی؛ کشته شدن 129 هوادار و زخمی شدن 180 نفر + فیلم 2