پنج‌شنبه 8 آذر 1403

ترکاشوند: نباید مربی‌ای که با معروف مشکل داشت را به تیم ملی می‌آوردند / داورزنی حتی شجاعت پذیرش اشتباهاتش را هم ندارد

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
ترکاشوند: نباید مربی‌ای که با معروف مشکل داشت را به تیم ملی می‌آوردند / داورزنی حتی شجاعت پذیرش اشتباهاتش را هم ندارد

سرمربی تیم ملی ناشنوایان و کارشناس والیبال ایران گفت: داورزنی شهامت پذیرش اشتباهاتش را ندارد واگرنه الان باید بابت تصمیم اشتباهش مبنی بر استخدام آلکنو عذرخواهی می‌کرد.

محمد ترکاشوند، کاپیتان سابق تیم ملی والیبال ایران در گفت‌وگویی که با خبرنگار ورزشی شبکه اطلاع رسانی راه دانا داشت درمورد نتایج ضعیف والیبال ایران در المپیک اظهار داشت: متاسفانه نتیجه‌ای که فدراسیون به مردم قول داده بود عملی نشد و این حجم از رویا و تخیل به نتیجه‌ای نرسید. عوامل زیادی در این اتفاق موثر بود. از جمله یک سال و نیم بی برنامگی و عدم برگزاری لیگ و حتی تمرین برای تیم ملی. یا حتی این‌که ستاره ما سعید معروف یک سالی بود که بازی نکرده بود و از شرایط ایده‌آل فاصله داشت.

وی افزود: واقعیت این بود که کولاکوویچ باید تا انتهای المپیک می‌ماند چون او خودش با هیجان، شور و علاقه با هدف و برنامه‌ای که داشت می‌توانست نتیجه بهتری از آلکنویی بگیرد که سر جمع 2 ماه در ایران بود‌. در حق کولاکوویچ ظلم شد چون او آرزوی مربی‌گری ایران در المپیک را داشت.

وی درمورد حضور آلکنو در ایران تاکید کرد: 2 ماه مانده به شروع المپیک می روند آلکنویی را می‌آورند که نه شناختی از تیم ما داشت و نه کاری از دستش بر می‌آمد در این زمان که این امری طبیعی بود. نکته عجیب ماجرا اما جایی بود که آلکنو در زنیت با معروف مشکل داشتند و بنظر اساتید ازین موضوع خبردار نبودند که مربی‌ای که آوردند با کاپیتان تیممان مشکل داشت. نتیجه این بی کفایتی و بی برنامگی شد این‌که یکی از اساطیر والیبال ایران و آسیا با چشمانی گریان از عرصه ملی خداحافظی کرد.

ترکاشوند درباره داورزنی تصریح کرد: اگر شایعه‌ی نفوذ داورزنی در زمان معاونتش در فدراسیون والیبال صحت داشته باشد فقط می‌توان برای والیبال افسوس خورد. ضیایی یک مدیر پاک بود که داشت تحولات خوبی در والیبال رقم می‌زد اما با سیاسی کاری اورا ضعیف جلوه کردند و با بهانه بازنشستگی اورا کنار زدند درحالی که خود داورزنی هم بازنشسته بود. به او هم ظلم شد و درحالی که نایب رییس داورزنی بود و شناخت خوبی از همه ارکان فدراسیون داشت عذر اورا خواستند.

وی افزود: داوری هم با لابی‌هایی که داشت قصد ماندن در فدراسیون را داشت ولی حتی جلوی اورا هم گرفتند. در مجموع در این چند سال با وجود سال‌ها هزینه‌ای که کردیم تا یک دوره نتیجه بگیریم باز هم نشد که بشود و نتیجه‌ای که باید را نگرفتیم و هیچ مقامی در مرتبه جهانی نداریم. با وجود این‌که در گروه ضعیف المپیک بودیم اما با تدابیر غلط علیرغم شانس خوب هیچ کاری از پیش نبردیم.

ترکاشوند درمورد حواشی دستیار آلکنو خاطرنشان کرد: به جای این‌که با توجه به شناخت کولاکوویچ و دستیارانش از تیم ملی، یکی از آن‌ها را کنار آلکنو بگذاریم تا کمک او باشند هرجند که تندروان شایستگی های زیادی دارد اما جای درستی نبود. اکبری می‌گفت که آلکنو اورا می‌خواسته اما مشخص نیست چه اتفاقاتی رخ داده که کار این‌طور پیش رفت.

وی درمورد تصمیمات فنی آلکنو بیان داشت: شایستگی‌های مرندی قابل انکار نیست اما چرا آلکنو او را به لیگ جهانی نبرد ولی ناگهان در المپیک مرندی فیکس تیم شد؟ او شریفی را حتی برای گرم کردن هم در لیگ جهانی از روی نیمکت بلند نمی‌کرد و به اسفندیار دائم بازی می‌داد اما در المپیک اسفندیار را خط زد و شریفی را برد و آن‌جا هم به او آن‌قدر بازی نداد. چرا وقتی ما در دریافت مشکل داریم و حمله بد نتیجه دریافت بد است، دو لیبرو به المپیک برد اما فقط یک دریافت کننده در توکیو داشتیم. داورزنی شهامت پذیرش اشتباهاتش را ندارد واگرنه الان باید بابت تصمیم اشتباهش مبنی بر استخدام آلکنو عذرخواهی می‌کرد.

والیبالیست سابق تیم ملی ایران درمورد انتخاب بهروز عطایی به عنوان سرمربی تیم ملی اذعان داشت: طبعا چون درحال تغییر نسل هستیم می‌توانیم با ایرانی‌ها نیز کار کنیم و وقت این اتفاق رسیده بود. ما توانمندی‌هایی داریم که با همین جوان‌ها نیز که در رده‌های سنی به مقام‌های جهانی رسیدند، به رتبه‌های جهانی برسیم. با این‌حال بهتر بود عطایی از دیگر سمت‌هایش استعفا می‌داد و تمرکزش را فقط برروی تیم ملی می‌گذاشت نه این‌که چندشغله باشد. اگر نتیجه خوبی هم در هر دو تیم بگیریم ناشی از شانس بوده نه ناشی از شایستگی و این کار عطایی و فدراسیون اصلا عقلانی نیست.

ترکاشوند درمورد راهکار خروج از مشکلات والیبال اظهار داشت: جوانان خوبی در اختیار داریم و باید روی آن‌ها سرمایه گذاری کنیم. روزگاری اصلا فکرش را هم نمی‌کردیم که تیم امثال معروف به نتیجه خاصی برسند اما آن‌ها با نمایش‌هایی خوب شایستگی‌های خود را به نمایش گذاشتند. ما باید جوانان را به لیگ جهانی ببریم تا با پتانسیل بازی‌های بزرگ آن که هزینه خاصی برای ما ندارد آنان را تنه به تنه بزرگان کنیم تا تجربه کسب کنند و آماده رقابت‌های مهم‌تری شوند. ما در والیبال و در راس فدراسیون نیازمند تفکری جدید و جوان هستیم. چطور رییس جمهور در مهمترین نقطه کشور که کابینه باشد به جوانان اعتماد کرده ولی ما در والیبال این‌کار را نکردیم؟

او نظر خود درمورد پیشنهاد شدن حمید سجادی به عنوان وزیر ورزش و جوانان را این‌گونه بیان کرد: اصولا وزرا پس از کسب رای اعتماد وارد باند بازی می‌شوند و توجه‌شان از مسئولیت خود دور می‌شود ولی امیدوارم که انتخاب سجادی منشا خیر باشد و ما بتوانیم ورزشی‌های بیشتری در راس کار ببینیم. ای کاش متخصصین ورزشی هم در راس فدراسیون‌ها ببینیم همان‌طور که آرش میراسماعیلی در جودو و علیرضا دبیر را در کشتی می‌بینیم.

او ادامه داد: ورزشی‌هایی مثل سجادی خاک خورده ورزشند و درد امثال خود را بهتر می دانند و او باید بعد از کسب رای اعتماد به جوانان و ورزشی‌ها فرصت عرض اندام دهد

سرمربی تیم ملی ناشنوایان درمورد شرایط تیم خود نیز گفت: زمان کمی داشتیم و در طول 2 ماه وقت آماده‌سازی که تقریبا 28 روز از آن مانده و بعد از آن به رقابت‌های قهرمانی جهان اعزام می‌شویم. نبود لیگ و وجود کرونا باعث این شد که شناخت زیادی از این بچه‌ها نداشته باشیم حدود 30 نفر را به اردو آوردیم و از بین آن‌ها 18 نفر انتخاب شده و سعی کردیم با ترکیب جوانان و با تجربه‌ها تحولی در این تیم رخ دهیم.

وی افزود: این بچه‌ها هیچ امکانات و خدماتی دریافت نمی‌کنند و حقوقشان برای رقابت‌های جهانی ماهی 50 هزار تومان بوده. خیلی از آن‌ها بیکارند و یا کارگری می‌کنند و حتی برای صعود تیم هم پاداشی نگرفتند. از سجادی یا هرکس که بر مسند ورزش کشور می‌آید درخواست دارم به اقشار ضعیف و کم توان ورزش نیز توجه کنند.

انتهای پیام /