شنبه 10 خرداد 1404

ترکیه باید حقابه‌ی ایران را تامین کند

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
ترکیه باید حقابه‌ی ایران را تامین کند

رئیس سازمان مدیریت بحران گفت: ستاد بحران در خصوص ریزگرد‌ها جلسات متعددی با سازمان محیط زیست داشته است.

نامی گفت: ما باید با اقدامی جهادی کانون‌های تولید ریزگرد که فقط 8 مورد آن در عراق است را پوشش دهیم و فضای سبز ایجاد کنیم، همچنین با مالچ و شن ریزی نیز میتوان مقابله کرد، این موارد تنها راه حل‌ها هستند؛ ظرف هفته آینده و هفته بعد از آن تیم مشترک از همه‌ی سازمان‌ها برای بررسی به عراق می‌روند تا اقدامات پیشگیرانه از تولید ریزگرد‌ها را انجام دهند.

او گفت: تغییرات جغرافیایی که در زمان جنگ ایران و عراق صورت گرفت باعث خشک شدن باتلاق بین المللی شد، ما کنوانسیون حقوق بین المللی رودخانه‌ها و دریا‌ها را داریم که در کنوانسیون بین المللی حقوق رودخانه ها قوانین بین المللی پشتیبانی می‌کند تا کشور بالا دست تمامی آب را بر کشور پایین دست نبندد و سهمیه‌ی آب کشور پایین دست را بدهد، به طور مثال برابر قانون قرارداد سال 1350 که بین کشورما و افغانستان بسته شد افغانستان باید در هر دقیقه 50 متر مکعب آب به ما بدهد، اما تا کنون به این قانون عمل نشده است.

رئیس سازمان مدیریت بحران گفت: این وظیفه‌ی ما است که بر اساس کنوانسیون حقوق بین الملل رودخانه‌ها حتی بر علیه ترکیه نیز شکایت کنیم و حتما به نتیجه می‌رسیم چرا که ترکیه با احداث سد ایلیسو بر دجله و فرات و همچنین کشور عراق با خشک شدن بیشتر تاثیرات منفی و تولید ریزگرد‌های بیشتر را به دنبال خواهد داشت و ما باید از قوانین بین المللی بر علیه آن‌ها استفاده کنیم، این کشور باید حقابه‌ی ما را تامین کند.

گفتنی است ترکیه با انجام پروژه‌های آبی و تامین انرژی برق آبی برای خود علاوه بر کشورما حقابه‌ی کشور‌های عراق و سوریه را نیز نادیده گرفته است.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی محیط زیست