پنج‌شنبه 18 بهمن 1403

تشکیل کمیته مشترک قوه مقننه و قوه مجریه برای فعال‌سازی ظرفیت‌های مرزی و معیشت مرزنشینان

وب‌گاه الف مشاهده در مرجع
تشکیل کمیته مشترک قوه مقننه و قوه مجریه برای فعال‌سازی ظرفیت‌های مرزی و معیشت مرزنشینان

رییس فراکسیون مرزنشینان مجلس شورای اسلامی از تشکیل کمیته تلفیق میان قوه مقننه و قوه مجریه برای استفاده از موقعیت مرزها در راستای معیشت مرزنشینان خبر داد.

فداحسین مالکی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، در خصوص فعالیت های اخیر فراکسیون مرزنشینان مجلس شورای اسلامی، گفت: اعضای فراکسیون در تلاش هستند در دیدار با مسئولان و سفرای مختلف زمینه فعال سازی فرصت های مرزی را فراهم کنند.

نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: بر این اساس با توجه به طرح هایی که اخیرا توسط وزارت کشور و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در این راستا تهیه شده است، پیشنهاد شد این موارد به فراکسیون مرزنشینان مجلس ارائه شود تا از سوی بیش از 130 نفر از نمایندگان مورد بررسی قرار بگیرد.

وی با بیان اینکه طرح هایی نیز برای بهره مندی از ظرفیت های استانی مرزی توسط منتخبان ملت تهیه شده که همزمان با طرح دستگاه های مذکور بررسی خواهند شد، ادامه داد: در واقع بر این اساس کمیته تلفیق میان قوه مقننه و قوه مجریه تشکیل شده است. حیدری، نماینده مردم قصرشیرین، سرپل ذهاب، گیلانغرب که دارای سوابق و تجارب خوبی در حوزه مرز است، از سوی مجلس در این کمیته حضور دارد.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم افزود: بنابراین وقتی نظرات تجمیعی استفاده از موقعیت مرزها برای معیشت مرزنشینان از سوی کمیته مشترک مذکور مشخص شد، تعیین تکلیف می شود که به صورت طرح از سوی مجلس ارائه شود یا در دولت به آیین نامه اجرایی تبدیل و یا اینکه برای تسریع در تصمیم گیری و اهمیت موضوع به جلسه سران سه قوه ارائه شود.

رییس فراکسیون مرزنشینان مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در واقع باید تلاش کنیم دستگاه های داخلی مانند وزارت صمت، امور اقتصادی و خصوصا وزارت کشور بر اساس برنامه مدون و راهبردی به موضوع ظرفیت های مرزی بپردازند.

وی با اشاره به اهمیت استفاده از فرصت ها و ظرفیت های مرزی کشورمان در راستای توسعه تجارت خارجی، گفت: استفاده از ظرفیت های مرزی در جهت دور زدن تحریم یکی از موضوعاتی است که باید به آن توجه شود.

نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه بیش از 15 استان کشور دارای مرز مشترک با همسایگان هستند، اظهار کرد: بر این اساس وزارت امورخارجه باید برقرار کننده پل ارتباطی این استان های مرزی با کشورهای همسایه از طریق سازوکار خاصی باشد.

وی با بیان اینکه بر اساس سیاست تبیین شده تعریف واحدی از فعالیت دستگاه ها در حوزه فعال کردن ظرفیت های مرزی وجود دارد، ادامه داد: در این میان وزارت امور خارجه کشورمان باید دیپلماسی اقتصادی را فعال کند تا شاهد افزایش صادرات و کاهش واردات باشیم.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم افزود: نباید فراموش کرد که برای تحقق محورهای سند چشم انداز توسعه نیاز به فعال سازی حوزه تجارت مرزی است.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در این راستا فراکسیون مرزنشینان مجلس نیز در تلاش است در دیدار با سفرا کشورهای خارجی زمینه فعال سازی دیپلماسی برای بهره مندی از ظرفیت استانهای مرزی را فراهم کند تا مسئولان راحت تر به این حوزه بپردازند./