یک‌شنبه 30 دی 1403

تشکیل یک ارکستر بزرگ موسیقی ایرانی؛ 150 نوازنده که بدون چشم‌داشت مالی خواهند نواخت!

وب‌گاه عصر ایران مشاهده در مرجع
تشکیل یک ارکستر بزرگ موسیقی ایرانی؛ 150 نوازنده که بدون چشم‌داشت مالی خواهند نواخت!

سلمان سالک چندی پیش خبر از تشکیل یک ارکستر بزرگ موسیقی ایرانی داد که قرار بود عمده نوازندگان آن را فارغ‌التحصیلان موسیقی دانشگاه فرهنگ و هنر واحد 46 تشکیل دهند. اکنون این ارکستر با حضور 150 نفر تشکیل شده و قرار است به زودی فعالیت‌های خود را آغاز کند.

سلمان سالک چندی پیش خبر از تشکیل یک ارکستر بزرگ موسیقی ایرانی داد که قرار بود عمده نوازندگان آن را فارغ‌التحصیلان موسیقی دانشگاه فرهنگ و هنر واحد 46 تشکیل دهند. اکنون این ارکستر با حضور 150 نفر تشکیل شده و قرار است به زودی فعالیت‌های خود را آغاز کند.

سلمان سالک (آهنگساز، نوازنده تار و سه‌تار و مدرس موسیقی) در گفت‌وگویی با ایسنا درباره هدفش از تشکیل این ارکستر توضیح داد: تا به حال در موسیقی ایرانی تجربه ارکسترهای بزرگ را نداشته‌ایم و آن چیزی که به عنوان ارکستر مطرح بوده، ارکستر سمفونیک یا ارکستر ملی بوده است. به همین دلیل ایده تشکیل یک ارکستر با سازهای ایرانی را در ذهن داشتم که به جای سازهای غربی، از سازهای ایرانی استفاده کنیم.

او ادامه داد: به زعم بنده برای داشتن همان حجم صدادهی با سازهای ایرانی باید سازهای زهی، بادی، مضرابی، کوبه‌ای را ترکیب کنیم و یک اثر چندصدایی بنویسیم که قابلیت‌های هارمونی یا چندصدایی را در موسیقی خود داشته باشد. به همین جهت آثاری را مخصوص ارکسترهای بزرگ و کوچکتر نوشتیم که بتوانیم در کنسرت‌های ارکستر اجرا کنیم. قرار است این ارکستر بزرگ کاری متفاوت ارائه دهد؛ در حقیقت همیشه عادت داشته‌ایم در موسیقی ایرانی دور هم جمع شویم و یک ملودی بنوازیم اما آثاری که این ارکستر اجرا می‌کند یک اثر چند صدایی با 30 سطح مختلف ملودی است.

این هنرمند درباره انتخاب نوازندگان این ارکستر توضیح داد: تلاش کردم از نوازندگانی که توانایی کافی برای این کار دارند، استفاده کنم. البته بهترین جایی که توانستم با استفاده از آنها نوازنده‌ها را گرد هم بیاورم، دانشکده‌های موسیقی بود. خوشبختانه بعد از انتشار فراخوان اول، نزدیک به 400 نوازنده اعلام همکاری کردند که از بین آنها حدودا 150 نفر (110 نوازنده و 40 خواننده) برای حضور در ارکستر انتخاب شدند که نوازنده‌های ماهر و خوبی هستند. البته 70 درصد نوازندگان این ارکستر دانشجویان دانشگاه، 20 درصد فارغ التحصیلان موسیقی و 10 درصد هم سایر نوازندگان هستند.

از سالک درباره آینده این ارکستر و منبع تأمین هزینه‌های آن سوال کردیم. پاسخ داد: قرار نیست این ارکستر ماندگار باشد و دائما با 150 نفر روی صحنه برود، بلکه قرار است از دل آن چند ارکستر بیرون بیاید که بعدها بتوانند به ارکسترهای حرفه‌ای تبدیل شوند، کنسرت برگزار کنند، اثر ضبط کنند، سفارش بگیرند، به درآمدزایی برسند و در نهایت یک شغل ثابت داشته باشند که به کمک آن حداقل هزینه‌های خود ارکستر را تأمین می‌کنند.

این نوازنده تصریح می‌کند: در حال حاضر که ابتدای کار است، دانشجوها بدون چشم داشت مادی و به منظور انجام کار هنری وارد این ارکستر شده‌اند. البته که کلیه فعالیت‌ها با همکاری دانشگاه واحد 46 علمی کاربردی صورت می‌گیرد که بسیاری از مسئولیت‌ها از جمله محل تمرین، رزرو سالن و تبلیغات را برعهده گرفته‌اند. البته که ارکستر پس از برگزاری نخستین کنسرت در آبان ماه در تالار وحدت به مرور به درآمدزایی خواهد رسید.

او در انتهای صحبت‌های خود گفت: امیدوارم این اتفاق به یک جریان در موسیقی ایرانی تبدیل شود و کسانی که می‌خواهند مشارکتی داشته باشند، راه خود را پیدا کنند و خودشان به جریان حرفه‌ای دیگری تبدیل شوند.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: ماجرای تکذیب و تایید اخراج نوازندگان ارکستر سمفونیک تهران 40 نوازنده جدید در ارکستر سمفونیک تهران؛ اخراج اعضای قبلی تایید شد بنیاد رودکی بار دیگر اخراج نوازندگان ارکستر سمفونیک تهران را تکذیب کرد مدرس آواز کلاسیک درگذشت هدیه هنرمند اسپانیایی به رهبر ارکستر ایرانی برای اجرا در سنت پترزبورگ تماشاخانه

8 روز است اینجا نشسته ام برای نوبت سونوگرافی! / بیمارستانی که روی میله های نازک سوار است / جولان مارهای سیاه بی پادزهر / 100 کیلومتر راه برای کشیدن یک دندان / مسؤولان دعوت به صبر می کنند! (فیلم)

ببینید بستنی در ژاپن چطور تولید می‌شود (فیلم)

فیلم های دیگر
تشکیل یک ارکستر بزرگ موسیقی ایرانی؛ 150 نوازنده که بدون چشم‌داشت مالی خواهند نواخت! 2
تشکیل یک ارکستر بزرگ موسیقی ایرانی؛ 150 نوازنده که بدون چشم‌داشت مالی خواهند نواخت! 3
تشکیل یک ارکستر بزرگ موسیقی ایرانی؛ 150 نوازنده که بدون چشم‌داشت مالی خواهند نواخت! 4