تصمیمی برای برگزاری اربعین حسینی در خوزستان گرفته نشده است
اهواز - ایرنا - استاندار خوزستان با بیان اینکه ستاد ملی مبارزه با کرونا با توجه به وضعیت بیماری در عراق تصمیمات لازم برای انجام راهپیمایی اربعین حسینی را می گیرد گفت: هنوز تصمیمی در این زمینه گرفته نشده اما باید آمادگی لازم برای برگزاری اربعین حسینی را داشته باشیم.
به گزارش ایرنا غلامرضا شریعتی دوشنبه در نشست شورای اربعین حسینی اظهار داشت: در بحث اربعین حسینی نگاه عمیق تری باید داشته باشیم و با جدیت عمل کنیم و ارگان ها در همکاری برای اتمام پروژه ها و واگذاری زمین سخت گیری نداشته باشند.
وی افزود: برای واگذاری زمین جهت ساخت مرکز بهداشتی در مرز که در این برهه زمانی و شیوع ویروس و بیماری های مسری و عفونی امری لازم است، باید همکاری ها بیشتر شود تا با رعایت اصول بهداشتی راهپیمایی اربعین برگزار شود.
وی همچنین گفت: بر اساس ابلاغ ستاد ملی اربعین حسینی باید تمام تمهیدات لازم را برای ایام اربعین حسینی و زائران فراهم کرد و اگر تصمیم ملی بر این بود که با توجه به بحث کرونا شرایط انجام مراسم مهیا باشد، آماده باشیم و اگر تصمیم ملی غیر از این بود باز هم آمادگی های لازم را داشته باشیم.
استاندار خوزستان اضافه کرد: مسیرهای راهپیمایی اربعین حسینی مسیرهای صادراتی استان هستند و خدمات و تمهیدات در این مسیرها تنها برای اربعین نیست و اگر راه ها و جاده ها را اصلاح کنیم هزینه اضافی نکرده ایم.
همچنین فرماندار دشت آزادگان در این نشست اظهار داشت: لکه گیری جاده اهواز - سوسنگرد در یک باند انجام شد و باند مخالف هم تا مراسم اربعین تکمیل می شود.
حمید سیلاوی ادامه داد: تکمیل جاده کمربندی سوسنگرد در سال گذشته انجام شد و تنها 200 متر از آن باقی مانده است که این مورد و نیز روکش اصلی و علائم جاده و روشنایی آن تا قبل از اربعین تکمیل می شود.
وی افزود: تکمیل 2 قطعه از مسیر سوسنگرد - بستان و تکمیل کمربندی پل تا پل بستان، تکیمل جاده قدیم به طول پنج کیلومتر، تکمیل جاده پشت مواکب و تکمیل چهار پل باقی مانده اهواز تا چذابه در برنامه کاری قرار دارد.
فرماندار خرمشهر نیز در این نشست بیان کرد: پروژه راه خرمشهر به اهواز در سطح ملی تصویب شد که این پروژه 110 کیلومتر ا طول دارد که فاز نخست آن به طول 16 کیلومتر قرار بود از سمت خرمشهرشروع شود و نگرانی های تصادفات رفع شود اما ظاهرا اولویت جابجا شده و قرار است از اهواز به خرمشهر شروع شود.
محمد حیدری ادامه داد: در حوزه بهداشت قرار بود مرکز بهداشتی در مرز شلمچه احداث شود که به مرحله پایانی نرسیده و با 50 درصد پیشرفت فیزیکی همچنان متوقف مانده است؛ انتظار داریم این مرکز بهداشتی درمانی هرچه سریع تر تکمیل شود.
وی افزود: پارکینگ معضل دیگری است که در سال های گذشته در سه فاز در سال های 95 و 96 و 97 انجام شده بود اما پروژه سال 98 که 32 هکتار اضافه شده و مجوز ماده 23 ندارد، تا قبل از اربعین حسینی باید تعیین تکلیف شود که امکان مدیریت پارکینگ را داشته باشیم و با مشکل مواجه نشویم.
حیدری افزود: استان های معین در مرز شلمچه که استان های فارس، هرمزگان و بوشهر هستند علی رغم اینکه منطقه آزاد زمینی برای ساخت مجتمع خدماتی رفاهی در اختیار انها قرار داد، هیچ استفاده ای نکردند و حضوری ندارند.
وی در خصوص تامین آب شرب مرز شلمچه بیان کرد: موضوع دیگر آب شرب خرمشهر تا شلمچه است که 95 هزار متر مکعب سهمیه آب شرب خرمشهر است و این سهمیه در ایام اربعین باید افزایش یابد اما افزایش سهمیه صورت نمی گیرد و با کمبود شدید مواجه می شویم، همچنین لوله کشی مناسبی برای رساندن آب به مرز وجود ندارد.
فرماندار خرمشهر گفت: در حوزه شلمچه همچنین سیستم دفع فاضلاب وجود ندارد که در سالهای گذشته مشکلات بسیاری داشتیم و منطقه آزاد اروند این آمادگی را دارد که در چارچوب سیاست های اربعین با برنامه ریزی مناسب و طرح مشترکی در این زمینه داشته باشیم.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای خوزستان در این نشست اظهار کرد: برای لکه گیری روکش آسفالت چذابه 971 میلیارد ریال قرارداد داریم که در محور اهواز - سوسنگرد - چذابه 20 کیلومتر است که 60 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی گفت: مسیراهواز - خرمشهر - به طول هفت کیلومتر 15 درصد پیشرفت فیزیکی و مسیر اهواز - خرمشهر و عبدالخان - بستان هر کدام حدود 15 کیلومتر است هفته آینده راه اندازی می شود.
غلام عباس بهرامی اظهار داشت: مسیر ماهشهر - آبادان و محور هویزه - مزار شهدا نیز در حال فعالیت است و عملیات اجرایی لکه گیری محور آبادان - اهواز به طول 20 کیلومتر در قالب 3 پروژه در حال اجراست.
وی گفت: در عملیات لکه گیری و روکش آسفالت 18 اکیپ فعالیت می کنند که با هزینه 2 هزار میلیارد ریال پروژه فعال داریم.
وی افزود: همچنین نصب علائم، حفاظ و روشنایی را در مباحث ایمنی منتهی به دو مرز داریم که در سال گذشته 80 درصد علائم راه تکمیل شد اما متاسفانه در طی یک سال این علائم به سرقت رفت.
وی افزود: در زمینه پایانه ها در سال گذشته تکمیل پروژه پایانه مرزی شلمچه را داشتیم که بیش از 80 درصد کارها را انجام دادیم و طبق برنامه به سرانجام خواهد رسید.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای خوزستان در خصوص واگذاری زمین برای احداث مرکز بهداشتی به علوم پزشکی تصریح کرد: اختیار دادن زمین را نداریم و باید به ستاد ملی اربعین ارجاع داده شود که حدود 300 متر اختصاص دادند و می توانند در این فضا در ارتفاع ساختمان سازی کنند.
معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی آبادان در این نشست با بیان اینکه تاکید ما بر این است که امسال با توجه به شیوع ویروس کرونا مراسم اربعین حسینی برگزار نشود، اظهار داشت: تجمع زائرانی که بدون حمایت دولت انجام میشود درست نیست و این تجمع برای گردش بیماری مالاریا و بیماری های دیگر خطرناک است و نگرانی ما را دو چندان می کند.
آرش یلالی گفت: در سال گذشته در مرز شلمچه آب به صورت بسته بندی بین زائران و موکبها توزیع شد و وضعیت توزیع آب مناسب نبود.
وی افزود: همچنین وضعیت فاضلاب مرز شلمچه اسفناک است و ظرفیت فاضلاب در این مرز تعریف نشده و این برهه زمانی و شیوع ویروس کرونا بسیار خطرناک است.
مرز چذابه در 110کیلومتر شمال غرب اهواز و شلمچه در 15کیلومتری غرب خرمشهر دو گذرگاه رسمی تردد زائران اربعین حسینی است.
*س_برچسبها_س*