دوشنبه 11 فروردین 1404

تصویری از معضلات اجتماعی در فیلم سینمایی «رها»

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
تصویری از معضلات اجتماعی در فیلم سینمایی «رها»

یک منتقد سینما معتقد است که فیلم سینمایی «رها» تصویری از واکاوی معضلات اجتماعی و اشتباهات انسانی در یک خانواده متوسط است.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ زهرا بالاور - فیلم سینمایی «رها» به کارگرانی حسام فرهمند و تهیه کنندگی سعیدخانی است که در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر پیش روی مخاطبان به نمایش درآمد. رها داستان زندگی توحید 55 ساله به همراه همسر و فرزندانش زندگی متوسطی دارند. تا اینکه یک اتفاق خیلی ساده، داستان زندگی آنها را بهم می‌ریزد. شهاب حسینی، غزل شاکری، ضحا اسماعیلی، آرمان میرزایی، محمدرضا سامیان گروه بازیگران این اثر سینمایی را تشکیل می‌دهند.

«رها» با قرار گرفتن در سبد اکران نوروزی فیلم‌های سینمایی سراسر کشور سرانجام در نهم اسفند ماه امسال به اکران عمومی رسید و تا کنون با رقم قابل توجهمی فروش خوبی را تجربه کرده است و تا کنون از آثار صدر نشین سینمای کشورمان به حساب می‌آید. از این رو به گفت‌وگو با قربانعلی تنگ شیر استاد دانشگاه پرداختیم.

قربانعلی تنگ شیر استاد دانشگاه و منتقد سینما درباره فیلم سینمایی «رها» بیان کرد: در فیلم سینمایی رها با موقعیتی مواجه هستیم که در آن سرقت لپ‌تاپ، زندگی یک خانواده طبقه متوسط اما فقیر را به نابودی کشانده است. شهاب حسینی این بار در نقش توحید به عنوان پدر خانواده با تصمیم‌های اشتباه خود نتوانست باری از روی دوش خانواده بردارد و طی ماجرای سرقت لپ‌تاپ دخترش رها، توحید سعی کرد با خرید لپ‌تاپ‌های مستعمل و غیرقابل تعمیر خانواده خود را به مهلکی فرستاد که راه گریزی نداشت.

وی ادامه داد: نکته قابل تحمل و انتقاد فیلم سینمایی «رها» عدم پیوستگی شخصیت رها است. رها دختری مستقل است که برای به دست آوردن پول خرید لپ‌تاپ راهی پیدا می‌کند و موهایش را به بالاترین قیمت می‌فروشد، اما اینکه رها چطور وقتی ناکارآمدی پدر خود را می‌بیند، اما بازهم خرید لپ‌تاپ جدید را به او واگذار می‌کند جای سوال دارد و این اشتباه در نهایت قاتل جان خود رها می‌شود.

وی افزود: به طور کلی فیلم رها فیلم قابل دیدن با خانواده است به خاطر اینکه بخشی از معضلات اجتماعی جامعه در رابطه با فقر بیکاری و عدم پذیرش نسل جوان به خوبی در آن دیده می‌شود. البته فیلم معایب بسیار زیادی هم دارد که باید در اکران عمومی به آن توجه جدی میشد از جمله صحنه‌های تعقیب و گریز برخوردهای فیزیکی که باید یک مقدار در آن تییر صورت می‌گرفت.