چهارشنبه 7 آذر 1403

تظاهرات‌کنندگان در تل‌آویو بزرگراه‌ها را مسدود کردند

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
تظاهرات‌کنندگان در تل‌آویو بزرگراه‌ها را مسدود کردند

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، تظاهرات در تل‌آویو در اعتراض به پیشبرد طرح جنجالی کابینه «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی برای اصلاحات قضائی ادامه دارد. طبق گزارش الجزیره، در این تظاهرات‌ها هزاران نفر از معترضان قدام به بستن بزرگراه‌ها کردند و برای دقایق مختصری نزدیک ساختمان بازار بورس تجمع کردند. طبق این گزارش‌ها، مخالفان طرح تغییرات قضایی نتانیاهو اعتراضات را...

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، تظاهرات در تل‌آویو در اعتراض به پیشبرد طرح جنجالی کابینه «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی برای اصلاحات قضائی ادامه دارد.

طبق گزارش الجزیره، در این تظاهرات‌ها هزاران نفر از معترضان قدام به بستن بزرگراه‌ها کردند و برای دقایق مختصری نزدیک ساختمان بازار بورس تجمع کردند.

طبق این گزارش‌ها، مخالفان طرح تغییرات قضایی نتانیاهو اعتراضات را از منطقه امنیتی «کریاه» که ساختمان نهاد‌های کلیدی رژیم صهیونیستی در تل‌آویو همچون وزارت جنگ را در خود جای داده، آغاز کرده‌اند.

نتانیاهو از زمان تصدی پست نخست‌وزیری، با وجود تظاهرات گسترده علیه وی و کابینه‌اش بر سر طرح جنجالی قضایی اعلام کرده که این طرح را متوقف نخواهد کرد.

مخالفان این طرح می‌گویند که هدف نتانیاهو از آن، کاستن از قدرت قوه قضاییه در فلسطین اشغالی است و شامل پیشنهاد‌هایی برای محدود کردن قدرت دادگاه عالی رژیم صهیونیستی است. اما نتانیاهو و حامیان این طرح استدلال می‌کنند که قوه قضاییه قدرت زیادی دارد و در عملکرد قوه مجریه دخالت می‌کند.

پیشنهاد اصلاحات قضایی، باعث به راه افتادن اعتراضات گسترده‌ای در شهر‌های بزرگ فلسطین اشغالی علیه آن شده است. معترضان می‌گویند نتانیاهو در تلاش است با تضعیف قوه قضاییه از خود در برابر اتهامات فساد محافظت کند. به گفته این معترضان، اصلاحات پیشنهادی نتانیاهو می‌تواند فرار از پیگرد قانونی علیه او در پرونده‌های فساد را آسان‌تر کند.

اتحادیه‌های کارگری در فلسطین اشغالی و انجمن پزشکان هم جزو فهرست طولانی گروه‌هایی هستند که در مخالفت با این طرح نظراتشان را ابراز کرده‌اند. نیرو‌های ذخیره ارتش، خلبان‌های جنگنده‌ها و تجار همگی از نتانیاهو خواسته‌اند اجرای این طرح را متوقف کند.

«آرنون بار دیوید»، رئیس اتحادیه کارگری رژیم صهیونیستی تهدید کرده که در صورت پیشبرد این طرح اعتصاباتی را به راه خواهد انداخت که اقتصاد اسرائیل را فلج خواهد کرد.

جانان اران کالی، یک مرد بازنشسته 62 ساله که در تظاهرات روز سه‌شنبه حضور دارد گفت: «هر چه بیشتر فشار بیاورید ما بیشتر مقاومت می‌کنیم.»

وی گفت: «ما داریم به دیکتاتوری نه می‌گوییم.»

نتانیاهو در طول دوران نخست‌وزیری خود با اتهامات متعدد فساد در زمینه دریافت رشوه، کلاهبرداری و نقض اعتماد عمومی مواجه بوده است.

با وجود این، پیشنهاد این طرح فراتر از اعتراضاتی که به همراه داشته توجه‌ها را به سمت تفرقه‌های موجود در فلسطین اشغالی جلب کرده است. بسیاری از کارشناسان مسائل مربوط به این رژیم حتی در داخل فلسطین اشغالی این تفرقه‌ها را نشانه‌ای از شکاف‌های بزرگی که می‌تواند موجب به پایان رسیدن موجودیت جعلی اسرائیل شود.

شبکه خبری الجزیره گزارش داده در تظاهرات روز سه‌شنبه گروهی از معترضان وارد ساختمان بورس تل‌آویو شدند. پلیس همچنین گزارش داده حدود 6 بزرگراه در تل‌اویو مسدود شده و دست‌کم 17 نفر دستگیر شده‌اند.

گزارش رسانه‌های صهیونیستی حاکی از آن است که در روز‌های چهارشنبه و پنجشنبه هفته آینده هم، در مقابل خانه‌های اعضای کنست و منزل رئیس سازمان هیستادروت، تظاهرات برپا خواهد شد؛ همچنین راهپیمایی اعتراضی شهرک نشینان و تظاهرات خیابانی مخالفان در بسیاری از شهرک‌های اشغالی برنامه‌ریزی شده است.

در مقابل گفته می‌شود که روز یکشنبه هفته آینده تظاهراتی توسط حامیان طرح اصلاحات قضایی در تل‌آویو برنامه‌ریزی شده که سازمان دهندگان اعتراضات قصد دارند در مقابل آن‌ها تظاهرات کنند. به گفته روزنامه صهیونیستی هاآرتص، مخالفان تا به حال در مورد این که آیا یک روز به روز اختلال اضافه کنند یا تمام مطالبات خود را در همان روز اعلام کنند، به نقطه نظر مشترک نرسیدند.

به نوشته این روزنامه، کمیته اعتراضات در حال آماده شدن برای تغییرات احتمالی در برنامه است، زیرا در آن مقطع زمانی حساس، امکان به تعویق انداختن بخشی از فعالیت‌های پیش‌بینی شده وجود دارد، اما پیش‌بینی می‌شود حتی پس از تصویب این طرح هم، تظاهرات ادامه پیدا کند.

یکی از رهبران معترض به این طرح در گفتگو با هاآرتص و درباره تداوم اعتراضات حتی بعد از تصویب اصلاحات قضایی در کنست تصریح کرده است: «اجازه دهید قانون بگذارند. به جای ناامیدی، در ما خشم وجود دارد. خشم مردم را به خیابان می‌آورد».