تعاونی ها می توانند به بورس وارد شوند
کریمی اظهار داشت: بازار سرمایه محملی است که بسیاری از فعالیتها را پوشش میدهد اما تعاونیها از حضور در بازار بورس محروم بودند که برای حل این مشکل نیز قوانین و مقرراتی به تصویب رسیده و تعاونیها میتوانند در بورس حضور پیدا کنند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از دیارآفتاب؛ علیاکبر کریمی نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب عصر امروز شنبه 12 شهریورماه در هفدهمین جشنواره تجلیل از تعاونیهای برتر و چهاردهمین آئین تجلیل از کارآفرینان برتر استان مرکزی اظهار داشت: اهمیتی که نظام جمهوری اسلامی به بخش تعاون داد و جایگاه بخش تعاون در قانون اساسی تأکیدی است که بر این بخش شده نمودی از اراده نظام بر استفاده از ظرفیتهای بخش تعاون در توسعه عدالت و مالکیت است.
وی استفاده از ظرفیتها و مزیتهای مالکیت خرد در اقتصاد را یکی از اهداف تعاونیها عنوان کرد و افزود: در اقتصادهای لیبرالیستی بهطور مستمر فعالیتهای خرد قربانی میشوند و سرمایهداران رقبای خرد را میبلعند اما امروز در کشور ما فعالیتهای خرد و کوچک با کمترین میزان بهرهگیری از سرمایه بیشترین اشتغال را ایجاد میکنند و بیشترین سهم را در تولید ملی بر عهدهدارند که تعاونیها یکی از نمونههای بارز فعالیتهای خرد و کوچک در اقتصاد ما هستند. کریمی تصریح کرد: در بحث توسعه عدالت و مالکیت نیز ما بتوانیم فعالیتها را در حد مالکیت خرد تنظیم کنیم و آحاد مردم را در عرصههای مختلف اقتصادی مشارکت دهیم. نایبرئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس خاطرنشان کد: متأسفانه نگاهی به چند دهه تلاش در عرصه تعاون نشان میدهد که ما نتوانستیم اهداف خود را در توسعه این بخش محقق کنیم چراکه هدفگذاریای که در سیاستهای کلی و در برنامه توسعه انجام شد این بود که حداقل 25 درصد از ظرفیت اقتصاد ملی ما به بخش تعاون تعلق بگیرد اما تابهحال محقق نشده، اما اینکه چرا این هدف محقق نشده عواملی دارد. وی ادامه داد: یکی از این موارد شاید ویژگیهای فرهنگی و اجتماعی جامعه و اقبال کمتر به فعالیتهای جمعی و مشارکت عمومی بهویژه در حوزه اقتصادی مالی است که علاقهمندیها و انگیزه اجتماعی به کارهای جمعی کمتر است هرچند نمونههای موفقی از تعاونیهایی با هزاران عضو و تجارب خوب را هم داریم ولی این روحیه یکی از عوامل عدم حصول اهداف این بخش است. نماینده مردم اراک عدم وجود مقررات و قوانین مناسب حاکم بر بخش تعاون را یکی دیگر از مشکلات عنوان کرد و افزود: عدم تعیین سهم فراور در فعالیتهای تعاون گران در بخشهای مختلف یکی از موانعی بود که با تصویب ضوابط و مقررات ناظر بر فعالیت تعاونیهای سهامی عام و امکان ایجاد برخوردی از سهم متفاوت سهامداران در تعاونیها گام بزرگی برداشته شد و این خلأ را پر کرد. کریمی اظهار داشت: بازار سرمایه محملی است که بسیاری از فعالیتها را پوشش میدهد اما تعاونیها از حضور در بازار بورس محروم بودند که برای حل این مشکل نیز قوانین و مقرراتی به تصویب رسیده و تعاونیها میتوانند در بورس حضور پیدا کنند. این نماینده مجلس تأکید کرد: بحث دخالت بیشازاندازه از سوی دستگاههای مسئول گلایه است که از سوی تعاونیها وجود دارد و اینکه که هر تصمیم مجمع عمومی تعاونی باید مورد تأیید اداره کل تعاون قرار بگیرد هرچند که این ضوابط از باب نظارت وضعشده ولی به دخالت رسیده است. نائب رئیس کمیسیون صنایع مجلس تصریح کرد: از طرفی نیاز است نظارت شفاف و ساختارمند بر فعالیت تعاونیها بهگونهای وجود داشته باشد که این اطمینان را ایجاد کند که نهادهای دولتی و نظارتی بر فعالیتها نظارت دارند چراکه بعضاً با پدیدههایی همچون تعاونیهای مسکنی مواجه هستیم که باعث سلب اعتماد بسیاری از مردم شدهاند که این مشکلات بهواسطه عدم دقت لازم در کیفیت نظارتها، انتخاب مدیران و عدم شفافیت شرایطی رقم خورده است. کریمی در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به گستردگی و تنوع خوبی که در بخش تعاون در حوزههای مختلف صنعت، کشاورزی و خدمات داریم امیدواریم با رفع نارساییها شاهد شکوفایی بخش تعاون در اقتصاد استان و کشور باشیم. انتهای پیام /