تعطیلی بنادر اسرائیل بعد از حملات ایران

حملات ایران به بندر ایلات و حیفا باعث تعطیلی بخش زیادی از این بنادر شده است.
اخیرا جان مرشایمر، دانشمند و نظریهپرداز آمریکایی به ادعای ترامپ درباره پیروزی اسرائیل پاسخ داده و گفته است که «پیروزی به چه معناست؟ هیچ ایرلاینی به دلیل ترس از اصابت موشک بالستیک به اسرائیل پرواز نمیکند. مردم نمیتوانند سرکار بروند، فرودگاه بسته است و ایران بندر حیفا را هدف قرار داده است. کشتیها به دلیل ترس از موشکهای بالستیک به آنجا نمیروند و این اقتصاد اسرائیل را فلج کرده است.» آمارها نشان میدهند 99 درصد تجارت رژیم صهیونیستی از طریق دریا انجام میشود با این حال حملات ایران و پیش از آن یمن باعث اختلال شدید در واردات و صادرات شده است. بندر ایلات که با حملات پهپادی و موشکی انصارالله یمن بیش از یک سال است که عملا به تعطیلی کشانده شده این بار توسط موشکهای ایرانی هدف گرفته شد است. پیش از این روزنامه اقتصادی اسرائیلی مارکر نوشته بود که در سال 2024 حدود 80 درصد از درآمد بندر ایلات کاهش پیدا کرده است. همچنین تعداد کشتیهایی که در این بندر پهلو گرفته بودند از 134 در سال 2023 به 16 کشتی در سال 2024 کاهش پیدا کرد.
بلایی که یمن بر سر ایلات آورد را ایران بر سر حیفا آورد
حالا علاوه بر بندر ایلات بندر حیفا نیز سیبل حملات موشکی ایران قرار گرفته و اخیرا نیز شرکت بینالمللی مرسک اعلام کرد که حرکت تمام کشتیهای خود به سمت بندر حیفا را متوقف کرده است. همچنین نهاد ناظر بر امنیت کشتیرانی دریایی بریتانیا، امبری (AMBREY) اعلام کرد که بندر حیفا هماکنون جزو مناطق پرریسک کشتیرانی جهان است. این بدان معناست که به دلیل خطرات موجود کشتیها نباید به این بندر مراجعه کنند. علاوه بر این ایران در همان روزهای ابتدایی جنگ پالایشگاه حیفا به عنوان یکی از مهمترین زیرساختهای انرژی اسرائیل حمله کرد و آن را از چرخه تولید خارج کرد. یوحنا یحوا، شهردار حیفا، اخیرا با انتقاد از دولت گفته که «مدت زیادی است که دولت ما را مورد توجه قرار نداده است و اکنون مکانهای استراتژیک در شهر در حال نابودی هستند.» از طرف دیگر حملات مکرر و ترس اسرائیلیها از موشکهای ایران باعث شده تا بسیاری از کسبوکارها در اسرائیل تعطیل شوند. جدعون لیفی، روزنامهنگار هاآرتص در توصیف شرایط فعلی اسرائیل نوشت که «همهچیز فلج شده است. همهچیز متوقف است. اقتصاد معطل است، به این شکل نمیتوان زندگی کرد.» آژیرهای ممتد و حملات پهپادی و موشکی در کنار نابودی زیرساختها باعث شده تا صهیونیستها به دنبال فرار به قبرس از طریق دریا باشند. یکی از صهیونیستها به روزنامه هاآرتص گفته بود «ما در حال فرار هستیم چون گزینه دیگری نداریم.» چند روز پیش کانال 12 اسرائیل اعلام کرد که هشدارهای مکرر جبهه داخلی به دلیل جنگ منجر به غیبت 75 درصد از کارکنان از محل کار خواهد شد.ناتوانی اسرائیل از تحمل جنگ طولانی مدت
حالا شرایط به گونهای رغم خورده است که نه تنها نظریهپردازان بلکه خود مقامات اسرائیلی نیز به هیچ نشانهای برای پیروزی اسرائیل سراغ ندارند، چنانکه ارتش اسرائیل نیز که ادعای تمام شدن یک هفتهای جنگ را داشت از موضع خود عقبنشینی کرده و گفته است که «نمیتوان سقف زمانی برای جنگ علیه ایران تعیین کرد.» موضوعی که با توجه به شرایط اقتصادی و اجتماعی اسرائیل کاملا به ضرر آن است؛ چنانکه کارنیت فلگ، فرماندار سابق بانک اسرائیل و پژوهشگر ارشد مؤسسه دموکراسی اسرائیل در اورشلیم میگوید که عامل اصلیای که واقعا هزینه جنگ را تعیین خواهد کرد، مدت زمان آن است. اقتصاد اسرائیل میتواند یک کارزار کوتاه را تحمل کند اما «اگر یک هفته باشد، موضوع متفاوتی است. اگر دو هفته یا یک ماه باشد، داستان بسیار متفاوتی است.»بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.