تعیین تکلیف 19 کلان پروژه با میانگین زمان بلاتکلیفی 6.8 سال
مدیرعامل سازمان سرمایهگذاری و مشارکتهای مردمی شهرداری تهران گفت: 19 پروژه با میانگین زمان بلاتکلیفی 6.8 سال تعیین تکلیف شده که بخشی از آنها مشکلاتشان حل شده و برخی دیگر تا پایان سال رفع می شود.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، نوید خاصهباف در دویست و نود و دومین جلسه شورای اسلامی شهر تهران، با بیان اینکه به 394 درصد تکالیف درآمدی در سال جاری خواهیم رسید، اظهار کرد: خوشبختانه نیروی محرک در سازمان ایجاد شده است.
وی افزود: تلاش بر این بود که فرصتی برای پروژههای بزرگ که قدرالسهم شهرداری در آنها 100 همت است، فراهم شود. 19 پروژه با میانگین زمان بلاتکلیفی 6.8 سال تعیین تکلیف شده که بخشی از آنها مشکلاتشان حل شده و برخی دیگر تا پایان سال رفع میشود.
خاصهباف با بیان اینکه به طور میانگین میزان توقف پروژه ها 5.5 سال بوده است، یادآور شد: ما توانستیم 90 پروژه را تعیین تکلیف کنیم که بخشی از مشکلات اساسی آن از جمله اسناد به شهرداری برمیگردد.
مدیرعامل سازمان سرمایهگذاری و مشارکتهای مردمی شهرداری تهران گفت: پروژهای مثل هزار و یک شب سند نداشته و با مشکل معارض مواجه بوده و به دلیل اعتراض معارضین متوقف شده بود. همه بخشها باید دست به دست هم میدادند تا معارضین رفع شوند اما از سال 1396 متوقف مانده است.
وی همچنین تصریح کرد: آنچه باعث افتخار است در مرکز تجارت جهانی یک در شهر آفتاب، حدود 250 درصد از لحاظ سطح و سطوح با ابتدای کار اختلاف دارد. در گذشته پروانهای صادر نمیشد و امروز تلاش میشود که مغایرتها برطرف شود.
خاصهباف با بیان اینکه برای برخی پروژهها نیز مدل مکمل تعریف میشود که شریک متضرر نشده و کار شهرداری هم متوقف نشود، اظهار کرد: در قراردادهای امروز تلاش میکنیم مشکلات را به حداقل برسانیم؛ هرچند ممکن است به دلیل تغییرات زمانی مشکلاتی در آینده ایجاد شود.
وی ادامه داد: در دوره قبلی عموم پروژههای سازمان سرمایهگذاری به محاکم قضایی سوق داده شد. امروز رویکرد سازمان سرمایهگذاری تعامل و مذاکره است؛ مگر اینکه بنبست وجود داشته باشد.
مدیرعامل سازمان سرمایهگذاری و مشارکتهای مردمی شهرداری تهران تصریح کرد: همه ما شهرداری تهران هستیم و نمی توانیم عدم هماهنگی را بپذیریم. امروز تمام معاونتها و مناطق همکاری میکنند که حقوق شهرداری از دست نرود و حفظ شود.
خاصهباف با تأکید بر اعمال نگرش برد برد در پروژههای سرمایهگذاری یادآور شد: ما باید فرش قرمز پهن کنیم؛ البته باید از سوء استفاده های احتمالی نیز جلوگیری کنیم.
مدیرعامل سازمان سرمایهگذاری و مشارکتهای مردمی شهرداری تهران با بیان اینکه شهرداری در پروژه بیمارستان آتیه که روزی ارزش عوارض شهرداری 68 میلیارد تومان بود و به 700 میلیارد تومان در سال قبل رسید، دو هزار و 300 میلیارد تومان قدرالسهم دارد، تصریح کرد: این پروژه بیش از هزار میلیارد تومان ارزش افزوده برای شهرداری داشت.
وی افزود: مشکلات پروژه مگامال که مورد اختلاف بود، رفع شده است. شهرداری تهران در پروژه هتل دیدار نیز هیچ عدم خلاف و بلامانعی را صادر نکرده بود اما خوشبختانه شهردار منطقه 3 با پیگیری های خود، پروژه را از بلاتکلیفی خارج کرد. در حال مذاکره با شریک هستیم که یا شریک جدیدی را اضافه کنیم و یا شریک قبلی از روند خارج و شریک دیگری جایگزین شود.
خاصهباف با بیان اینکه برای پروژه پارکینگ گرات حداقل هزار و 100 میلیارد تومان ارزش افزوده مضاعف با ایجاد فضای اداری تأمین شده است، خاطرنشان کرد: فضای این پروژه کاملا زنده است و تفاوت زیادی با گذشته دارد.
وی اضافه کرد: پروژه تجاری اداری سعدی نیز در منطقه 12 بلاتکلیف بود که مشکلات آن رفع و از بلاتکلیفی خارج شده است. برای پروژه اشراقی در منطقه 13 نیز با همراهی شهردار منطقه، قرارداد فسخ شد. زمین این پروژه ارزشمند بود و ارزش مورد انتظار را فراهم نمیکرد؛ لذا آزاد شد و در اختیار منطقه قرار گرفت.
مدیرعامل سازمان سرمایهگذاری و مشارکتهای مردمی شهرداری تهران با بیان اینکه پروژه المپیک نیز پس از اعلام کارشناسیها، تعیین تکلیف خواهد شد، خاطرنشان کرد: پروژه سینما باران و پارکینگ طبقاتی در منطقه 4 به دلیل تخلفات شریک بلاتکلیف مانده بود و یگ گود بسیار پرخطر بود که پس از مراجعات فراوان به دادگاه، قرارداد فسخ و زمین آن پس گرفته شد تا به شریک جدید واگذار شود.
وی با بیان اینکه قراردادی برای پارکینگ درکه منعقد شده بود که ایراد داشت، تصریح کرد: ملکی در ضلع جنوبی بزرگراه شهید باکری در اجاره شریک است و یکی از پروژههای موفق با ارزش افزوده بالا برای شهرداری به شمار میرود.
خاصهباف با بیان اینکه پروژه مسافر در پایانه جنوب پیش از ایجاد سازمان سرمایه گذاری در دوران شهرداری آقای احمدینژاد منعقد شده و ایرادات فراوانی داشته است، اظهار کرد: سازمان سرمایهگذاری به دلیل همین پروژه راهاندازی شد و پس از 20 سال مشکل آن حل نشده و راه حلی نداشته است. با شریک و دستگاههای نظارتی مذاکره کردیم و به تعامل رسیدیم و در مرحله ابلاغ الحاقیه هستیم. پس از ابلاغ آن اعداد و ارقام اصلاح خواهد شد.
وی با تأکید بر اینکه پروژه هزار و یک شهر بزرگترین پروژه شهرداری تهران است و اگر به سمت فسخ میرفت مشخص نبود چه اتفاقی برای آن میافتد، گفت: این طرح یکی از افتخارات دوره ششم مدیریت شهری است.
خاصهباف با بیان اینکه برای پروژه بام لند به یک مصالحه خوب رسیدیم و هزار و 500 میلیارد تومان به نفع شهر شد، گفت: این پروژه بازپس گرفته شد و برای آن تصمیمگیری خواهد شد.
وی با بیان اینکه برای پروژه بافتکار حق و حقوق قراردادی خود را اخذ میکنیم و از مشارکت خارج خواهیم شد و با یکی از نهادهای عمومی وارد ساخت و ساز خواهند شد، تصریح کرد: در مجتمع تجاری و پارکینگ طبقاتی با شریک اختلافی نداریم و هم شریک میتواند بسازد و هم ما میتوانیم در بال دیگری ساخت و ساز را دنبال کنیم و هم میتواند از شراکت خارج شود و کار را ما دنبال کنیم.
خاصهباف با تأکید بر اینکه پیگیری پروژههای ارزشمندی که وضعیت سختتری دارند نیز انجام میشود اما بعید است به این دوره برسد، گفت: ارزش این پروژهها 2.5 همت است.
مدیرعامل سازمان سرمایه گذاری و مشارکتهای مردمی شهرداری تهران با اعلام اینکه در چهار پروژه 36 میلیارد تومان عدم النفع ماهانه داریم، یادآور شد: برای 100 میلیون تومان اختلاف، پروژه چند هزار میلیارد تومانی معطل مانده است. عدم تصمیم گیری و رفع بلاتکلیفی خسارت زیانباری به شهرداری وارد کرده است.
وی با بیان اینکه 22 پروژه بزرگ تعریف شده است که از جمله میتوان به باغ بوتانیک اشاره کرد، گفت: ساخت ضلع جنوبی حرم مطهر عبدالعظیم (ع)، بوستان آزادگان، دستگاه زبالهسوز، مجتمع مسکونی 10 هکتاری با همکاری بانک ایران زمین، مرکز تجارت جهانی 2 در شهر آفتاب، احیای بوستانهای جنگلی، مجتمع مسکونی، تفریحی، ورزشی امام سجاد (ع)، مجتمع مسکونی هزار و 500 واحدی در منطقه 19، طرح لجستیک بار و طرح تفریحات آبی دریاچه چیتگر از جمله این طرحها هستند.
خاصهباف گفت: برخی میگویند میخواهند درخت قطع کنند و هتل بسازند اما به هیچ عنوان اینگونه نیست و سرمایه گذار به ازای ساخت اقامتگاهها، به ساخت بوستان در تهران کمک خواهد کرد.
وی با تأکید بر اینکه سردخانه میادین میوه و ترهبار 30 سال با نقص روبه رو بوده است، اظهار کرد: این تقاضا مطرح شده بود که سرمایه گذاری صورت بگیرد تا میوه و ترهبار با کیفیت بهتری در اختیار شهروندان قرار بگیرد. این پروژه نیز در حال پیگیری است.
تقاضای ارسال نامه به سران سه قوه درباره آلودگی هواخاصهباف با بیان اینکه 21 قرارداد منعقد شده و البته ما راضی نیستیم و باید در هر منطقه به 20 پروژه کوچک مقیاس برسیم، گفت: آییننامههای دارای ایراد، اصلاح شده اند. پنجره واحد سرمایهگذاری نیز ایجاد شده تا کمترین معطلی را شاهد باشیم.
مدیرعامل سازمان سرمایهگذاری و مشارکتهای مردمی شهرداری تهران با تأکید بر اینکه کمیتهای از خبرگان حقوقی تشکیل شده که دعاوی با این تدابیر رفع شود، گفت: هر هفته جلساتی در این کمیته تشکیل شده که خروجی بسیار خوبی به نفع شهر تهران داشته است.