یک‌شنبه 30 دی 1403

تغییر حکومت در ایران انجام نخواهد شد

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع

حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران در گفت‌وگو با شبکه رادیویی ان‌پی‌آر آمریکا درباره اوضاع فعلی در ایران گفت: «همه‌چیز در ایران تحت کنترل است و آن طور که فکر می‌کنید بزرگ و مهم نیست.» به گزارش «ایسنا»، امیرعبداللهیان تاکید کرد: «من به آنها (کشورهای غربی و آمریکا) اطمینان می‌دهم که اتفاق بزرگ و مهمی در ایران در حال رخ دادن نیست، تغییر حکومتی در ایران انجام نخواهد شد، با احساسات...

هدایت اعتراضات ایران از خارج

حسین امیرعبداللهیان در گفت‌وگو با این شبکه درباره اعتراضات شکل گرفته در ایران در پی مرگ مهسا امینی در جریان بازداشت توسط پلیس امنیت اخلاقی گفت: «ملت ایران ملتی احساساتی هستند و عواطف پاکی دارند. آنها در ساعات اولیه پس از این رخداد به‌طور مسالمت‌آمیز اعتراض کردند و پایان یافت. اما در این بین، عواملی خارجی مانند شبکه‌های ماهواره ای و برخی وبگاه‌ها مردم را به آمدن به خیابان ها و روی آوردن به خشونت تشویق کردند. به این دلیل است که تظاهرات به خشونت و آشوب کشیده شد.» امیرعبداللهیان در پاسخ به اینکه آیا فکر نمی‌کند این اعتراضات از سوی مردم یا حداقل برخی از مردم ایران بوده باشد؟ افزود: «مسلما اعتراضاتی وجود دارد و آنها درخواستشان را به‌طور مسالمت‌آمیز مطرح می‌کنند. اما الان بسیاری از این افراد در خیابان ها از سوی شبکه‌های سازمان یافته هدایت می‌شوند.» او در این راستا تاکید کرد: «بین اعتراض، اخلال و آشوب تفاوت وجود دارد. ما در ایران به مطالبات مردم توجه می‌کنیم اما با کسانی که بخواهند آشوب کنند و تحت تاثیر خارج از کشور باشند، طبق قوانین‌مان عمل می‌کنیم.» او در پاسخ به اینکه آیا از نظر او معترضان دلایلی مشروع برای نگرانی و نارضایتی دارند یا نه، تشریح کرد: «درباره خانم مهسا امینی، اتفاقی برای او افتاد که همه ما را بسیار بسیار اندوهگین کرد. رخدادهای مشابهی در سراسر جهان اتفاق می افتند، ده‌ها مورد مشابه در آمریکا یا در انگلیس.»

کشورها قوانین خودشان را دارند

وزیر امور خارجه ایران در پاسخ به این سوال که آیا درست است مردم به خاطر نحوه پوشش‌شان زندانی شوند؟ بیان کرد: «‌کشورها قوانین، مقررات و ارزش‌های خودشان را دارند.» رئیس دستگاه دیپلماسی ایران در بخش دیگری از این گفت‌وگو مطرح کرد: «اگر [این اعتراضات] صلح آمیز باشد، می‌توانند آزادانه انجامش دهند. هیچ اعمال قدرتی انجام نخواهد گرفت. اما اگر قرار باشد آمبولانس ها را آتش بزنند یا از بانک‌ها پول سرقت کنند، پلیس چاره ای ندارد جز اینکه واکنش نشان بدهد. وقتی مردم سعی کردند کنگره را تسخیر کنند، شما [‌درآمریکا] چه کار کردید؟ آیا دسترسی رئیس‌جمهورتان به توییتر را مسدود نکردید؟ آیا این اقدامی دموکراتیک بود یا آن را بنا بر دلایل امنیت ملی انجام دادید؟ شما تصمیم گرفتید، این تصمیم را به خاطر امنیت داشتن گرفتید چون نماد دموکراسی تان توسط مردم تسخیر شده بود.» امیرعبداللهیان در پاسخ به این سوال که چرا دسترسی به اینترنت در ایران محدود شده است؟ بیان کرد: «ما وظیفه داریم آرامش و راحتی برای مردممان ایجاد کنیم.» همچنین وزیر امور خارجه در توضیح اینکه با توجه به اظهارات وزارت امور خارجه آمریکا مبنی بر ارائه مجوز به اقداماتی که موجب ارتقای آزادی اینترنت در ایران شوند را در اولویت قرار خواهد داد، آیا فکر می کند که حاکمیت در ایران می‌تواند کنترل اینترنت را حفظ کند؟ بیان کرد: «اگر آمریکا واقعا به مردم ایران اهمیت می‌دهد، می‌تواند به این موضوع توجه کند که هزاران کودک ایرانی به خاطر تحریم‌های دارویی جان خود را از دست داده اند.»

واکنش به رفع تحریم اینترنتی

وزیر خارجه ایران با اشاره به اینکه اقدام آمریکا به برداشتن تحریم‌های مرتبط با ارائه خدمات اینترنتی به ایران و صدور مجوزهای لازم در این زمینه در زمان درستی انجام نشده است، گفت: «به ویژه الان که در بحبوحه مذاکرات هستیم و پیام رد و بدل می‌کنیم، این باعث می‌شود اعتماد کمتری به آمریکا داشته باشیم.» امیرعبداللهیان با اشاره به مذاکرات احیای توافق هسته ای گفت: «ما واقعا نمی دانیم طرف آمریکایی برای اتخاذ تصمیمی که لازم است، به اندازه کافی واقع بین است یا نه. آیا آمریکا شجاعت کافی برای اتخاذ تصمیم سخت را دارد یا نه.» رئیس دستگاه دیپلماسی ایران درباره اینکه آیا از نظر ایران، ضرورت دارد که آمریکا تضمین بدهد هیچ‌گاه دوباره از توافق خارج نخواهد شد، تاکید کرد: «مساله تضمین برای ما بسیار مهم است. آمریکا گام هایی برای تضمین دادن به ما برداشته است. ما می‌خواهیم این تضمین ها تکمیل تر شوند.» او درباره احیای توافق هسته ای گفت: «اگر آمریکا آماده باشد [به توافق بازگردد و پایبندی کند]، ما هم بدون هیچ تاخیری آماده ایم و فورا این کار را خواهیم کرد.»

--> اخبار مرتبط