تغییر نگرش در حفاظت از محیط زیست باید اتفاق بیفتد
اردبیل - معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی استاندار اردبیل گفت: محیط زیست و منابع طبیعی در معرض آسیبهای متعدد است که ضروری است با تغییر نگرش در راستای حفاظت از آنها تلاش شود.
اردبیل - معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی استاندار اردبیل گفت: محیط زیست و منابع طبیعی در معرض آسیبهای متعدد است که ضروری است با تغییر نگرش در راستای حفاظت از آنها تلاش شود.
به گزارش خبرنگار مهر، رضا قاسمیان صبح چهارشنبه در جلسه هماهنگی برنامههای اجتماعی و فرهنگی در حوزههای محیط زیست و منابع طبیعی اظهار کرد: اولین نکته در زمینه حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی، تغییر نگاه کل ساکنان استان اردبیل است.
وی تصریح کرد: از آنجایی که 60 درصد مردم مخاطبان ثابت صدا و سیما هستند، ضرورت دارد تا با تهیه برنامههای اقناعی مردم را نسبت به مسائل زیست محیطی حساس کنند.
معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی استاندار اردبیل گفت: برای ادامه حیات یک انسان بالغ بر 75 هزار موجود زنده جان خود را از دست میدهند که این جای تأمل و تفکر عمیق دارد که در برابر این میزان موجود زنده چقدر توانستهایم وظیفه خود را در قبال محیط زیست ادا کنیم.
قاسمیان افزود: مردم برای استفاده از محیط زیست و منابع طبیعی نیازمند نگرش عمیق هستند که باید تفکر حفاظت از منابع طبیعی، محیط زیست و تغییر نگرش در مردم اتفاق بیفتد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: در سالهای اخیر با فرهنگسازیهایی که صورت گرفته 90 درصد رفع معضلات زیست محیطی با تغییر نگاه مردم ممکن شده و 10 درصد قانونگریزی در این زمینه وجود دارد.
قاسمیان اضافه کرد: باید برای کسانی که نسبت به زخمی کردن منابع طبیعی و محیط زیست اقدام میکنند، قوانین سفت و سخت تعیین شود تا روز به روز شاهد به تحلیل رفتن این منابع طبیعی و خدادادی در منطقه نباشیم.
وی بیان کرد: عشایر وقتی برای چرای دامهای خود منابعی پیدا نمیکنند به کشت مناطق ممنوعه روی آوردهاند که ضرورت دارد برای جلوگیری از این اقدام عشایر قوانین متقنی اعمال شود.
قاسمیان در ادامه سخنان خود اظهار کرد: در مسیر فندقلو گرچه جادهکشی و راهسازی انجام شده اما هنوز هم مردم با عبور از روی منابع طبیعی صدمات جبرانناپذیری به محیط زیست وارد میآورند که در بلندمدت جبران این خسارات غیرممکن است.
وی به هم ریختگی اکوسیستم طبیعی و محیط زیست را ناشی از رفتارهای غلط برخی از انسانها اعلام کرد و گفت: گرچه وضعیت ما در بحث فرهنگسازی نسبت به 2 دهه اخیر متفاوت است اما انتظار میرود با اعمال قوانین مترقی نسبت به کاهش آسیبهای اعمال شده به محیط زیست، فضای سبز شهری به ویژه در شورابیل و پارکهای شهری و منابع طبیعی اقدام شود.
قاسمیان تصریح کرد: البته تفاوت دیدگاههای انسانها نسبت به محیط زیست و منابع طبیعی نیز نباید دست کم گرفته شود و با حساس کردن مردم نسبت به مسائل زیست محیطی و تولید محتوا در این زمینه جامعه را به سمت حفاظت و مراقبت مسئولانه از محیط زیست دعوت کنیم.
وی همراهی دانشگاه با دانش بومی کشاورزان و زارعان را در نجات محیط زیست و منابع طبیعی مهم ارزیابی کرد و افزود: در کنار اعمال قوانین بازدارنده در حفاظت از محیط زیست، باید از میزان کارخانههایی که در جوار جادهها ساخته شدهاند نیز کاسته شود.
معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی استاندار اردبیل خاطرنشان کرد: مشخص نیست تا کی باید مجوز ساخت چنین کارخانههایی در جوار شهرها و حاشیه جادهها داده شود که کنترل آنها نیز از نظر به کارگیری نیروهای غیربومی و برخی از موارد افغانی بسیار سخت شده است.
قاسمیان در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: ایجاد شهرکهای صنعتی برای همین منظور است تا به صورت منسجم و منظم فعالیت واحدهای تولیدی و کارخانهها رصد شود که لازم است با ایجاد شهرکهای صنعتی جدید دیگر مجوز احداث کارخانهها در حاشیه جاده صادر نشود.
وی بیان کرد: اگر در شهرکهای صنعتی مکان برای احداث واحدهای تولیدی وجود ندارد حتماً باید شهرکهای جدید احداث شود و در کنار آن با احصای واحدهای آلاینده صنعتی، جلوی مجوز آنها نیز گرفته شود.
قاسمیان اظهار کرد: دیگر زمان احداث کارخانههای قرن 19 در کشورها گذشته و ضروری است تا ما نیز به تناسب زمان به سمت ایجاد واحدهای دانشبنیان با پایه انرژیهای پاک و تجدیدپذیر حرکت کنیم.
معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی استاندار اردبیل تاکید کرد: مدیریت بومی و سنتی در این زمینه پاسخگو نیست و باید محیط زیست و منابع طبیعی به صورت علمی و تکنولوژی مدیریت شوند و با استفاده از برنامههای ابتکاری، ابداعی و استفاده از تجربیات کشورهای پیشرفته به سمت روشهای نوین در نگهداری منابع طبیعی حرکت کنیم.