تقابل روسیه و غرب در این منطقه جدی شد / جاه طلبی پوتین کار دستش داد؟
بخش مهمی از جاه طلبی های روسیه در قفقاز جنوبی به واسطه بازسازی مسیرهای حمل و نقل زمینی به ایران اجرایی می شود.
به گزارش اقتصادنیوز، 17 آوریل، ستونی از تانکها و کامیونهای روسی هنگام دور شدن از قرهباغ کوهستانی، منطقه مرتفعی در قلب قفقاز جنوبی که آذربایجان و ارمنستان بیش از سه دهه بر سر آن با هم جنگیدند، از میان برخی از شهرهای خاکی آذربایجان عبور کردند؛ شهرهایی که از سال 2020، نیروهای حافظ صلح روسیه در آنجا حضور داشتند. اکنون، پرچم روسیه که زمانی بر فراز پایگاه نظامی منطقه برافراشته شده بود، پایین آورده شده است. این رخداد بسیاری را غافلگیر کرد، اما خروج روسیه باعث شد معادلاتی را که در اواخر سپتامبر 2023 تغییرشان آغاز شده بود، تثبت شوند، زمانی که آذربایجان قره باغ را بازپس گرفت نیروهای روس کناری ایستاده و ناظر بودند. حالا آذربایجان، کشوری اقتدارگرا که با روسیه در دریای خزر مرز مشترک دارد، به عنوان بازیگر قدرتمند با منابع نفت و گاز قابل توجه، ساختار نظامی قوی و روابط سودآور با روسیه و غرب ظاهر شده است. همزمان دو کشور دیگر منطقه، ارمنستان و گرجستان، تغییرات تاکتیکی خود را تجربه کردهاند. در ماههای پس از تسلط آذربایجان بر قرهباغ کوهستانی، ارمنستان، متحد سنتی روسیه، با قدرت بیشتر به سوی غرب در حرکت است.
حزب حاکم در گرجستان در حال شکستن سه دهه روابط نزدیک با اروپا و ایالات متحده است و به نظر می رسد قصد تقلید از همسایگان خود را دارد. در ماه مه، پارلمان گرجستان قانونی بحث برانگیز را برای سرکوب "نفوذ خارجی" بر سازمان های غیردولتی تصویب کرد - قانونی که از قوانین روسیه الهام می گیرد و به مسکو سیگنال می دهد که شریک قابل اعتمادی در مرز جنوبی خود دارد.
مشروح این گزارش را در اقتصادنیوز با تیتر «بازی پرهزینه پوتین با ارمنستان / چگونه روسیه پای غرب را به قفقاز باز کرد؟» بخوانید.
--> اخبار مرتبط- وحشت روسیه از نزدیکی ایروان به واشنگتن / مسکو به آمریکا هشدار داد
- سیگنال آمریکایی به تهران و مسکو
- گزینههای اروپایی عبور از گاز روسی
- ترامپ رسما از ورود آمریکا به بحران قرهباغ خبر داد
- جمهوری آذربایجان مسیر ایران و روسیه را هموار کرد / هم صدایی تهران، مسکو و باکو علیه غرب
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.