تله دور و بریها برای پزشکیان
حدود یک هفتهای میشود که نتایج انتخابات ریاست جمهوری منتشر، و آقای دکتر مسعود پزشکیان به عنوان نهمین رئیسجمهور کشورمان برگزیده شده است و هنوز دولت شهید رئیسی در راس کار است.
به گزارش مشرق، جعفر بلوری طی یادداشتی در روزنامه کیهان نوشت: حدود یک هفتهای میشود که نتایج انتخابات ریاست جمهوری منتشر، و آقای دکتر مسعود پزشکیان به عنوان نهمین رئیسجمهور کشورمان برگزیده شده است. هنوز دولت شهید رئیسی در راس کار است و تا دولت جدید مستقر شود، دو ماهی زمان لازم است. اما طی همین «حدود یک هفته»، برخی اطرافیان رئیسجمهور منتخب - از رسانه بگیر تا برخی چهرههای سیاسی - به هول و ولع افتادهاند. مثل «کاسبان پُست» ی که با پیروزی دکتر پزشکیان، بوی کباب به دماغشان خورده باشد، از هم اکنون، هم تلاشها برای «خالصسازی» را شروع کردهاند، هم مقدمات توجیه شکست احتمالیشان در دولت چهاردهم را. چگونه؟! بخوانید:
1- «حمله» به رئیسجمهور شهیدی که 1000 روز روی کار بوده و در این مدت، کارهای عظیمی انجام داده است، آن هم در ایامی که هنوز حملهکننده به قدرت نرسیده، چه معنایی دارد؟ انتشار گزارش عملکرد دولت سیزدهم، از سوی این دولت امری کاملا طبیعی است. هر دولتی در پایان کار، کارنامهاش را منتشر میکند. اما حمله به این دولت و کارنامهاش، آن هم 2 ماه مانده به تشکیل دولت بعدی، چه معنایی میتواند داشته باشد؟ به عبارتی، آن «اطرافیان» و «دور و بریها» یِ دولتی که هنوز تشکیل نشده است، چرا باید از هم اکنون به دولت رئیسی این طور حمله کنند؟ موضوع، گزارش روز سهشنبه گذشته کیهان است که با عنوان «اسب زین شده زیر پای دولت چهاردهم» تلاش شد به گوشهای از خدمات شهید رئیسی در حوزههای اقتصادی، اجتماعی، سیاست خارجی و... پرداخته شود. مثلا عملکرد بینظیر دولت رئیسی در مواجهه با بحرانی به بزرگی «کرونا» که در آن ایام روزانه تا 700 قربانی در کشورمان میگرفت. یا بخش عظیمی از بدهیهای باقیمانده از دولت دوازدهم که در این دولت پرداخت شد. یا احیای فروش نفت و افزایش آن از روزی 200 الی 300 هزار بشکه به روزی 2 میلیون بشکه، یا پایان دادن به خاموشیهای طولانی که در زمستان نیز گریبان این مردم را میگرفت. گرفتن سرعت سرسامآور افزایش نرخ دلار و... هم بماند. اقدام دولتی که، افزایش 10 برابری قیمت دلار را به دو برابر کاهش میدهد، قابل تقدیر نیست؟! پس چرا به همان نقاط قوت رئیسجمهور شهید حمله میکنند؟
2- اینکه چرا این آقایانِ «دور و بری» ها، از حالا و دو ماه زودتر، این حملات را کلید زدهاند، میتواند پاسخهای گوناگونی داشته باشد. شاید برای خودشیرینی و دیده شدن، شاید هم به خاطر حقد و کینهای است که از دولت قبل دارند. آنها خوب میدانند این «عملکرد خوب» است که «عملکرد بد» را عیان میکند. پس عملکرد خوب را از اساس منکر میشوند! اما میتوان پاسخهای جدیتری هم برای این سؤال مهم پیدا کرد. آنها بهتر از هر کسی، توانمندیهای خود را میشناسند و میدانند، «اینکاره» نیستند. از هم اکنون کمربندهای خود را سفت بستهاند برای شکستی که فکر میکنند به جناب آقای پزشکیان تحمیل خواهند کرد. ما آقای دکتر پزشکیان را انسان شریف و منتخب همین مردم میدانیم. قاعده بازی در انتخابات را هم میدانیم. مثل آنها جِر نمیزنیم و علیه قانون و انتخاب مردم نمیشوریم. نمیگوییم تقلب شده و... از همینرو به ایشان از هم اکنون برادرانه توصیه میکنیم، مراقب دور و بریهای خود باشند و به قول رهبر معظم انقلاب، از کسانی که با جمهوری اسلامی ایران زاویه دارند، استفاده نکنند. «زاویهدارها» نشان دادهاند جز خود، به فکر هیچ کس نیستند و تردید نداریم از «رحم اجارهای خواندن» همین آقای پزشکیان نیز هیچ ابایی نخواهند داشت. به راحتی، وقتی دولتی را به خاک سیاه نشاندند، گردن نمیگیرند و خود را کنار میکشند. مگر در اواخر دولت آقای خاتمی و روحانی و زمان انتشار کارنامه، خود را کنار نکشیدند؟! مگر همینها نبودند که آن اواخر، علیه خاتمی شوریدند؟! مگر زمان قضاوت بر عملکرد فاجعهبار دولت روحانی، نگفتند «روحانی نامزد ما نبود، رحم اجارهای بود»؟! مگر برای استیضاح آقای روحانی دست به کار نشدند؟! کار به جایی رسید که کیهان - به عنوان یکی از مهمترین منتقدان آن دولت و آن شرایط - در مخالفت با استیضاح آقای روحانی نکته و گزارش مینوشت!
3- «دروغ» و «تحریف» مهمترین ابزار این «دور و بری» هاست.
این ابزار اگر از آنها گرفته شود، کاملا فلج میشوند. به عنوان مثال خیلی نزدیک، رجوع کنید به بازتاب همان گزارش مستند روز سهشنبه کیهان در رسانههای متعدد این طیف. اینبار، نه با جابهجایی کلمات و پس و پیش کردن جملات، که با افزودن جملات و کلماتی که اصلا در گزارش وجود ندارد، به جنگ با «آگاهی مردم»
رفتند تا به «اسب زینشده زیر پای دولت چهاردهم» لگد بزنند! چرا دور برویم. بازتاب همین یادداشتی که اکنون در حال مطالعه آن هستید را در رسانههای این طیف مطالعه کنید تا عمق فاجعه و «بیاخلاقی» که این طیف به آن معتاد است، دستگیرتان شود. آنها از هم اکنون و در حالی که هنوز وارد دایره قدرت نشدهاند، بودجهها را گرفته، قلمها را تیز کرده، ماشین «دروغ» را روشن و.... دورخیز کردهاند.
4- روانشناسانی مثل «دنیل کانمن» معتقدند پیشبینی کردن کار سختی است بهویژه وقتی قرار است «آینده دور» را پیشبینی کنیم. اما گاهی میتوان همین آینده دور را پیشبینی کرد بهویژه وقتی علائم، نشانهها و انگیزهها خیلی واضحاند. میخواهیم بگوییم این «دور و بری»ها بهتر از هر کس، تواناییهای خود، و انگیزههاشان را میشناسند فلذا از هم اکنون پیشبینی کردهاند که به احتمال قوی شکست خواهند خورد... چه چیزی میتواند این شکست را توجیه کند؟ حمله به دستاوردهای شهید رئیسی! از افتخارات ما این است که، دولت رئیسی را گردن میگیریم و از عملکرد و کارنامهاش با افتخار دفاع میکنیم. آیا این طیف هم دولت روحانی و کارنامه او را گردن میگیرد؟! تردید نداریم دولت آقای پزشکیان و کارنامه او را هم گردن نخواهند گرفت.