سه‌شنبه 15 آبان 1403

تمرکز کشاورزی و صنعت قم بر افزایش تولید غذای سالم

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
تمرکز کشاورزی و صنعت قم بر افزایش تولید غذای سالم

قم - ایرنا - بهره‌برداران فعال درحوزه صنعت و کشاورزی قم درسال جهش تولید برای تامین امنیت غذایی مردم درمقابله تحریم‌های ظالمانه، تمام ظرفیت‌های فعال خود را برای تولید پایدار غذای سالم به میدان آوردند.

تحریم‌های ظالمانه موجب شد تا اهمیت تولید غذای سالم و تامین امنیت غذایی مردم بیش از هر زمان دیگری نمایان شود آن‌هم در شرایطی که دشمن تمام توانش را برای آسیب واردکردن به چرخه تولید محصولات غذایی به کار بست.

اما دراین میان کشاورزان و صنعت‌گران قمی همراستا با سیاست‌های تنظیم‌شده در مجموعه مدیریت کلان استان به میدان آمدند و با افزایش ظرفیت تولید و ارتقا سطح کیفی محصولات خود، از این حوزه مهم حفاظت کردند.

درهمین رابطه خبرنگار ایرنا نظر مسئولان ارشد بخش کشاورزی و صنعت قم را به‌عنوان مهمترین بخش‌های اقتصادی استان و متولیان اصلی تامین و تولید غذای موردنیاز مردم جویا شد.

افزایش سطح تولید کشاورزی قم با ارتقا سلامت محصولات

رییس سازمان جهاد کشاورزی قم پیرامون این موضوع گفت: راهبرد افزایش سطح تولید در بخش کشاورزی استان تنها محدود به کمیت نیست بلکه ارتقا کیفیت و سلامت محصولات در اولویت نخست این راهبرد قرار دارد.

عباس پورمیدانی بیان کرد: سازمان جهاد کشاورزی قم درتلاش است تا با همکاری کشاورزی استان، محصولی سالم و باکیفیت در مزارع و باغ‌های قم تولید و در بازار مصرف عرضه شود.

وی افزود: به همین منظور کمیته تخصصی غذای سالم درسازمان جهاد کشاورزی قم تشکیل شده‌است و به دنبال آن هستیم تا محصولات کشاورزی استان به‌مرور نشان غذای سالم را دریافت کنند.

وی ادامه داد: با ارائه نشان غذای سالم به محصولات کشاورزی قم، روند توسعه کمی و کیفی این محصولات سرعت گرفته و مشتریان بیشتری در بازار استان و خارج از آن پیدا می‌کنند.

پورمیدانی گفت: کار نظارت بر روند تولید در باغ‌ها و مزارع استان به‌صورت مستمر دنبال می‌شود و مشورت‌های لازم برای بهبود سطح کیفیت محصولات تولیدی توسط کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی در اختیار بهره‌برداران قرار می‌گیرد.

وی بیان کرد: یکی از مهمترین مولفه‌ها در زمینه ارتقا سلامت محصولات کشاورزی، میزان استفاده از سموم و کودهای شیمیایی است که در این رابطه نیز با اجرای نظارت‌های دقیق به دنبال استفاده بهینه از این نهاده هستیم.

وی ادامه داد: با نهادینه شدن رویکرد ارتقا سلامت محصولات در بخش کشاورزی استان، شاهد اصلاح هرچه بیشتر فرآیندهای تولید این محصولات در قم نیز خواهیم بود.

شرایط مطلوب قم برای تولید غذای سالم

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم نیز گفت: این استان برای استقرار هرچه بیشتر واحدهای صنعتی فعال در حوزه صنایع غذایی و توسعه فعالیت‌ها در این بخش، از شرایط لازم و مطلوب برخوردار است.

محمود سیجانی بیان کرد: استقرار صنایع غذایی در شهرک‌ها و نواحی صنعتی قم به‌صورت تخصصی و مجزا از سایر بخش‌ها صورت می‌گیرد و به همین دلیل توسعه این واحدها ازنظر رعایت استانداردهای محیط زیستی و سلامت شرایط لازم را دارد.

وی افزود: از طرف دیگر قم به پایتخت و بازارهای بزرگ مصرف کشور نزدیک است و تولیدکنندگان صنایع غذایی فعال در این استان می‌توانند به‌سرعت محصول تولیدی خود را به دست مشتریان برسانند.

وی ادامه داد: همچنین قم ازجمله مراکز مهم زیارتی و گردشگری کشور است و سالانه میلیون‌ها زائر در این استان حضور می‌یابند که تامین نیاز غذایی ایشان فرصت خوبی برای توسعه واحدهای مرتبط با این بخش مهم صنعتی در قم است.

سیجانی گفت: هم‌اکنون نیز قم در زمینه صنایع غذایی ازجمله استان‌های پیشرو به‌حساب می‌آید و واحدهای متعددی در شهرک‌های صنعتی این استان مشغول فعالیت است که محصولات تولید آن‌ها به بازارهای داخلی و بین‌المللی صادر می‌شود.

وی بیان کرد: کیفیت صنایع غذایی تولیدشده در قم توسط نهادهای نظارتی همچون اداره کل استاندارد استان به‌صورت مستمر رصد می‌شود و به همین دلیل محصولات تولیدی استان در این بخش با نام‌های تجاری معتبر، بازار فروشی مناسبی دارد.

حجم سرمایه‌گذاری انجام‌شده برای واحدهای صنعتی استان قم فراتر از 51 هزار میلیارد ریال است که با این حجم از سرمایه‌گذاری صورت گرفته در حدود 2هزار و 400 واحد صنعتی و تولیدی استان برای بیش از 57 هزار تن فرصت اشتغال ایجادشده است؛ قم دارای هفت شهرک صنعتی شکوهیه، الغدیر، چاپ و نشر، سلفچگان، محمودآباد، ثامن‌الائمه (ع) - قنوات - و فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خورآباد، دستجرد، سیرو و طغرود است.

تولید غذای سالم، محور فعالیت صنعت دامپروری قم

همچنین معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: تامین امنیت غذایی و تولید غذای سالم، محور فعالیت صنعت دامپروری استان در سال جهش تولید است.

علی‌اصغر همت بیان کرد: نحوه فعالیت واحدهای پرورش دام استان به‌منظور کنترل شاخص‌های کیفی به‌صورت مستمر رصد می‌شود و همین نکته موجب شده است تا محصولات دامی تولیدشده در قم از کیفیت مناسبی برخوردار باشد.

وی افزود: طی سال‌های اخیر تلاش شد تا ساختار واحدهای پرورش دام استان مطابق استانداردهای تعیین‌شده، اصلاح و مجوز ادامه فعالیت بر این اساس داده شود.

وی ادامه داد: قم یکی از استان‌های پیشرو در صنعت پرورش دام است و تولیدات آن در این بخش، علاوه بر تامین نیاز استان به سایر مناطق کشور صادر می‌شود.

همت گفت: در همین رابطه سالانه بیش از 156 هزار تن شیر و 38هزار تن گوشت قرمز دام سبک و سنگین در قم تولید و به بازار عرضه می‌شود.

وی بیان کرد: تامین علوفه مناسب یکی از مهمترین عوامل موردنیاز در ارتقای سطح کمی و کیفی فعالیت واحدهای دامپروری استان و تولید غذای سالم برای شهروندان است که در این رابطه طرح‌های مختلفی همچون توسعه کشت گیاهان علوفه‌ای مناسب با آب‌وهوای قم را در دستور کارداریم.

نزدیک به 14 هزار تن در بخش کشاورزی قم فعالیت می‌کنند که در این میان بیش از یک هزار تن خانم هستند.

بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل می‌دهند به‌نحوی‌که کشاورزی به‌تنهایی 45 درصد اشتغال روستائیان در بخش‌های مختلف استان را به خود اختصاص داده است.

میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در سال برابر 805 هزار تن در زمینه محصولات زراعی، باغی، دامی و شیلات است.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*