دوشنبه 1 بهمن 1403

" تنگک‌های" بوشهر در محاصره آب‌های سطحی

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
" تنگک‌های" بوشهر در محاصره آب‌های سطحی

بوشهر - ایرنا - "تنگک" نام منطقه‌ای در حاشیه جنوبی بندر بوشهر که در مسیر جاده نیروگاه اتمی قرار دارد و به سه محله به نام تنگک‌های 1، 2 و 3 تقسیم شده‌است و در 2 دهه اخیر به دلیل کمبود زمین و مسکن در مرکز شهر مورد توجه جمعیت سرریز و مهاجران روستایی قرار گرفته است.

به گزارش ایرنا، اگرچه در ابتدا تنگک به عنوان منطقه‌ای برای ایجاد فضاهای کارگاهی و انباری اصناف شهر بوشهر در نظر گرفته شده بود و ساخت و ساز مسکن در آن به دلیل قرار داشتن در محدوده اولیه حریم نیروگاه اتمی با محدودیت‌هایی روبرو بود اما در سال‌های اخیر با کاهش محدوده حریم این نیروگاه و مجاز شدن ساخت و ساز در این منطقه هم اکنون جمعیت ساکن در محله‌های آن که بیشتر غیربومی شهر بوشهر هستند از 10 هزار نفر فراتر رفته است.

هرچند در زمان حاضر زیرساخت‌هایی نظیر آب، برق، تلفن و گاز در بخش عمده این محله‌ها فراهم شده‌است اما شبکه فاضلاب در منطقه وجود ندارد و دفع نادرست آب‌های سطحی و وجود کانال‌های عریض و طویلی که پر از پساب‌های کارگاه‌های مختلف صنعتی و خدماتی است بهداشت و سلامت مردم ساکن در این محله‌ها را به خطر انداخته است.

همچنین کوچه‌های خاکی و زمین‌های خالی موجود در این محله‌ها نیز براثر ورود آب‌های سطحی و فاضلاب خانگی به باتلاق و لنجن‌زار هایی پر از نی، بیشه و حشرات و مامن جانواران موزی و حیوانات تبدل شده‌است.

منظره نازیبای این باتلاق‌ها و بوی بد ناشی از کاناهای دفع پساب‌های کارگاه‌ها ضرورت تسریع در اجرای شبکه فاضلاب در این محلات و ساماندهی و آسفالت کوچه‌های خاکی و بیشه‌زارهای موجود در این محله‌ها را دوچندان کرده‌است.

مشکلات ناشی ازآبهای سطحی در چند سال اخیر اهالی تنگکهای بوشهر را آزار می‌دهد به گونه‌ای که برخی از آنها مدعی هستند، این کانال‌ها و باتلاق‌ها به افزایش بیماری‌ها در میان ساکنان این محله‌ها دامن زده‌است.

واقع شدن محل تخلیه پسماندهای شهری در انتهای تنگکها و دود ناشی از آتش زدن آنها در کنار آلودگی ناشی از برخی از واحدهای کارگاهی مشکل ناشی از وجود آبهای سطحی برای اهالی تنگکها را چندین برابر افزایش داده‌است.

پروژه کانال دفع آبهای سطحی در بخشی از تنگک‌ها با همکاری مشترک شهرداری و نیروگاه اتمی اجرا شد اما ادامه نیافتن پروژه منجر شده تا شهروندان ساکن در منطقه همچنان با مشکلات عدیده ناشی از وجود این آبها دست و پنجه نرم کنند.

یکی از ساکنان محله تنگک 1 گفت: با هزینه‌های گزافی اقدام به کانال دفع آبهای سطحی در این محله شد ولی اکنون مسیر هدایت درستی ندارد و آب‌های سطحی در یک محدوده تجمیع شده‌است.

به گفته ایمان شجاعی هم اکنون این محدوده تبدیل به گنداب شده و در زمان بارشها با آب باران ترکیب و آلودگیهای سطح گستردهای از محلههای تنگک را فرا میگیرد.

وی اظهار کرد: اجرای کامل پروژه کانال دفع آبهای سطحی در این محلهها ضروری است و مشکلات همیشگی ناشی از وجود این آبها و بوی نامتبوعش به حداقل برسد.

شجاعی افزود: وجود این آبها در برخی از نقاط منجر به ایجاد بیشه‌زار و باتلاق و محلی برای رشد و نمو انواع جانوران موزی و حشرات شده‌است.

فعال اجتماعی و خبرنگار پیشکسوت بوشهری نیز معتقد است شرایط نامطلوب آب‌های سطحی تنگک‌هاناشی از احداث جاده دسترسی نیروگاه بدون پیش بینی پل برای انتقال آب است.

مهدی جهانبخشان اظهارداشت: بدلیل نبود پل‌در این جاده مناطق پایین دست، محلی برای تجمیع پساب و فاضلاب شده‌است و راهی برای هدایت آنها به مسیل‌ها وجود ندارد.

وی اظهار کرد: اکنون آب‌های راکد و ماندابها تبدیل به یک معضل جدی برای ساکنان تنگکهای بوشهر شده و به مشکلات و بیماری‌های زیادی در این منطقه دامن زده‌است.

یکی از ساکنان محله تنگک 2 گفت: آب‌های سطحی در خیابان‌ها باعث انحراف خودروها و موتورسیکلت و سقوط آنها به کانال فاضلاب می‌شود.

مهدی انبارکی افزود: بالا بودن زه آب در تنگکهای بویژه در فصلهای پربارش مانند پاییز و زمستان مشکلات آبهای سطحی را چند برابر کرده و حتی ساخت سازها را در برخی نقاط تحت تاثیر قرار میدهد.

انبارکی اضافه کرد: وجود آبهای سطحی در ایام متعدد به بالا آمدن زه آب دامن زده و منجر به پر شدن چاه‌های فاضلاب خانه‌ها می‌شود که این مشکلات ضرورت اجرای شبکه فاضلاب شهری را در این محله‌ها مضاعف کرده‌است.

عضو شورای شهر بوشهر گفت: اجرای پروژه دفع صحیح و اصولی آب‌های سطحی تنگک‌ها در تعهد نیروگاه اتمی است که هنوز از سه کیلومتر تعهد خود 2 هزار و 240 متر آن را اجرا نکرده‌است.

رباب عبیدی افزود: برای احداث شبکه فاضلاب تنگک‌ها 700 میلیارد تومان برآورد اعتبار صورت گرفته‌است.

وی ادامه داد: در صورت انجام نشدن شبکه فاضلاب محله‌های تنگک، آسفالت کردن کوچه‌های این منطقه کاری بیهوده‌است.

شهردار بوشهر گفت: در ارتباط با اجرای کانال دفع آب‌های سطحی محله‌های تنگگ بزودی در نشستی با مسئولان نیروگاه روند اتمام تعهد آنها برای احداث کانال دفع آب‌های سطحی مورد بررسی قرار می‌گیرد.

حسین صالحیان افزود: چنانچه این موضوع از سوی نیروگاه اتمی انجام نگیرد با هم اندیشی با اعضای شورا نسبت به تصمیم گیری برای ساماندهی وضعیت دفع آب‌های سطحی تنگک‌ها اقدام خواهد شد.

وی در ارتباط با احداث شبکه فاضلاب این محله‌ها که زیرساخت اصلی برای برخی از پروژه‌ها از جمله آسفالت کوچه‌ها به شمار می‌رودگفت: مقرر شد با تامین اعتبار مقدماتی در حدود 50 میلیارد تومان کار احداث شبکه فاضلاب این محله‌ها اجرایی شود.

صالحیان اظهار کرد: احداث شبکه فاضلاب همراه با ساماندهی کانال دفع آب‌های سطحی بدون شک به برون رفت محله‌های تنگک از وضعیت نامناسب کنونی و رونق بیشتر آن کمک خواهد کرد.

*س_برچسب‌ها_س*
" تنگک‌های" بوشهر در محاصره آب‌های سطحی 2
" تنگک‌های" بوشهر در محاصره آب‌های سطحی 3
" تنگک‌های" بوشهر در محاصره آب‌های سطحی 4
" تنگک‌های" بوشهر در محاصره آب‌های سطحی 5